Livsmedelsverket bloggar

Några personer på Livsmedelsverket har startat en blogg: Måltidsbloggen.
Där kan man gå in och kommentera.

 

Comments

 1. 1

  Det är en ”modererad” blogg, men den är såvitt vi kan se inte hårt censurerad. Dom har på några timmar återgett en störtflod av negativa kommentarer, och det skall bli intressant att se hur/om de svarar på frågor. Kommentarer bör ställas i form av frågor, inte fördömanden. Bara då får man se vad de går för och hur hederliga de är. Stephan Rössner drog ju också igång en egen blogg nyligen men tvärtystnade när det ställdes frågor. Kan läsas här:

  https://www.seniorbloggen.se/skribenter/kost-och-overvikt

 2. 2

  Det är väl inget konstigt att deras blogg också modereras och censureras? Annika hade ju själv en period när hon censurerade friskt allt som skrevs på bloggen, och också Kostdoktorn raderar/censurerar inlägg som är kritiska mot den kommersiella inriktning som hans blogg numera representerar.

 3. 3
  Vän av LCHF säger

  Vad hittas i soppåsarna?
  Denna artikel från Livsmedelsverket är inte dagsaktuell, men den talar om att svenska hushåll slänger mat för 24 miljarder. Hushållen slänger cirka 56 kilo fullt ätliga livsmedel per person och år.

  https://teknikdebatt.se/debatt/svenska-hushall-slanger-mat-for-24-miljarder

  För att få veta att mat slängs så krävs det ju att man undersöker soppåsarna, vilket man förmodas ha gjort. Det vore intressant att veta vilka livsmedel som slängs?

  Någon som vet? Vad hittas i soppåsarna?

 4. 4
  anhörig säger

  Lars M, Alla och allt blir inte censurerat. Det beror ju på hur man man uttrycke rsig. Jag tycker att det är högt i tak på Annikas och Andreas bloggar. Ibland är det uppenbart att vissa skriver för att sabotera debatten. Om man har ärligt uppsåt och tycker att man har något viktigt att säga kan man alltid formulera om sig om man blir raderad.

  Så här kan vi ju inte hålla på i kostdebatten även om det är hejdlöst roligt 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=9peNmBMP12Y&feature=youtube_gdata_player

 5. 5
  anhörig säger

  Livsmedelsverkets och Skolinspektionens uppdrag är tydligen att befästa två myter samt kontrollera att ”lagen som inte finns” åtlyds” 😉

  Myt 1) Mättat fett är hälsovådligt för hjärta och kärl
  Myt 2) Det är lag på att lightprodukter skall serveras i svenska skolmatsalar.

 6. 6
  Maja gräddnos säger

  Lars M, det är stor skilnad på diskussion och ”olika åsikter” och direkta oförskämdheter. Håller man sig till en hyfsad ton på bloggarna, det gäller även dig, då finns ingen orsak att bli censurerad.

 7. 7
  kostintresserad säger

  SLV säger inte hela sanningen och för därmed föräldrar bakom ljuset. i Göteborg går det dock framåt.

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=4821060

  Ju mer man följer med i kostdebatten, desto större blir falskspelet och korruptionen.

 8. 8

  NYTTIGARE MAT I SKOLAN – KONSUMENT-FORUM gratulerar Göteborgs elever framförallt, men även de föräldrar som kämpat lokalt för att få tillbaka valfriheten när det gäller mjölk och matfett. Detta är det största genombrott i frågan om skolmaten så nu är det bara att hoppas att det smittar av sig över hela landet. Det är ju konstigt att barnen fått välja varmrätt, vad de önskat på salladsbordet, men tvingats dricka lättmjölk och bre LÄTTA på mackorna och ingen valfrihet har tolererats. Läs mera här – där finns länk till artikeln ifrån P4
  https://bengtingerstam.wordpress.com/2011/11/25/genombrott-i-goteborg-for-sundare-skolmat/

 9. 9
  anhörig säger

  Bengt Ingerstam, Kostcheferna/skolcheferna i samtliga kommuner samt Föräldraföreningarna via Riksföreningen måste informeras om att det inte finns någon lag på att endast lightprodukter får serveras i våra skolmatsalar.

  Som det nu är för Livsmedelsverket kostchefer, skolchefer och föräldrar bakom ljuset. Tillsammans med Skolinspektionens går man ut på bred front och gör vad man kan för att befästa två myter och kontrollera att ”lagen som inte finns ” åtlyds!

  Myt 1) Mättat fett är hälsovådligt för hjärta och kärl
  Myt 2) Det är lag på att lightprodukter skall serveras i svenska skolmatsalar.

  Detta är skamligt. Det borde vara fullt möjligt att nå kostchefer, skolchefer och föräldrar med planlagd information. Att föräldrar mitt i vardagslivet ensamma skall åläggas civilkurage att kämpa på och ha tid att organisera ett föräldrauppror är inte realistiskt.

  Vem tar på sig uppgiften att så sker? Konsumenter i samverkan? Vad säger du?

 10. 10
  anhörig säger

  Lämnade en kommentar:

  Hej!

  Jag föreslår att SLV snarast informerar kostcheferna/skolcheferna i samtliga Sveriges kommuner samt Riksförbundet Hem och Skola om att det INTE finns någon lag på att endast lightprodukter får serveras i våra skolmatsalar.

  Var tydlig med att det får finnas möjlighet att välja helfeta mejeriprodukter!

  Som det nu är har många kostchefer/skolchefer och föräldrar via kostcheferna uppfattningen att det är lag på att endast lightprodukter får serveras i svenska skolmatsalar. Man hänvisar till SLV! Dessutom skriver SLV att ”Skolinspektionen skall kontrollera att lagen följs.

  I det här fallet blir det ju att Skolinspektionen skall kontrollera att ”lagen som inte finns skall följas”. Denna missuppfattning måste rättas till.

 11. 11

  svar tilll anhörig:. Kostchefernas förening ingår i ”komplotten” och är sponsrad av näringslivet. Se https://www.kostochnaring.se/ Vi agerar via https://www.konsumentsamverkan.se/skolmaten.htm samt bloggen och Facebook och backar upp föräldrar lokalt för det är bara föräldrar lokalt som kan ta kontakt mer rektorerna och politikerna lokalt. Oftast är kostcheferna lokalt fullproppade med info från den ”andra sidan” och intalade att SLVs råd SKA följas. Många som vi har kontakt med beklagar att de bemöts både arrogant och med översittarfasoner just av kostcheferna så det är inte den lättaste vägen att gå, utan upp ett snäpp till rektor och eller politikerna. Just därför har vi också räknat på det och bevisat att det blir billigare för kommunerna att både gå över till fetmjölk och smör eller bredbara smörblandningar. Du hittar det i våran blogg: https://bengtingerstam.wordpress.com/ sök på kategori ”skolmat”. Stöd oss också så kan vi göra mera: https://bengtingerstam.wordpress.com/2011/11/03/konsumentaktion-for-att-nagot-ska-handa/ Du frågar vem som ska ta på sig uppgiften. Vi har jobbat med frågan sedan 2007. Vi har den största namninsamlingen https://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=2818 och är snart uppe i 10.000 då vi ska begära företräde hos skolministern, så vi tycker nog att vi redan tagit på oss uppgiften och därför gläds vi med göteborgarna i dag, symboliskt just vid 1:a ADVENT

 12. 12
  anhörig säger

  Tack Bengt!

  Det var ju fiffigt ordnat 😉

  Vet du hur kommer det sig att ”det bara är föräldrar lokalt som kan ta kontakt mer rektorerna och politikerna” ?

  Vem har bestämt att föräldrar bara kan protestera på lokalplanet?

  Varför kan inte Riksförenngen Hem och skola hjälpa föräldrarna?

  Kostcheferna kan tydligen få stöttning 😉

 13. 13

  En ödesdiger aura tycks omge dessa fyra kvinnor.

  Tidigare idag spärrade de vårt referat av Mary Enigs fakta om mättat fett. Nu gör de reklam för fleromättat fett. Jag meddelade följande:

  Fleromättat fett stimulerar befintliga tumörer och bidrar till att skapa nya. Se:
  https://www.second-opinions.co.uk/fats_and_cancer.html och 19 där citerade primärkällor

  Fleromättat fettundertrycker immunsystemet. Se:
  https://www.second-opinions.co.uk/immunity2.html och 6 där citerade primärkällor.

  Samband mellan fleromättat fett och bröstcancer hos kvinnor har påvisats. Se
  https://www.second-opinions.co.uk/cancer-breast2.html och 9 där citerade primärkällor.

  Det blir nog också spärrat.

 14. 14

  Ledsen blir man när man inser hur utbredd korruptionen är 😉 men det hjälper inte!
  Att föräldrar endast kan agera lokalt medan kostchefer får stöttning att genomföra lighvarianten till våra skolelever regionalt och kanske på riksplanet är verkligen utstuderat genomruttet. Det är klart att det finns en lösning på problemet …

  Läs Ralf Sundbergs ”Forskningsfusket!”

  https://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172412216

 15. 15

  Att det nu händer saker i Göteborg kan ju lite vara Gunner Lindgrens förtjänst, när han nu bor där eller…..??

  Tack för länkarna Piltson! Märkligt ändå att dom sorterar och väljer bland forskningsstudier.
  Är det tillåtet att helt negligera varningsflaggor på det sättet? Rött kort till damerna omedelbart!!!!!

 16. 16

  Zonen skrev: ”Rött kort till damerna omedelbart!!!!!”

  Varför inte rött kött?-)

  Second opinions ref´s ser väl gamla ut. Finns det inte nyare forskning som t ex SLV hänvisar till?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa