Miljöpartist bloggar om bordsfett

Miljöpartister i Huddinge bloggar om valfrihet gällande bordsfett på skolor och förskolor.

Många miljöpartister, och Miljöpartiet centralt, är ofta emot animalisk mat, men i frågan om bordsfett har de en sund inställning gentemot fabriksfetterna.

 

Comments

 1. 1

  MP’s före detta språkrör Maria Wetterstrand är inte vegetarian utan äter viltkött och ekologiskt, en rätt så sund kost enligt mig. Det är en myt att miljöpartiet består av militanta veganer som vill förbjuda köttätande.

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  JAUS, Inte alla miljöpartister är veganer, eller laktovegetarianer, men många är det. Jag vet inte hur andelarna mellan dem är inom partiet. Någon som vet?

 3. 3

  Upptäckte häromdagen när jag skulle hämta min dotter på dagis att de har lätta på smörgåsarna. Frågan är vad man ska säga så de inte känner sig påhoppade…

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  Sara E, Det handlar ju om barnens nuvarande och framtida hälsa, så vi ka inte låta bli att ta upp frågan för att inte personalen ska känna sig påhoppade. Vi måste bråka på alla tänkbara sätt för att barnen ska få nyttigt naturligt fett.

 5. 5
  ragnhild säger

  Med det jag har om dagiskunskaper, så hadde jag tatt med äkta smör, leverat dette med orden:

  ”Jag vil at min dotter ska äta dette smöret, så fint om du ser til at hon får det. Säga til när det är slut, så köper jag mera”.

  Du är en kund, och då ska du förvänta en god service och en imötekommande attityd från personalen. Var rak och bruk gärna tipset herovan i första omgången. Resultatet kan bli at de kjøper inn smör i fortsätningen, om litt. Lykka til också från mig. Profesjonella dagispersonal vil inte reagera negativt på ditt önskande. Tro mig, jag känner dom.

 6. 6
  HerrBanan säger

  Tyvärr så har MP tappat bort sig i frågan om köttets vara eller inte vara. Åsa Romson skrev nyss om att köttkonsumtionen måste ner till fördel för det vegetabiliska. Jag vet inte vilken region det är i, tror Umeå, som dom har drivit igenom köttfri måndag. Tyvärr ignorerar dom hela tiden den ekologiska och småskaliga produktionen som till skillnad mot den konventionella är bra för miljön.

 7. 7
  ragnhild säger

  Och nu läste jag artikkeln:

  Jag näkar å tro at Sverige er ett diktatur. Jag nekar å tro at om du säger at du önskar at ditt barn äter äkta smör, så får du et NEI, och at det går inte. Men du måste vara villig til å ta det med hemmafrån – man kan nog inte så lett få dem til å ändra innköbsprioriteringar på än gång.

  Dagis-garderoben är nog inte platsen å driva smörkampanje. Men du kan ta kontakt med foreldrevalgte representanter. Skriv et meddelande til dom om at du önskar at ”smörsaken” blir tatt upp med ledelsen, och ansvarlig för inköpen.

  Er det så at kommunen köper inn i stort til många barnehager? Då kan du be foreldrerepresentanter om å samle underskrifter for smör, som så skickas til retta instans.

  Fråga: Er det SLV som instruerar kommunen til å handla inn enbart margarin?

  Kommunala innköp? För et paradis för margarinindustrien. Er det så? Helt okänd her hemma i Norge. Men vi har altför många fettskrämda ”privata” – verksamhetsledare her med. Extra, ekstra -lettförespråkare!! Til slutt får man vel bare ta til vatn. ”Ska du ha lite vatn på brödet, Karl” :mrgreen:

  ps. Camillas matupprör m.a. – länkar dr. Annika?

 8. 8
  ragnhild säger

  Sara E. Jag går utifrån at du läser artikeln dr. Annika länker til. Ta med kommentarene som gis der – gull värd de med. Mvh. och slut 😉

 9. 9

  Det är föräldrarna som har det yttersta ansvaret för sina barn och måste använda hela sin rätt att strida. Det går inte att överlämna ansvaret till personalen när dagens arbetsmarknad ser ut som den gör i dag. Att ge upp är att svika dem! Varför denna omotiverade respekt för okunniga/ointresserade politiker och en girig livsmedelsindustri 😉

  Etablissemanget räknar med att föräldrarna ska ge upp, men många ”små” föräldraraktioner på olika orter blir till en stor å! Att bli motarbetad är ingen ursäkt. Fortsätt envist och kraftfullt framåt och jobba för det ni vet är rätt. Uthållighet är en mästarvana 🙂

 10. 10

  I vår kommun, Västervik, Finns ett tiotal glödande miljöpartister. 7 av dom är vegetarianer, men äter fisk. 2 är allätare och en LCHF-are. Vårt lokala parti fick vara med när jag fick mina insikter och kunskaper för 5 år sedan. Jag kastade upp allt på bordet och fick då endast förundrade blickar till svar. Personligen anser jag att miljöpartister är de mest intelligenta och hängivna partipolitiska funktionärerna och vi har miljoner exempel på att en person med rätt argument kan forma en hel kommuns politiska liv. Mina partivänner har tillgodogjort sig det jag sagt. men bedriver en stenhård kamp mot industriproducerat kött. De förstår numer att jordbruket måste minska avsevärt och ser animaliefoderproduktionen som det som måste upphöra. Jag tror att de flesta av oss håller med. Frågan är hur? De vill göra det genom att mer eller mindre förbjuda industriproducerat kött. Vi vill ha en övergång till ekologiskt kött. Utan att avstå en enda dags köttätande. Förstår man komplexiteten i frågan, så måste vi forma en politisk agenda hur transformationen av vår matproduktion ska gå till. Detta under förutsättning att ägarna av matproduktionen tror på den här metoden. Vilket de är ljusår ifrån. Jag tror att de flesta svenska bönderna går att prata med om bara de politiska riktlinjerna är klara och det finns en ekonomisk möjlighet för en omställning. Men då måste vi få alliansen eller oppositionen att fatta det. tilläggas bör att jag kommer längre och längre ifrån mina vänner i partiet. Eftersom det känns jobbigt att behöva forma om sina vänners hjärnor. Därför jobbar jag med min egen förskola stenhårt och vinner lite men förlorar i slutändan. Jag har fått lite nya uppslag till skrifter som jag ska skicka in. Det är numera vår religion att äta LCHF-mat och vi kan förklara de skador som riskeras med olika livsmedel. Problemet är att 80% av föräldrarna är nöjda med maten och många har skuldkänslor för att de i enkelhetens namn förgiftar sina barn med processad skräpmat.

 11. 11

  Hur många miljöpartister har läst Vegomyten?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa