Lavkarbodebatt igår på NRK

Lavkarbodebatt i NRK mellan bland andra Sofie Hexeberg och Christian Drevon (Norges motsvarighet till Rössner, och lika arrogant).
Till och med Drevon erkände att det som fungerar bra för en – är bra för den.
Och det framkom att det inte finns några vetenskapliga bevis för att naturligt mättat fett är farligt att äta – i avpassad mängd.

Det ger att om du är sjuk och inte klarar att äta mycket kolhydrater utan att bli tjockare och sjukare så kan du minska på kolhydratintaget och i stället äta mera naturligt mättat fett.

Comments

 1. 1

  Tack Annika för länken

  Till ett lugnt o trevligt debattprogram i en stil vilken det inte finns i svensk TV.
  Innehållet var också det bästa på länge.
  Kan verkligen rekommenderas till kvällskaffet då svensk TV sover.

 2. 2

  Bra Norge! En nyanserad debatt tyckte jag.

  Det är rätt tydligt att det finns ett motstånd från ”det etablerade” att ta till sig av ny kunskap, som om dagens kostråd vore skrivna i sten. ”All forskning visar…”, men hallå det har ju kommit nya rön! Ta till er av det nya, det ingår väl i ert uppdrag? Och gärna förklara varför det (verkar) fungera för så många, ni som ändå är utbildade inom området. Som t ex varför jag fick sluta med blodtryckstabletterna som jag knaprat på sedan 30-årsåldern (46 idag). Eller att huvudvärken efter träning försvann mm (har en lista på ett 10-tal punkter). 🙂

  Från debatten tar jag också till mig att vi inte ska glömma bort de viktiga grönsakerna (ej frukt?) mitt i allt prat om kolisar kontra smör.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa