Full koll på energi och insulin

Artikel på HD.se: Full koll på energi och insulin. Josefin Palmén fick typ 1-diabetes vid 35 års ålder. Hon fick tipset att satsa på LCHF. Hon följde rådet och är nu en elitmotionär som har avverkat En svensk klassiker, Ironman, en halvmara i Masai mara i Kenya etc, under det att hon bara mår allt bättre.

Comments

 1. 1

  Det var en helt fantastisk artikel! Den skulle man tvinga all vårdpersonal att läsa, särs på diabetesmottagningarna runt om i landet!
  Tack för att du delade den med oss!

 2. 2

  Visst, du har rätt Lotte. Lite skillnad till den kvinnliga diabetiker som hade en kortare infomation i STH på diabetesdagen. Inför Vansbrosimningen så kolhydratladdade hon…….. och det gick bra. Undrar egenligen hur hennes blodsockerkurvor såg ut? Trots att hon nu har diabetes så följde hon samma kostråd som nu RF ger. Nog inte så klokt.

 3. 3

  Helt ening med Lotte.
  Det här är precis vad kvarterets diabetessköterska skulle behöva läsa. Här bor två diabetiker typ 2 som hon joddrar med precis som Hasselgren/Rydén i ”Fråga doktorn”.
  Varför skulle en kost som ger sådana hälsoeffekter på sjuka människor vara hälsovådlig för friska? Endast en kostexpert skulle komma på tanken att skylla på mättat fett och propagera för frukt, pasta, potatis och gröt;)

 4. 4

  ”I skidspåret representerar Josefin Palmén IFK Helsingborg, annars tränar hon med IS Göta och Helsingborgs simsällskap”. Vilken fin förebild för såväl sjuka som friska. Hon kommer säkert att delta i tävlingar framöver. Vilken inspirationskälla hon skulle kunna bli om massmedia skulle uppmärksamma henne. Det lät ju fantastiskt att hennes insulinproduktion var bättre nu än för ett år sedan 🙂

 5. 5

  LCHF har flera för livsmedels-, läkemedels- och kemiindustrin livshotande biverkningar!

  Inte nog med att allt fler blir slanka och medicinfria, dessutom blir folk mätta och nöjda, vilket minskar behoven av mellanmål vilket i sin tur bl.a. drabbar den giftbesprutande fruktochgrönindustrin, en giftbesprutning som det numera sällan talas om.
  På SLVs hemsida borde det inför apelsinsäsongen stå ”Frossa i giftbesprutade apelsiner”; i övrigt ”Ät minst ½ kg av besprutade och över halva jordklotet transporterade frukter och grönsaker”.
  För det är exakt vad de flesta konsumenter få hålla till godo med 😉

 6. 6

  Det märkliga resonemanget brukar bli att eftersom det saknas långtidsstudier ang. LCHF, så är dessa liksom viktigare oavsett hur frisk personen är nu. Tragiskt…

 7. 7
  Goran van Den Buske säger

  Rättvisande långtidstudier beträffande strikt LCHF, kan vi glömma.Vem skulle dra ekonomiska fördelar av sådan?

 8. 8

  Hei!

  Eg skulle gjerne hørt hva du mener om dette? https://services.07.no/fh/Hjertemat/

  Eg er selv en fornuftig person som har gått ned over 22 kilo med å spise labkarbo og takker deg for innsatsen!

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  Camilla, Jag hade svårt att läsa den, men det såg ut precis som en partsinlaga för nutritionisterna.
  Jag såg att det stod att läkarna nu får in patienter med skyhögt kolesterol och hjärtinfarkt. Läs i Uffe Ravnskovs böcker om att hjärtinfarktpatienter inte har högre kolesterol än andra människor.
  Men den som är orolig för sitt kolesterol kan ju alltid låta mäta det.

 10. 10
  Patrik E säger

  @Goran
  Svar: staten.

 11. 11

  Ja, verkligen. Hoppas att många dietister läser den och implementerar det i verksamheten så att även de riktigt sjuka kan bli friskare.

 12. 12

  Hur kan man få typ1 vid 35 års ålder?
  Heter det inte typ2 då?

 13. 13
  Annika Dahlqvist säger

  Nisse, Typ 1 och typ 2 är olika sjukdomar. Slå upp dem på Google.
  Typ 1 är en autoimmun sjukdom där de insulinproducerande betacellerna destrueras och man får insulinbrist, vilket ger förhöjt blodsocker. Typ 2 beror på insulinresistens. Då har man åtminstone initialt tillräckligt med insulin, men cellerna tar inte emot blodsockret, utan det blir kvar i blodbanan och orsakar förhöjt blodsocker hela tiden. Båda typerna kan debutera i alla åldrar.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa