Kost vid cancer

David länkar till en dietistsida på Karolinska Universitetssjukhuset, om kost vid cancer. Det är socker i parti och minut. Vet inte dietisterna att socker göder cancer? Främst fruktos, vilket utgör hälften av sockret i juice, frukt, saft, läsk, socker.
Om patienten ska äta så mycket socker bör man i alla fall vara medveten om att man göder cancern maximalt.

Comments

 1. 1

  En klick margarin i gröten, pasta eller ris… eeewww….

  Undra hur många fall som kan räddas om dem inte kör dietisternas råd?

 2. 2

  Skrämmande läsning. Att rekommendera saft, läsk, margarin och salta pinnar… Hur ska då patienterna lyckas få i sig tillräckligt med riktig mat, som behövs för att de ska orka kämpa mot sin sjukdom.

 3. 3
  LenaK63 säger

  En liten fråga bara. Göds även godartade tumörer av socker?

 4. 4
  Lasse P säger

  Min sambo diagnostiserades för en aggressiv variant av bröstcancer för drygt fyra år sedan med ganska dålig prognos men där en professor på Onkologen i Umeå sa, efter att ha granskat vävnadsprov från tumören, att ”Det som är bra, efter att ha kollat proverna igen är att denna tumör inte bildar egna sockerarter” dvs den kunde inte föda sig själv.
  Så det uttalandet stämmer väl med din kommentar Annika ”Vet inte dietisterna att socker göder cancer?”

 5. 5

  Uppdatering ang. HPV:
  ” No matter what you’ve heard, the correct number of HPV vaccinations needed by any girl — or boy, for that matter — is ZERO. ”
  https://douglassreport.com/2011/10/03/shot-dark/

  Han som skriver detta tjänar förståss pengar på sina produkter, som jag inte vet effektivitet på, men det är nog bara en bråkdel av vad de stora medicinbolagen tjänar på sina och som kanske inte alla deras produkter är så effektiva som påstås.
  Jag betvivlar inte att vissa vacciner är bra t ex MPR, men som vi kan läsa om dagens Nobelpris i medicin så kan dessa upptäckter användas till att förbättra vacciner.
  HPV verkar ju vara ett sådant som vi betalar stora pengar för och till vilken nytta egentligen?

 6. 6

  Tyvärr verkar det så att dietisterna har inte en susning om att socker göder cancer, lika lite som de fattar att omega 6 är inflammationsframkallande. Titta bara på alla dessa kosttillskott som cancerpatienter får varje dag. De består av socker och det fett som finns i vissa kommer från majsolja eller solrosolja. En dietist i ett av våra största sjukhus rekommenderar en patient med en svår lungsjukdom (där man har både infektioner och inflammation) att öka mängden omega 6 i kosten :majsolja, solrosolja, margarin, flytande Milda till stekning. Jag har bara ett ord för det VANSINNE! Kan man överhuvudtaget ha för lite omega 6 när man äter vanlig mat i Sverige?

 7. 7
  Lars Bern säger

  Fullständigt hårresande kostråd som visar att kunskapen om hur kosten påverkar cancer och hjärta/kärl befinner sig på stenåldern. Vi måste skyndsamt få tillstånd en o beroende kostforskning värd namnet och då gäller det att hålla pengar från läkemedels- och livsmedelsindustrierna på ljusårs avstånd.

 8. 8
  Halvdansken säger

  Det finns en speciell sorts scanner som heter PET. I den använder man just behandlat socker som en sorts indikationsvätska vid scanningen, som gör att cancern lyser upp, eller blir aktiv eller vad det nu är, så att man kan se minimala tumörer också. Men att socker i maten skulle aktivera cancerceller, så långt tänker man inte.

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  LenaK63, Godartade tumörer växer ju inte elakartat på samma sätt som de elakartade, så det har nog inte så stor inverkan på dem

 10. 10
  Kärnfrisk säger

  Helt otroligt. I hela den texten nämns näring bara en enda gång. Annars är det bara energi det gäller. En sjuk människa behöver väl för f*n inte bara energi, näring är väl minst lika viktigt.

  Lars Bern, tror faktiskt att stenåldersmänniskorna åt betydligt bättre än vad dietister anser som nyttigt. 😉

 11. 11

  Det är väl här det går riktigt snett i deras verklighetsuppfattning

  ”12.Kan man göda tumören med energi?
  Svar: Oavsett vad du äter så tar alltid tumören den energi den behöver. Så ökar du inte ditt energiintag tar tumören istället energi från din kropps energiförråd. Summan blir då att du tappar i muskelmassa och ork med undernäring som följd. ”

  Dom vet inte att tumörer föredrar glukos och i fallet med levercancer fruktos så vi måste jobba in den här kunskapen innanför pannbenet på dom 🙂

  Kunskapen om det här är mycket större tex i USA än här hemma så det kommer så småningom även hit

  Om vi ständigt påpekar det så kommer poletten att trilla ner till slut och vi kan bidra till att processen går fortare fler liv slipper gå till spillo

 12. 12

  Min mamma som dog i cancer för ett år sedan fick sista tiden ett enormt sockersug. Hon som aldrig varit något för sötsaker ville nu ha choklad och karameller. Finns mycket på nätet om det här med att göda cancerceller med socker och vad man ska äta istället. Skrämmande att våra svenska forskare inte känner till det. Behandlingen av cancertumörer sker på samma sätt som på 60-talet. Mycket liten utveckling har skett på den fronten. Man kan undra vart alla cancerfondens pengar tar vägen.

 13. 13
  Goran van Den Buske säger

  Läser dessa arma dietister ö h t inga lågkolhydratbloggar? – har ju i flera sammanhang tidigare varit uppe på tapeten, huruvida ”socker göder cancer”. – skulle själv, i deras situation, få ångest och åtminstone kolla om dessa påstående alls har någon bäring inom beprövad vetenskap – är inte det min förbannade skyldighet? Ibland har vi (oftast) anonyma dietister, som ber på sina bara knän; ”vi inte drar hela yrkesgruppen över samma kam”. Men varför i helvete blåser ingen i visselpipan?

 14. 14

  Ja, jag blev alldeles förskräckt när min man hade cancer och jag förstod hur mycket socker och rent ut sagt sk-t de trycker i de sjuka. Jag visste att de gärna använder sig av socker som energi men jag hade aldrig fattat hur mycket! Socker/kolhydrater i precis allt! Godis, glass, mat, juice, näringsdryckerna – som om det inte var nog så tillsätter de väldigt gärna sockerlösning i ’droppform’.
  Självklart ville ingen av dem ta till sig något annat tänk än det de är lärda till. Och min man var inte heller i ett läge då han kunde ta till sig det helhjärtat. Han provade lchf lite, en kort tid, men cancern hade försvagat honom såpass att det var för jobbigt för honom att orka lägga om kosten helt. Dessutom sa ju läkarna att han skulle ’äta socker’… och läkarna vet ju bäst…

 15. 15

  Har skrivit om KOL, Kronisk obstruktiv lungsjukdom, som också handlar om kopplingen till felaktig kost och att sjukvården betraktar det som obotligt. Enligt min erfarenhet är det inte alls obotligt. Läkaren sade även att min diabetes var obotlig men han hade fel.

 16. 16

  Jag har börjat med lchf. I dag fick jag besked av min läkare att kolesterolet var förhöjd – 8.1. (LDL 5,6)
  tycker själv att det är för högt. Känner mig också yr i skallen. Mer hungrig en annars. Vad göra?

 17. 17

  Jag tycker att tanken om att socker göder cancer är intressant och rimlig. Men finns det några studier? Hur vet vi att det är så?

 18. 18
  Annika Dahlqvist säger

  Norren, Normalvärdet för kolesterol är mellan 5 och 8. 8 är alltså inte högt.
  Det är de som har lågt LDL-kolesterol som har högre risk för hjärtinfarkt.
  Se artikeln i SvD: https://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ar-kolesterol-en-riskfaktor_3201249.svd

 19. 19

  Kajsa!
  Annika har skrivit om det i sin gamla blogg

  https://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/entry/lchf_och_cancer

 20. 20

  Tack Annika. Känner mig lugnad. Ska fortsätta med lchf.

 21. 21

  Min syster har cancer. Hon prövade LCHF några månader, men några av tumörerna hade ändå växt under den tiden. Sen oroade sig läkaren för att hon gick ner så mycket i vikt, så då slutade hon med LCHF. Hon mår illa av cellgifterna också och tycker inte att hon kan äta fet mat. Mackor är nog lättare att få ner tyvärr =/. Frågan är om det går utför snabbare nu än om hon hade tvingat i sig kött och ägg.

  Sen är det väl också så, att får en inbiten LCHF:are cancer så kanske det är lättare att tvinga i sig saker man inte alls har lust att äta, än för andra som istället försöker äta LCHF bara för att en vän eller släkting tjatar om det =(.

  Varför är det farligt att gå ner i vikt när man har cancer? Är det farligare än att proppa i sig socker?? Alla cancersjuka borde få en personlig kock som lagar god näringsrik mat, just det de sjuka och anhöriga oftast inte verkar orka med. =/

  Jag gör ju inte heller det. Jag slutar inte jobbet och bosätter mig hos min syster och lagar bra mat till henne varje dag. Varför gör jag inte det om jag vill att hon ska bli frisk? Tja, för att jag inte tror att det hjälper kanske? =(

 22. 22
  Annika Dahlqvist säger

  Pussel, Om en person med cancer har svårt att äta pga illamående så är det viktigaste förstås att den får i sig tillräckligt mycket mat. Men man kan ändå anpassa matintaget. Grädde kan vara lättare att få sig än smör. Smälta lite (ekologiskt) kokosfett i kaffet. Gräddsås i stället för mjölsås, etc.
  Om cancern inte hejdas utan fortskrider är det livskvalitén som är det viktigaste, inte den kvarvarande livslängden i sig.
  Det är inte viktnedgången i sig som är farlig, utan den brist på näring och energi som den avspeglar.

 23. 23

  att unvika onödiga snabba kolhydrater är en viktig del av kosten vid cancer, det tar inte kål på tomörerna men försvårar för dom ,
  har hört om flera personer som groddat mungbönor och ätit när dom har cancer, det ska tydligen vara bra,
  kombinera det med lchf och broccoligroddar så har man nog en bra chans mot cancern,

 24. 24
  Georg W säger

  Jag TROR att en cancertumör som inte får socker drabbas av abstinens och att den abstinensen inte är hanterbar för vare sig patienten eller vården. Därför är det ju synd att sjukvården har bristfälliga kunskaper om en ketogen diet. Det verkar ju faktiskt som att den ketogena dieten botar, inte bara cancer, utan fetma, diabetes, epilepsi, ADHD osv. i all oändlighet. Sjukvården behöver omedelbart ändra inriktning och inbegripa LCHF som det huvudsakliga botemedlet. Medicinsk behandling ska endast användas där den ketogena dieten inte fungerar.

 25. 25
  Joakim säger

  ”12.Kan man göda tumören med energi?
  Svar: Oavsett vad du äter så tar alltid tumören den energi den behöver. Så ökar du inte ditt energiintag tar tumören istället energi från din kropps energiförråd. Summan blir då att du tappar i muskelmassa och ork med undernäring som följd.”

  Jag tolkar detta citat som att en _långt_gången_ cancersjukdom innebär att kroppen själv föder tumörerna genom att bryta ned muskler och fett. Då kanske det är meningslöst att avstå socker eftersom cancern tar det den vill ha i alla fall. I detta skede är det viktigare att förhindra att kroppen magrar för mycket och att patienten blir så svag att den inte klarar behandlingar och medicineringar.

  I ett tidigare skede av cancersjukdomen så är det säkert en bra idé att minska sockerintaget ordentligt så att man fördröjer tillväxten så mycket som möjligt.

  Jag läste också någonstans att cancerceller uppstår naturligt i kroppen men oftast försvinner innan dom märks. För att minska risken för att sådana celler får chans att bli farliga så är säkert en diet med lågt sockerintag en bra idé.

 26. 26
  Carina Henningsson säger

  Hej Annika!
  Hoppas du kan ge mig några tips o råd, min älskade mamma fick ett cancerbesked igår (söndag) det sitter i bukspottkörteln/tolvfingertarmen.

  Jag googlade på alternativa mediciner då jag själv blev botad från kraftigt eksem på 80-talet med hjälp av naturmedicin då vanliga sjukvården gjorde mig bara sämre. Läste om kvinnan som hade ngt liknande som du hade rekommenderat höga doser av D-vitamin och kolloidalt silver (tror det hette så) och det hade hjälpt henne i sin kamp mot cancern. Vore jättetacksam om du kan hjälpa mig.

  Var kan man få tag på det, finns det och beställa via dig eller? Mamma har varit helt frisk fram till för ca 4 veckor sen, hon blev dålig i magen och kräktes i 2 dgr, hon trodde att det var magsjukan sen ca 2v efter det blev hon helgul i ögon o kropp. Snabbt till läkare, ultra och magnet röntgen i förra veckan, besked i går.

  Hon mår bra i övrigt, svider lite i magen och äter fortfarande bra dock lite mindre för det tar stopp säger hon. Frisk i övrigt tar endast en vitamintablett på morgonen, normalviktig väldigt aktiv cyklar, håller igång hela dagarna, 77 år, ser minst 10år yngre ut.
  Vore jättetacksam för svar.
  Med vänlig hälsning Carina Henningsson

 27. 27
  Annika Dahlqvist säger

  @ 26 Carina Henningsson:
  Jag har ingen egen erfarenhet av kolloidalt silver mot cancer, utan det var endast det mailet jag fick:
  https://annikadahlqvist.com/2012/10/12/botad-cancer-av-kolloidalt-silver/
  Men jag tycker absolut att det är värt att prova LCHF + kolloidalt silver + D-vitamin (+?), parallellt med skolmedicinens cancerbehandling.

 28. 28

  @ Carina Henningsson:
  Trist att höra om din mor.
  Jag kan starkt rekommendera en bok. Anticancer av David Servan-Schreiber. Mvh Miriam

 29. 29

  Hej!

  Jag läste om en man som fick hjälp att motverka sin cancer med hjälp av alger. Han läste en artikel om Alg Börje i Valbo som säljer alger? Ring honom gärna och bilda dig en egen uppfattning. Kanske kan det hjälpa dig eller någon i din närhet.

  tel: 026-13 35 20 http://www.alg-borde.se

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa