Zytomierska dömer ut Livsmedelsverkets kostdirektiv

Ur Katrin Zytomierskas blogg:
”… Skulle någon försöka ge mitt barn lättmjölk eller margarin skulle jag smeta in deras tryne i margarin. Och sen tömma en liter lättmjölk över pallet på dem. Jag hoppas att ni föräldrar out there kollar upp såna här saker. Snälla gör det.”

Kanske det behövs sådana drastiska metoder för att få de fettskrämda nutritionisterna och deras professorer att ta reson?

Comments

 1. 1
  Sockerberoende_81 säger

  Njaä, kanske inte riktigt rätt väg att gå. Men visst kan man bli så arg över detta att man tänker det i sitt stilla sinne. Jag är också frustrerad och arg och försöker påverka det jag kan just nu, och då är det nog bara sakliga argument som gäller.

 2. 2

  jo, jag tror att det behövs lite Zytomierska ibland. Det väcker något hos folk, jag blir själv arg på Livsmedelsverket för deras otroliga oförmåga att ta till sig nya rön! Ilska behövs och ilska är aldrig välformulerad. Se bara på Wall Street-rörelsen, de är ute på gatorna och skriker ut sin ilska. Snart dags göra ilkadant mot livsmedelsindustrin…..dit hör också Livsmedelsverket.

 3. 3

  Cia.

  Visst är det härligt med någon som vågar visa lite känslor och som inte duckar för sin egen kraft! Vi är lika känsloskrämda som fettskrämda i detta landet. Blir man arg så blir man arg. Känslors natur är att röra på sig (e-motions). De kommer ut och ger sig av helt enkelt. Att stänga inne en naturlig kraft är inte hälsosamt varken för oss människor eller våra nationer. Det gör oss svagare än vi är.
  Mera sånt! Tack, Annika för att du tog in det i din blogg!

 4. 4

  Jag är inte så säker på att det kunde ha någon effekt. Men jag upprepar gärna Ursula Morins förslag här för flera år sedan. Högfettrörelsen kunde låta tillverka små plastdosor som till självkostnadspris kunde tillställas föräldrar med barn i skolåldern. Så kunde de få smör med sig till skolan och samtidigt åstadkomma en demonstrationseffekt. En liten beskrivning borde finnas på locket, för de mindre barnen kanske med en bön om hjälp med påbredningen.

 5. 5
  Georg W säger

  Tänk om man var så rik och mäktig att man kunde säga till sin älskade förskolefröken att hon måste servera smör och fet mjölk till mitt barn. Skulle jag säga till henne att jag smetar in henne i margarinet om hon ger det till mitt barn. Så skulle hon nog börja gråta, tror jag. Hon är lika förtvivlad som jag för barnens och åldringarnas mat. Jag tror det är politikerna i kommunens kostgrupp och föredragande tjänsteman/kostrådgivare som man ska diskutera insmörjning med.

 6. 6
  Mariann säger

  Piltson; Ditt förslag låter bra. En del föräldrar skickar redan mat med barnen till skolan. Dom flesta har väl nå’n liten användbar plastask hemma. Skriv nå’t i stil med: ”Smör! Bra för knoppen och hjärtat.”

 7. 7

  Dom skulle naturligtvis ha en snodd, så att dom kunde hänga framträdande runt halsen hela dagarna.

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  Georg W, Politikerna vågar inte ha någon åsikt i frågan. De hänvisar till tjänstemän. Så det är nutritionisterna man får ta dusten med. I första hand kostchefen i kommunen och Livsmedelsverket.
  Det är Livsmedelsverket som måste ändra sina anvisningar för att frågan ska slutgiltigt lösas, så det är ”experterna” där som man främst ska gå på.

 9. 9
  Georg W säger

  Annika, på vår förskola lyckades vi till slut införa smör till barnen. Men chefen hävdade att budgetutrymmet inte räckte till att köpa dyrt smör . Så hon tog bort smöret och nu hjälper det inte att hon vet att hälften av margarinet är vatten och att alla föräldrar och all personal vill ha smör.
  Det stora problemet är att kampanjen för bättre mat på förskolan innebar att skuldkänslor hos föräldrarna för oförmåga att kunna erbjuda barnen bra mat, även hemma. Gör att föräldrarna förtränger frågan. Vi gör ju årliga undersökningar hos föräldrarna för att utvärdera verksamheten. Den undersökningen visar att närmare 80% av föräldrarna tycker att förskolan ger barnen bra mat. Vilket är anmärkningsvärt eftersom svaren på de andra frågorna alltid hamnar över 95%. Och barn och gamla får fortsätta att äta sk-n, medan vi själva äter världens bästa mat. Det känns inte bra.

 10. 10
  Notarien säger

  Det råder delade meningar om hur farligt Omega 6 är

  https://www.halsa.se/Kategori/Gron-mat/Kost-och-naring/Omega-6-vacker-debatt/

 11. 11

  Tror faktisk det var jag som gjorde henne uppmärksam på problemen med naturlig kost som LCHF, kontra kemisk-tekniska margarinkonsulenten ”Livsmedelsverket”.
  Hon verkade vettig och hade att så bra ”Go” i sina artiklar att jag satsade på henne och skickade flera mail om LCHF.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa