LCHF-vecka på Rhodos

Ann-Sofi Sydholm har en gård på Rhodos, Villa Panagos.
Hon planerar att anordna LCHF-veckor där våren och sommaren 2012.
Jag har lovat att delta och hålla föreläsningar under två av veckorna: 22-29/4 och 12-19/9. Programmet finns i texten på hemsidan.

Det låter mycket spännande och härligt tycker jag. Väl mött!

Comments

 1. 1

  Ja, det kan jag tänka mig att du ska delta på och att det blir bra. Måste vara skönt att få komma iväg och bo, äta och träna gratis.
  Hade det varit Rössner eller Paulun som skulle valt att delta i detta hade alla gamar här inne hoppat på och vräkt ur sig både det ena och annat.
  Nu kommer de nog gratulera och tycka det är fantastiskt.

 2. 2

  Grattis, så fantastiskt att Annika skall delta i detta. Sol och värme är ju aldrig fel.

  Jag tycker Åsa skall fråga Rössner och Paulun om de inte vill sponsra en dylik tillställning för henne, hon verkar ju gilla deras tolkning av matverkligheten skarpt… Ha-ha 😉 🙂

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  Åsa, hur vet du vilken överenskommelse jag och Ann-Sofi har? Eller retar du dig bara på att jag ska dit och föreläsa?

 4. 4
  Jaha joho säger

  Glöm inte att betala skatt!

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  Jaha joho, Jag försöker alltid att betala skatt efter bästa förmåga.

 6. 6
  ragnhild säger

  ”Nu kommer de nok at gratulera…..” Ja Åsa, om du har talat ferdig så……..

  Jag var innom sidan, och detta kan bara bli – ja ”fantastiskt.” Det jag gillade spesielt är at det verkar så avslappad, inte någon krav om å prestera, bara vara och ha det bra. Super planlegging du dr. Annika och Ann-Sofi har redat ut.

  Ta gärna med honom som står bak dig – i kulissarna 😉 Mvh. – Bara en tanke…. dom rislar ud…….. 🙂

 7. 7

  Vad roligt! Finns det information om vilka veckor du kommer vara där Annika? Det skulle vara intressant att gå på dina föreläsningar.
  mvh Emilia

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  Emilia, Jag kommer att vara där 22-29/4, och 12-19/9. Hoppas att det kommer många då.
  Jag skriver in det i inlägget.

 9. 9

  Efter alla år av att stå mitt i skottlinjen så är det fantastiskt att du äntligen kan skörda lite ”belöning” för allt ditt uppoffrande slit, även om det gäller arbete. Det är så, står man bara upp och kämpar för sanningen så kommer till slut allt att vridas rätt och alla får vad de förtjänar. Du förtjänar verkligen att få jobba vid (i? 🙂 Medelhavet ett par veckor om året.
  Lite avundsjuk är jag ju förstås, Omega 3 från medelhavet och naturlig D-vitamin. Historisk Grekisk medelhavskultur. Går det att prominera till Rhodos?

 10. 10

  En stilla undran till Åsa; Får inte du lön för ditt arbete? Om arbetet utförs på en så härlig plats som en Grekisk ö, är det ju en extra bonus, men det är ju likafullt ett arbete…
  Ha så skönt, Annika! Skulle vara härligt att delta, stället och upplägget verkar mycket intressant och lockande 🙂

 11. 11

  Nej, jag får faktiskt inte lön för mitt arbete!! Jag är hemma och tar hand om mina barn och DET får man inte lön för i Sverige.

  Jag antar att jag är sur och irriterad och avundsjuk… Jag har jobbigt med min diabetes som inte funkar TROTS att jag äter lchf.

  Jag ber så mycket om ursäkt för mitt oerhört otrevliga inlägg.

 12. 12
  Annika Dahlqvist säger

  Åsa, Jag kan tala om att Ann-Sofi och jag har kommit överens om att jag får ersättning för resan och gratis uppehälle på Rhodos. Ev ersättning utöver detta har vi inte pratat om.
  Jag måste ta ledigt från vårdcentralen för att åka ner, och någon ersättning som kommer i paritet med en läkarlön kommer det definitivt inte att bli tal om. Ännu mindre i likhet med en stafettläkarlön.

 13. 13
  Magnus K säger

  Annika D,

  angående resor, undrar jag vad du har för uppfattning om vaccinering inför resor generellt, i mitt fall Egypten.

  De rekommenderas ju att ta t ex Twinrix? mot hepatit osv. Anser du att de är säkra att ta för barn 3-4 år och även vuxna?

  Pratade med en läkare och sköterska om detta och de tyckte givetvis att vi skulle vaccinera oss, men jag vågar inte lita på dem. De tjänar ju pengar på detta.

 14. 14
  Annika Dahlqvist säger

  Magnus K, Gulsot är ju en långvarig och potentiellt farlig sjukdom. Största risken för gulsot är där hygienen är dålig och dricksvattnet riskerar att förorenas av avloppsvatten. Numera är hygienstandarden högre i turistorter och behovet av vaccinering bör ha minskat. Men jag har nog tyckt att det är värt att vaccinera sig med Twinrix när man åker till tveksamma områden, som Egypten.
  Någon annan som är mer uppdaterad?

 15. 15

  Åsa; Vad bra att du är hemma och tar hand om dina barn, det kommer de att må gott av både nu och framöver. Synd bara att föräldrar inte kan få samma ersättning som en dagmamma.
  Tråkigt att din diabetes inte fungerar, trots kosten, men ge inte upp i första taget.
  Härligt att läsa var att du kunde be Annika om ursäkt, det är inte vanligt i bloggvärlden idag 🙂
  Sköt om dig och barnen.

 16. 16
  ragnhild säger

  Åsa. 🙂 – du gör et skickligt arbete. För en god ide Brigitta – ersättning som en dagmamma. Barnen behöver oss, samfunnet har ställat til det så man idag är avhengiga av två lönar. Ja något måste göras.

 17. 17

  Hej Annika

  Tycker att du gör ett bra jobb och har sunda åsikter om våran kost. Personligen så blir jag så förbannad när Expressen sprider falska rykten.

  Mvh

 18. 18
  Annika Dahlqvist säger

  Kent, Det är bra om vi hjälps åt att rätta till rykten som uppstår efter Expressens felinformationer. Kontakta gärna media av olika slag.

 19. 19

  Kul, det kommer säkert att bli välbesökt!

 20. 20
  Gunnel B säger

  Hej.
  Anordnade inte du/ni en LCHF-vecka för ”föräldrer+barn” förra året — eller var det 2010? Jag har en väninna som har en bamsing till 13-åring (+3 smala barn). De har kontakt med vården på längden & tävren & diagonalen, men alla rekommendationer går ju mer eller mindre ut på att hindra honom från att äta SÅ MYCKET, och han är nästan alltid hungrig, så det funkar ju inte. Och värre och värre blir det ju äldre han blir eftersom han nu kan skaffa ”mat” själv. Hon funderar på om LCHF skulle fungera, mycket därför att han förhoppningsvis skulle kunna hålla sig mättare än med andra metoder, och därigenom äta mindre. Han har också en bokstavsdiagnos, så han har helt simpelt extra svårt med självdisciplinen. Mamman tror att enda nu är att ”ta sista chansen” innan han blir för vuxen, att NÖTA in mat-rutiner som fungerar för honom — då skulle han antagligen ha lättare.
  Finns det funderingar på en ”förälder+barn”-vecka under 2012?

 21. 21
  Annika Dahlqvist säger

  @ 20 Gunnel B:
  Ta kontakt med Lena Olovsson på LCHF Nolaskogs https://nolaskogslchf.se/ så är det möjligt att det går att ordna en kursvistelse där.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa