LCHF – snabbt och enkelt

Ytterligare en bok av mig har kommit ut dagarna: LCHF – snabbt och enkelt.
Den är avsedd att vara en introduktion till LCHF, för alla åldrar och kategorier.

 

Comments

 1. 1
  farmor Kaisi säger

  Grattis för boken, att du har hunnit med den oxå! Det blir många hårda klappar från mig till de mina i år.

 2. 2
  margaretha säger

  Jätte bra att det kommer fler böcker har flera av dig är nöjd med dom. Nu en liten fråga hur ska vi påverka maten i äldrevården det är ju bara blodsockerhöjande mat tex potatismos pure och passerade grönsaker. Min pappa 92 år hamnade på äldreboende han hade diabetes skött detta i 40 år med bra värden hela tiden efter 2 veckor på äldreboendet var blodsockret sky högt med sår på fötterna som följd inom ett år var han död.

 3. 3

  Du har verkligen haft ett produktivt år 🙂 Det står om LCHF för seniorer i Tidningen Land idag, har tyvärr inte hittat den på nätet.
  Kul att fler tidningar redan skriver om den.

  Förhoppningsvis kan vi göra skillnad för våra äldre, särskilt de som inte kan påverka maten själv på äldreboendena. Det var tragiskt att läsa om Margarethas pappa här ovan, vi måste börja säga ifrån med större kraft.

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  Margareta, Det är så det är. Det finns gamla diabetiker som ätit kolhydratsnålt i alla år, enligt de gamla diabeteskostråden, och som klarat sig friska på det, som kommer in på äldreboende på ålderns höst och snabbt försämras och dör när de får den kolhydratstinna kosten som bjuds på boendet.
  De anhöriga måste protestera mot kostmisshandeln med kraft!

 5. 5
  Margareta säger

  Fler och fler säger och skriver att dom ”äter” den och den medicinen. Man äter väl mat och står på, tar eller är insatt på en medicin? Men vad vet jag. Kanske det går att bli mätt på en medicin? Rätta mig om jag har fel. 🙂

 6. 6

  Margareta: Visst har du rätt, man äter inte medicin. Dock kan medicinen förstöra aptiten, då kallas det för biverkningar och man kan tro att man är mätt! ;-(

 7. 7
  40-talist säger

  Maten i äldrevården…
  Här kan man både sätta betyg på äldreboendet och skriva kommentarer.
  https://bloggar.aftonbladet.se/vagardubligammal/alla-komuner/

 8. 8

  Kul, hoppas att den hamnar på fikabordet på många seniorboenden.

 9. 9

  Hej Annika! jag har nu hållt på med LCHF i 8 veckor, jag är 42 år, väger innan starten 65 kilo, tycker om att motionera, Jag mätte mig själv innan och nu så verkar det som om jag håller på att gå upp i kilo. Det känns frustrerande att inte gå ner, jag behöver bara gå ner några kilo. Min mage blev bra så jag är ändå nöjd. Kan det vara bären på frukosten som är boven till viktuppgång, eller är det broccolin? Jag gör även en del bröd, typ keso eller ost bröd som jag kan stoppa i mig titt som tätt. Hur ska jag tänka?

  Hälsningar Pernilla

 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  Pernilla GL, Först och främst får du ha tålamod, viktnedgången kan komma igång sedan.
  Annars är huvudprincipen: Strikt lågkolhydratkost, LCHF, och om inte det hjälper får man minska på matmängden.
  Bären till frukost kan man minska på eller utesluta. Broccoli innehåller väldigt liten andel kolhydrater, så den behöver man inte vara restriktiv med.

 11. 11

  Pernilla GL

  Jag stod still i vikt i över ett halvår, Först när jag tog bort bär och mjölkprodukter (inklusive grädde). började jag gå ner i vikt.

 12. 12

  Pernilla GL
  Det är lätt att det blir lite mkt kolhydrater om du äter mandel/kokosbröd, bär, keso …..
  Ät ”riktig” mat -fisk eller kött + fett + ovanjordgrönsaker tills du blir mätt och strunta i mellanmål. Blir du väldigt sugen, pröva kaffe med kokosfett och grädde,.
  Lycka till!

 13. 13

  Tack för bra tips! Ska tänka till när det gäller brödet,hur är det med öl-korv, det är bara 1% kolhydrater, eller ger det fel enegrgi?
  Pernilla GL

 14. 14
  Annika Dahlqvist säger

  Pernilla GL, Problemet med ölkorv är inte kolhydraterna, utan i så fall tillsatserna. Men det är ju en fråga om vilka mängder man äter. En liten ölkorv ibland gör nog ingen skada.

 15. 15
  kostintresserad säger

  Detta är den perfekta födelsedagspresenten, julklappen, gåvan! Det känns onekligen extra bra att ge bort böcker av just dig Annika. Då har man åtminstone dragit ett litet strå till den LCHF stack som du lagt grunden till. Hoppas att du känner dig nöjd över allt bra som du gjort och gör, hoppas att du njuter av livet. Om du inte skulle kröka ett enda litet finger framöver för att göra något mer så är det få som hinner dig. Du har betytt så mycket för så många. Ha det så gott!

 16. 16

  Det verkar som om äldreboenden måste tänka om angående sockerstinn kost åt diabetiker. Carema har anmälts för att ha gett diabetiker sötsaker. Läs mer i ”Mitt i Järfälla” på sidan 4:

  DIABETIKER FICK SÖTSAKER

  https://epaper.mitti.se/edoris?tem=epaper_mijf#

  Hoppas att det blir en tankeställare för alla (läs dietister…) som tror att det är bra att äta godis, kaffebröd, hallonbåtar och vitt bröd och bara proppa i sig mer medicin för att hålla sjukdomen i schack.

 17. 17
  margaretha säger

  Birgitta Höglund vet ej hur jag ska komma i kontakt med dig men på di blogg idag kunde man hämta hem recept blogg jag blev verkligen besviken ett recept innehöll 2 dl strösocker hur har du tänkt här.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa