Tre spännande böcker

Jag de senaste veckorna fått hem tre jättespännande böcker:

 Stoppa Alzheimer nu!  av Bruce Fife

 

 

 

 

 

 

 Forskningsfusket  av Ralf Sundberg

 

 

 

 

 

 

 LCHF for the next generation av Lars-Erik Litsfeldt

 

 

 

 

 

 

 

Alla utgivna på Optimal Förlag.

Jag har ännu bara hunnit bläddra i böckerna, och de verkar vara jättebra!
Jag kommer att skriva recensioner i bloggen när jag fått tid att läsa dem ordentligt. Jag har för tillfället mycket på jobbet, samt andra sysselsättningar som tar tid.

 

Comments

 1. 1

  Blir fina julklappar. 🙂

 2. 2
  Ethel Loberg säger

  Och jag fick i går tips från Ann-Sofie Bengtsson, Säffle att boken om Alzheimer och kokosfett ska absolut läsas så nu kommer jag till skott och köper den. Jag är lite nybörjare på kokosfett men tar en överfull tesked i morronkaffet varje dag, en dos som nog kommer att ökas efter att jag har läst boken.

 3. 3

  Jag har läst Stoppa Alzheimer nu! Det är en bok som alla borde läsa, tycker jag. Inte bara LCHF:are. Den belyser verkligen vad kokosfett gör för hjärnan och en hel del annat matnyttigt. Forskningsfusket har jag beställt och den tredje boken ser ju även den spännande ut. Oj-oj, så många böcker, så lite tid…

  🙂

 4. 4
  Ethel Loberg säger

  Rätt Jim!

  Hoppas ”Stoppa Alzheimer nu” finns på biblioteket också för man kan ju inte låna ut sin egen bok till alla bekanta på en gång även om önskar det.

 5. 5

  Jag kan av egen erfarenhet säga att kokosfett hjälper även väldigt bra mot ADHD, Prosopagnosi (Ansiktsblindhet), och även mot Asperger. Alla dessa diagnoser blir hjälpta med minst tre matskedar kokosfett om dagen. Kanske inte till ”vanlig” nivå, vad det nu är, men i vart fall blir dessa sympton lindrigare. Och det tar inte speciellt lång tid heller.

  En annan väldigt bra sak att göra för hälsan som är enkelt och helt biverkingsfritt är att sova på ett jordningslakan. Finns en väldigt bra bok om det som just blivit utgiven på svenska. Att vara jordad : den kanske viktigaste upptäckten för vår hälsa i modern tid. Av Clinton Ober. Kostar 211 kronor på Adlibris.

  https://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197971405

  Eat well, Stay Fit, Sleep Grounded 🙂

 6. 6

  Finns det nån hjälp? Jag har sjukdomen : Hereditär spastisk parapares

 7. 7

  Här är ett par intressanta länkar om vaccin och kvicksilver:

  https://mercury-freedrugs.org/docs/111025_PR10_ScandalExposedInMajorStudyOfAutismMercuryb.pdf

  och även den här länken om Orac ”skeptikernas” vaccin”expert, som onekligen är jävig, utan att berätta om det. ”Skeptiker”rörelsen är totalt okritiska och auktoritets troende.

  https://www.ageofautism.com/2010/06/david-gorskis-financial-pharma-ties-what-he-didnt-tell-you.html

 8. 8

  Matens pris är en bok som ni ska läsa om ni vågar…..sydamerikanska naturbetande djur? Sant? J men vad är det i gräset? Läs den!

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  nisse, Jag kan inte lova att LCHF hjälper mot din sjukdom, men det kan inte skada att prova.

 10. 10

  Annika
  Det hade varit bättre att du läst in dej på olika sjukdomar och förstått att vissa botas inte av speciell kost utan endast ger ett bättre liv, rent allmänt.

 11. 11

  Bruce Fife´s bok bör finnas på varje äldreboende i landet. Kan någon ordna ett projekt för att få det till stånd?

 12. 12
  Annika Dahlqvist säger

  Ninnan, det hade varit bättre om du hade varit lite mindre besservissrig och mästrande.
  Var har jag lämnat några obefogade garantier om förbättrad hälsa?

 13. 13

  Jag har ett par kapitel kvar, mycket intressant läsning då min pappa dog i Alzheimer, och jag har inga planer på samma resa. Nej, mera LCHF och kokosfett för alla som vill vara med på friska tåget. 😉

 14. 14

  ”Jag kan av egen erfarenhet säga att kokosfett hjälper även väldigt bra mot ADHD, Prosopagnosi (Ansiktsblindhet), och även mot Asperger. Alla dessa diagnoser blir hjälpta med minst tre matskedar kokosfett om dagen. Kanske inte till ”vanlig” nivå, vad det nu är, men i vart fall blir dessa sympton lindrigare. Och det tar inte speciellt lång tid heller. ”

  Jim, jag trodde jag skulle dåna framför skärmen när jag läste ovanstående. Jag har lidit av prosopagnosi sedan tidig ålder. Vad det har orsakat mig i psykisk smärta under åren går ej att beskriva. Menar du att du har erfarenhet av att prosopagnosi kan förbättras av kokosfett? Berätta gärna mer, är du en ängel!!! 🙂

  Jag har tagit ca 1 msk kokosfett dagligen sen en liten tid tillbaka. Har märkt effekt på magen men inte så mkt mer. Jag skka nu öka dosen till minst 3 msk om dagen! Det kan ju inte skada. Jag ska tillägga att jag äter LCHF sedan 10 månader tillbaka.

 15. 15

  OK, då kanske jag får lägga till att et också håller astma på avstånd, i varje fall hos mig. Ungefär en deciliter om dagen.

 16. 16

  Originalton S. Rössner:

  ”Kokosfett som kommer från växtriket hör till det sämsta mättade fett man kan äta.”

  (i ”Viktskolan”, 2004)

 17. 17

  Jag har just nu läst ut ”Stoppa alzheimer nu”. Den är mkt intressant och jag har redan ökat mitt kokosfettintag och är nu på jakt efter röd palmolja (som rekommenderas i boken).

  JIM,

  om du ser detta vore jag jättetacksam om du ville berätta om dina erfarenheter av att lindra prosopagnosi med kokosfett! Min prosopagnosi är förmodligen medfödd. Hur var/är din? Medfödd eller förvärvad? Om kokosfett kan lindra agnosier är det en världsnyhet utan like!

 18. 18
  farmor Kaisi säger

  Jag är mycket nyfiken på om dr Annika har läst boken ” Stoppa Alzheimer” , o vad du har att säga om de mängderna av kokosfett som rekommenderas i den mot just alxzheimer eller för allmänt välbefinnande? Samt intag ov röd palmolja som rekommenderas oxå? Jag siktar själv på att få i mig kokosfett 3 msk per dag i mitt te med gurkmeja kanel svartpeppar o lite havssalt. Tacksam för svar o ha det gott!

 19. 19
  Annika Dahlqvist säger

  Kaisi, Jag har inte hunnit läsa mer än början av den boken, men det såg bra ut för mig. Jag är positiv till kokosfett. Var och en får prova ut hur mycket av det som den vill och kan ta in. Ekologisk palmolja är också bra så vitt jag vet.

 20. 20

  Ibland hittar man en hemsida man inte läst förut:
  http://www.sternercapo.se/LCHF/LCHF.htm

 21. 21

  @ 20
  Stort tack för den länken.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa