Insulin stimulerar cancertillväxten

Jan Hammarsten, urolog i Ludvika, har skrivit en artikel i tidskriften Nature, om sina rön att prostataförstoring och prostatacancer är kopplade till förhöjda insulinnivåer och metabola syndromet.
Här en intervju med honom på radion. Han rekommenderar LCHF som förebyggande och behandlande kost mot prostatasjukdomar. (Jag tog länken från Kostdoktorn)

Han säger att insulin är som gödning för cancern. Jag är benägen att säga att socker, särskilt fruktos, göder cancer. Insulin, som är ett tillväxthormon, stimulerar cancertillväxten.

Comments

 1. 1
  Bernt Östlund säger

  Dina teorier får alltmer stöd.

 2. 2

  Vi fokuserar på cancertumörens sockermetabolism. Men det här är ett Svenskt pionjärarbete och blytungt inlägg i kampen för att rädda cancerpatienter från den omedvetna sjukvård de utsätts för. Jag ställer mig i givakt för ännu en ödmjuk LCHF-hjälte. Jag skulle vilja tacka honom personligen för att han till stor del löst det trauma som den här frågan utgör för mig. Är det någon som vet hur man får tag på hans mejladress?

 3. 3
  Lars Bern säger

  Jag förlorade min syster i förtid, sannolikt pga en kombination högt blodsocker och en snabbväxande metastas efter en tidigare bröstcancer. Jag tror att detta med insulin/blodsocker inte bara gäller prostata utan de flesta cancrar.

 4. 4

  Något jag funderar på i detta sammanhang är mjölkprodukter. Vassleproteinet i dessa är kända för att ge en mycket stor insulinfrisättning trots att inte blodsockret höjs i samma utsträckning. Hur ska man förhålla sig till detta faktum, kontra cancer?
  https://diabetesportalen.se/avhandlingar/2006/insulineffekter-av-mjoelk-och-andra-matproteiner/

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  Mira, Jag vet inte om det har forskats tillräckligt på vassleproteinets hälsoeffekter. Det har gjorts massor av epidemiologiska studier som visar att de som äter mera mjölkprodukter är friskare än de som inte gör det. Det borde tyda på att mjölkprotein inte stimulerar cancertillväxt.
  En intressant detalj här är att i mina provsvar från juni -11 https://annikadahlqvist.com/2011/06/21/mina-lab-varden/ visar låga värden på faste-insulin och C-peptid, trots att jag äter relativt mycket mjölkprodukter. Det talar emot att mjölkprodukter skulle vara kraftigt insulinfrisättande.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa