Recension i Gefle Dagblad

Det är inte så vanligt att LCHF-kokböcker blir recenserade i media, men nu hände det i GD.se:
Husmanskost på nytt sätt.

 

Comments

 1. 1
  Maud Johansson säger

  Jag köpte ”seniorboken” på mässan och har redan kastat mig över flera underbara läckerheter!
  Härligt!
  Maud

 2. 2

  Väldigt roligt att läsa en så fin recension 🙂 Fick ett exemplar med posten hit till Alanya igår, vilken fantastisk känsla det var att öppna sin första kokbok.

  Tack, Annika, för att du trodde på min idé om en speciell bok med gammaldags husmanskost. Det känns mycket hedrande för mig att ha fått skriva den här boken tillsammans med dig.
  Jag hoppas verkligen att den kan göra skillnad för många som tappat aptiten på äldre dar och att våra äldreboenden och sjukhus snappar upp en och annan idé framöver 🙂

 3. 3

  Vilken bra recension! Den borde Fråga Doktorn och Överläkaren på KI som var med i sista programmet ta till sig med tanke på vad dom nu sa i programmet om kost/livsstil.

 4. 4
  LCHFvän säger

  Håller med dig Zonen. De två Fråga Doktorn-ledarna och Överläkaren på KI skulle behöva inse kostens betydelse för den ohälsa som i allmänhet råder i samhället, inte minst bland äldre. Äldrevården och äldrematen återfinns bland skandalrubrikerna dagligdags.

 5. 5

  Vilken härlig gratisreklam för både boken och LCHF!!

 6. 6

  Härlig läsning!! Vilken reklam!

 7. 7
  kostintresserad säger

  Mailade till ”Fråga doktorn”:

  ”Hej! Med en länk vill jag tipsa om en läsvärd bok!

  https://gd.se/nyheter/mat/kronikormat/1.4091683-husmanskost-pa-nytt-satt

  En annan läsvard författare, som ätit sig medicinfri från diabetes 2, är Lars-Erik Litsfeldt.

  Mvh
  kostintresserad”

 8. 8
  Gunilla Ullenius säger

  https://www.bjorklundnutrition.net/2011/08/first-do-no-harm/#idc-container

  Ovanstående länk är till en film jag tittade på igår kväll. Väldigt bra om ketogen kost och epilepsi. Meryl Streep i huvudrollen så det är ingen B-film minsann. Se den (särskilt om du har eller känner någon med epilepsi…)

  Gunilla i Luleå

 9. 9
  Konsument i Sverige säger

  Östersundsposten: Årets köttbonde finns i Jämtland…!
  https://op.se/lanet/berg/1.4106726-han-ar-arets-kottbonde

 10. 10

  Hej Annika! När jag började äta LCHF fick jag kliande utslag i ansiktet, på halsen och i nacken. Blev såklart rädd och trodde att jag var allergisk mot något i kosten så jag googlade på ”kliande utslag LCHF” och insåg att jag inte var ensam om problemet. Många skrev att det kanske var utrensning eller allergi mot ägg eftersom vi äter många med den här kosten.
  Jag har haft dessa kliande utslag i 2år och blev för en vecka sedan fri. Jag provade mig fram och uteslöt tomater och mitt problem blev lite bättre men inte helt. När jag sedan märkte att jag fick klåda av min ost macka(flatbröd) så insåg jag att jag är histamin överkänslig. Dvs jag är känslig för biogena aminer. Många slutar kanske med LCHF pga detta så jag hoppas att dom läser detta.

  Tack Annika, för att du finns!

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  LindaE, Det var ett intressant tips: att prova att utesluta/ minska på ost om man får klåda under LCHF-kost. Det är smöret som är den värdefullaste mjölkprodukten.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa