Triglycerider och fria fettsyror

Jag läser ett inlägg i prof RD Feinman’s blog om skillnaden mellan fria fettsyror och triglycerider: Intro to Fatty Acids and Triglycerides.

Summary: Triglycerides are made of three fatty acids.  There is a continual fatty acid-TAG cycle that goes on all the time in different cells.  Triglycerides in the blood are carried in lipoprotein particles, chylomicrons, LDL, HDL.  Fatty acids in the blood are carried by the protein albumin.

Min fria översättning: Triglycerider är uppbyggda av tre fettsyror + glycerol. Det är en kontinuerlig ombildning mellan fria fettsyror och triglycerider i kroppen. Triglyceriderna bärs av lipoproteinpartiklar, chylomicroner, LDL, HDL. Fria fettsyror bärs av proteinet albumin.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa