I Göteborg ska barnen få välja mjölk

I P4 Göteborg berättas att kommunen har beslutat att barnen ska få välja mjölk själva. Uppenbart har kommunen tagit intryck av folkopinionen.
Hoppas att det sprider sig till andra kommuner.

 

Comments

 1. 1

  Vackert så!!!!

 2. 2

  Härligt! Man önskar att detta skall sprida sig.

  Tyvärr (enligt Bengt Ingerstam) är Kostchefernas förening, som ger kommunernas kostchefer riktlinjer, sponsrad av näringslivet,. Inte nog med det, föräldrar kan endast kan agera på lokal nivå emedan Riksföreningen för Hem och Skola inte delar de föräldrars uppfattning som innebär att det skall finnas valmöjlighet till lightprodukter i skolmatsalarna.

  Då är det väl befogat att fråga sig hur det kommer det sig att Hem och Skola på riksplanet inte stöttar att det skall få finnas alternativ till lighttvång 😉 Inte är det underligt att det är segt för de föräldrar som kämpar för att barnen skall slippa light 😉 Rakt på , finns det ledamöter i Riksföreningen i Hem och skola som har bindning till näringslivet, livsmedels-, läkemedels-, och/eller kemiindustrin 😉 Detta börja bli läskigt!

 3. 3

  Så himla bra nyheter 🙂

 4. 4
  margaretha säger

  I finnland hotar dom med att omhänderta barn som får LCHF

 5. 5

  Läste det precis, om att barn blir omhändertagna i Finland. Helt sjukt ju, om det nu är sant. Jag bloggade om det precis. Hur kan en naturlig diet vara farlig? Min familj har gått ner över 70 kg tillsammans det här året. Vi äter nyttig mat och är nu normalviktiga och friska.
  Här kan ni läsa mer om det
  https://www.gp.se/nyheter/varlden/1.784753-hotar-dietfralsta-foraldrar

 6. 6
 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  Daniel, Det är urusel vetenskap att basera kostrekommendationer på epidemiologiska studier.
  Av vilken riktig vetenskaplig anledning skulle man avstå från att ge barnen riktig helfet mjölk i skolan?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa