Rössner: Kalorier kostar

Stephan Rössner, som har direktkanal in i Läkartidningen, har skrivit en artikel: Kalorier kostar.
(Mot etablissemangets kostråd kritiska artiklar refuseras dock. Referees tycker att de är tröttsamma.)

Alla överviktiga borde uppresa sig mot etablissemangets skuldbeläggande av dem, när det i själva verket är de felaktiga fettsnåla kostråden som orsakar problemen.
Vi får hoppas att när alla överviktiga har förstått hur de kan återfå kontrollen över övervikten med LCHF, kostnaderna för de metabola sjukdomarna, inklusive övervikten, kommer att minska.

Rössner nämner bl a avgift på fett. Han tycks alltså vara för en fettskatt.
Om myndigheterna för fram ett förslag på skatt på naturligt fett hoppas jag att så många protesterar mot denna att den inte kan genomföras.

Comments

 1. 1
  Margareta Lundström säger

  Jag har aldrig stått på barrikaderna eller demonstrerat.
  Om detta blir verklighet kommer jag att debutera med plakat i hand.

 2. 2

  Rössner sjunger på sista versen. Den totala uppgivenhet slår igenom i artikeln. Ett tragiskt människoöde…men han har i varje fall kunnat tjäna sig rik på sina felaktiga kostråd.

 3. 3
  Lars Bern säger

  Så det är Rössner som blir årets förvillare, eller …?

 4. 4

  Lustig man denna Rössner som fortfarande håller fast vid att feta saknar självkontroll och nästintill vill införa ransonering av godis i affärerna i och med att ”suget” verkar vara för stort.

  Alla LCHF:are vet ju hur suget skall dämpas, men inte professorn?

  Som läget är nu i Sverige så är nog chansen för fettskattsinförande mikroskopiskt!
  Tack för det Annika!

  Artikeln i Helsingborgs dagblad häromdagen av Karl, Ralph och någon till hade ju samma Tema vad gäller sjukvårdskostnader vid övervikt, men inte alls samma förklaring (orsak och verkan) som nu Rössner fabulerar om i sitt debattinlägg. 🙂

 5. 5
  Vox Humanae säger

  Om man, som Rössner, har TOTALT misslyckats med ALLT under ett helt yrkesliv……..så kanske man borde vara lite mera ödmjuk.

 6. 6

  Kan staten få in skattekronor på något så skiter dom i fakta!

 7. 7

  Danmark inför från och med den 1:e oktober en extra skatt på fett, en så kallad fettskatt. Hmmm hur tänker de? Vart är de på väg? Vad blir konsekvensen av det? Jo, förmodligen mer av ”billigare” livsmedel som socker, stärkelse och kolhydrater. Jag säger bara till lycke!

 8. 8

  Vad jag kan se har Rössner i princip kopierat texten från den här utredningen:

  https://www.eso.expertgrupp.se/Default.aspx?pageID=11
  (Klicka på 2011:3 Dan Andersson, Anna Fransson. så laddar du hem utredningen som pdf-dokument.)

  Jag skrev om den på min blogg 3/5 under rubriken ”Fettskatt som räkneoperation. 😉

 9. 9

  Ska alltså majoriteten behöva lida ekonomiskt p.g.a ett minoritetsproblem? Minoritetsproblemet utgörs i detta fall av en liten maktelit med bristande förmåga att tillgodogöra sig nya vetenskapliga fakta.

 10. 10
  Lars Bern säger

  Jag skrev en kommentar i Läkartidningen om det anmärkningsvärda att Rössner inte med ett ord berörde det faktum att en fjärdedel av svenska folket börjar äta mer mättat fett och att de på det sättet lättare håller vikten och blodsockret nere. Den kommentaren refuserade Läkartidningen!

 11. 11

  Man kan ju undra vad det blir för extraskatt på hallonbåtar…

  Och varför skulle fettet kosta 20 kronor mer medan sockret bara skulle kosta några kronor extra?

  Fettfobiker!

  Jag har verkligen fått igång på min fettförbränning nu när vi har ökat på smörmängden ännu mer!

 12. 12

  Sluta nu kasta paj!! Rössner har verkligen inte misslyckats med allt i sitt liv.
  Vem har bestämt att lchf (som jag själv lever efter och älskar sedan flera månader tillbaks) är den enda och sanna frälsningen?!
  Har någon av er som uttalar er så kritiskt mot Rössner själva varit sjukligt överviktiga med beroende av kolhydrater på samma vis som en missbrukare av narkotika och sprit?
  Vet ni har det känns när Dj-vulen drar i en och man inte får frid förrän kolhydraterna fått göra sitt?
  Kanske måste man kombinera olika mettoder för att komma tillrätta med detta som driver vissa till vansinne.
  Tror inte att många av er vet hur det är att vara FET.

 13. 13

  fettskatt är bara löjligt kommunistsnack.

  Det kommer aldrig att hända att vi får en ”fettskatt” så länge vi har en alliansregering eller inte V och MP har egen majoritet. Tror inte ens V skulle propagera för ett så frihetsinskränkande förslag.
  Dessutom är det totalt verkningslöst för en styrande nivå på detta är absurt höga priser. Det har ingen som helst påverkan på konsumtionen bara inflationen så länge det rör sig om tio tals procent.

 14. 14
  Annika Dahlqvist säger

  Åsa, Jag tror att det är många LCHF-are, Rössner-antagonister, som har varit feta, sjuka och sockerberoende, och blivit friskare och smalare med LCHF. Det är därför man blir så arg när han pratar om att det är bara att springa mer och äta mindre, särskilt mindre fett (”det går lika bra med hallonbåtar”), och att feta människor har för svag vilja.

 15. 15
  Annika Dahlqvist säger

  Olle W, Jag tror att politiker av alla färger är lika fega i att hävda det naturliga fettets fördelar. De vågar inte sätta sig upp mot nutritionist”experterna”.

 16. 16

  Fick idag en gratistidning ifrån HÄLSA där flera sidor om mat och om vilket fett vi skall använda i maten .Professor Maj Liz Hellenius får föra fram sina dumheter om fetter, margariner ,o dyl. hur som helst. Vem jobbar hon för ??? Ingen annan har fått sin röst hörd. varför får inte motsatsen komma till tals. Jag tycker att det blir för ensidig information nu när vi börjar bli medvetna om fettets betydelse . och vad den gör för kroppen.

  Jag kommer aldrig att prenumenera på Hälsa mer .

  Inger L

 17. 17

  Men vi feta människor HAR ju för svag vilja. Vi är ju försvagade av det missbruk vi lever i!!!

  Rössner HAR ju rätt i att om man rör MER på sig och äter MINDRE så kommer man nog tappa vikt. Så enkelt är det ju egentligen.
  Men så enkelt är det ju inte för oss som blivit fast i ett beroende. Där kan ju lchf helt klart vara enda vägen… Eller kanske t om en magsäcksoperation som ju Rössner också förespråkar.

  Vad jag blir ledsen på är ju att många lchf:are här, och på andra ställen, visar upp en agressiv sida som inte får andra att inse hur BRA lchf är. Även om ANDRA pratar skit om lchf så borde vi lchf:are inte falla för samma grej och visa oss lika dumma.

  Sedan kommentarer om att Rössner mfl tjänar pengar på det hela är ju aaaaningen löjligt… Kasta inte sten i glashus. Det finns ju måååånga lchf-förespråkare som också tjänar GODA lantar på sina böcker mm…
  Helt ok!

 18. 18

  Har Rössner och C:o inte läst en enda av alla de helt fantastiska vittnesmål om hälsovinster med LCHF som vittnas om på ex Annika Dahlqvists och Kostdoktorns bloggar eller på sajten kolhydrater.ifokus?

  Hur som helst är det inget annat än grovt och gravt tjänstefel av dessa som påstår sig arbeta i folkhälsans tjänst, att inte vilja undersöka detta närmare, utan bara fortsätter att mala sina gamla utdaterade kostråd som bevisligen aldrig har fungerat.

 19. 19

  Tycker det är härligt att människor reagerar och protesterar mot något som är så uppenbart fel. Det är ett friskhetstecken och det är ingen liten sak det handlar om. När IKEA en gång sålde bokhyllor i Tyskland där lackfärgen släppte ifrån sig en stora mängder lösningsmedel i folks hem, blev det stora tidningsuppslag där IKEA anklagades för att förgifta eller om det nu till och med stod gasa tyskarna.

  Är det egentligen ingenting att vara arg över, att miljontals diabetiker årligen blir amputerade och får dö en plågsam död? Eller att bara Sverige lägger ned miljarder på att stympa folks magsäckar? Eller att miljontals dör i cancer på grund av en sockrad kost som göder tumörerna tills det inte längre finns något annat än tumörer i kroppen?

 20. 20

  Åsa,
  nästan livslång övervikt, 106 kg vid 15-års ålder och ett max BMI på 41 vid 50 år, räcker det får att få ha en åsikt om herrarna Rössner och Marcus?
  I så fall vill jag framföra åsikten att dessa två professorer har gravt misslyckats med sina uppdrag.

  INTE för att de inte lyckats lösa problemet med övervikt, det hade varit för mycket begärt.

  Utan för att de mot bättre vetande gör allt som står i deras makt för att misskreditera lchf och de som ägnar tid och kraft på att hjälpa oss som blir feta och sjuka av för mycket kolhydrater.
  När dessa herrar använder sin position till att öka användningen av gastric bypass t.o.m. på barn (Marcus) och som i det här fallet med sina ”expertråd” (Rössner) får regeringens ekonomer att vidimera myten om ”ät mindre, spring mer”, lös problemet med en fettskatt – pengarna som kommer in skall användas till cykelvägar för att vi ska motionera mer.

  Förlåt, men jag blir allt mer förbannad ju mer jag tänker på det. 🙁

 21. 21
  Vox Humanae säger

  Åsa!
  Jag är 44 år gammal och har varit gravt överviktig i hela mitt liv. Vid mönstringen, vid 18 års ålder så vägde jag 115 kg till mina 167 cm. 20 år senare, efter ett antal lyckade bantningar enligt rekommendationerna så vägde jag 138 kg…….
  Nu är jag som sagt 44, jag har SLUTAT gå upp i vikt och börjat gå ner, helt utan ansträngning, helt utan kostreduktion, helt utan motion, jag orkar nämligen inte röra mycket på mig pga en långvarig värk.
  Rössner är HELT misslyckad. Han har under 40 års tid provat otaliga metoder för viktnedgång på otaliga överviktiga. Jag tror inte att det finns NÅGON som med hans metoder har en långsiktig viktnedgång, istället väger det stora flertalet MER än när de började. Jag har inte hört om någon som gått upp i vikt av LCHF, däremot många som gått ner, så om man inte vänt på kurvan så har den åtminstone stannat av. DET är vad jag vill kalla stor och långsiktig framgång inom viktreduktion.

 22. 22

  Inger L
  I tidningen HÄLSA no 12, december numret, där kommer de att ha ett större reportage om LCHF där 2 av mina bak-recept och Birgitta Höglund intervjuas om sin fibromyalgi som blivit bättre med LCHF, + annat om LCHF, så det är nog en förändring på G även i den tidningen….
  Kram Mariann

 23. 23

  Mariann och Inger L; Det ska bli kul att läsa den tidningen, verkligen en milstolpe att Hälsa ger så stort fokus till LCHF.. Journalisten var väldigt intresserad av att höra om alla hälsoförbättringar som kommer efter en övergång till LCHF. Hon kom med väldigt bra frågor under vårt långa samtal och skulle även testa att lägga om kosten själv.
  Förändringens vindar blåser 🙂

 24. 24

  Ja Birgitta! 😀 äntligen!
  Dottern kallar tidningen för ”salladstidningen”

  ja hon har pratade länge med mig också och ställde frågor och fick aha upplevelser efter mina svar., det kändes som en intervju även om jag bara bidrar med 2 bakrecept 🙂
  //mariann

 25. 25

  Om man ska toka det ni skriver så är det alltså Rössners fel att ni har varit överviktiga? Ni kanske skulle skicka en faktura till honom så att ni får kompensation för allt lidande han har åsamkat er?
  Eller kanske t.o.m. stämma staten då deras kostrekommendationer gjort er feta en gång i tiden.
  För ni har såklart inget ansvar som individ.

 26. 26

  ”Om man ska toka”
  Äpplet tycker inte du skall hålla på och toka här på denna site.
  /MVH

 27. 27

  Inger, angående professor Hellenius och att hon ständigt medverkar i massmedia och varnar oss för det mättade fettet. Nu senast i Expressen med 21 olika råd för att få ner blodtrycket. Dessutom fram med kniven igen och rensbandet som den värsta rörläggare angående en ny metod för att få ner blodtrycket. Läs mer på http://www.fethalsa.wordpress.com

 28. 28

  Inger, jag håller med dig. Jag börjar bli riktigt irriterad på att Hellenius ständigt framträder i massmedia och varnar oss för det mättade fettet och manar oss att äta kolhydrater. Jag har kommenterat och skrivit mer om detta på http://www.fethalsa.wordpress.com

 29. 29

  Nej, Äpplet behöver verkligen inte vara här med sina syrliga kommentarer. Löjliga kommentarer!
  Man kan inte hjälpa om man fastnar i ett beroende!! Men visst har man ett visst ansvar själv…men man kan inte ta det om man inte får hjälp.

  Vad man däremot KAN hjälpa är vilka ord man väljer att kommentera folk och kostråd med. Man MÅSTE inte kasta PAJ i ansiktet på de som framför saker på ett sätt man inte själv finner sanna. Jag är bara ute efter att folk ska prata på ett trevligare vis och inte vara så otrevliga mot varandra.
  Många här vänder kappan efter vinden… t ex när det handlar om att smutskasta Rössner, Paulin m fl för att de tjänar pengar. När det så gäller Annika eller ”Kostdoktorn” och de stora summor de tjänar på sina böcker mm hejas och gratuleras det bara…

  Lchf passar kanske inte ALLA i hela världen. Låt var och en själv bestämma och se till att stötta och hjälp på ett trevligt vis.

 30. 30

  Hei alla. Man utveklar utan tvivl ” muskler”, konkret och i form av förstand, och agerande. Jag har också undrat mig gång på gång varför eks. Rössner inte har havt någon intresse av lchf-kosten.

  Typisk Hälsomagasiner o.a. liknande Inkl. veckopressen – dom ska sälja, nå alla. Men 12. des.-reportasjen blir också et bidrag til folkeuplysning så klart 🙂

  Ni nämner diabetesföljes-sjukdomer. Och jag lägger til GBP. Signaturen R. fortäller i går um at nu överäter hon, som före operasjonen, lägger på sig och är förtvilat. Ledande norske kirurg på området (du mötte honom til debatt tidigera i år Annika), svarar at inte alla lyckas med operasjonen. (ref. från frågestund i VG/29.9.).

  Dom musklerna ni alla visar här och på era bloggar – ni är det som förer lchf fram så det blir reell folkeuplysning. Och nu ser vi det också på försäljings-statisticer i näringsmedelindustrin. Stå på – barn och vuksna med ska inte behöva bli magstympta för at någon låter prestigen och egoismen går före omsorgen för dom de är satt til å tjäna.

  Jag ble bara så glad över alt ni så medvetent, och med så klara meningar framförte her ovan. Luv u.

 31. 31

  Äpplet

  Nej jag ger inte Rössner och Co skulden för min övervikt. Jag utgår ifrån att han ärligt trott på de kostråd han predikat under hela sitt yrkesliv.

  Förbannad blir jag först nu när han vägrar erkänna sitt misstag och fortsätter att sprida sina verkningslösa råd fast sanningen grinar honom i ansiktet.

 32. 32

  Maggan A, man kan inte vänta sig att Stephan Rössner plötsligt skulle börja säga något annat än det han alltid har sagt. Människor fungerar inte så.

  Uppgiften är inte att reformera Stephan Rössner. Den är att klargöra för allmänheten, framför allt mediafolket, att hans åskådning saknar saklig underbyggnad och i vissa stycken kan vara skadlig.

  Det var därför vi skrev ”Rössnerkommentaren” i ett hundratal avsnitt för fyra år sedan (Kan alltjämt läsas hos Fetsmart: https://www.fetsmart.se/blog länkar A-E i vänster marginal). Och det var därför jag sedan sammanfattade centrala teman ur denna i 18 texter på Newsmill, framför allt i anslutning till den katastrofala läroboken ”Fetma”, som han redigerat. (Den första av dessa visas när man klickar på Piltson ovan, där finns länkar till de övriga.)

  Det stämmer nog att ”sanningen grinar honom i ansiktet”, men det är inte så intressant. Det intressanta är att han nu håller på att förlora sin roll som landets ledande bantningsguru. Det betyder att vi har kommit en bit på väg. Pressen ringer inte längre slentrianmässigt till Stephan Rössner när man vill ha en svensk kommentar till någon internationell rapport. Och det, menar jag, beror inte på att han nu är pensionerad utan på att man uppfattat att han är så belastad att varje ny yttring verkar lite löjlig.

  Det är en framgång. Det är också en framgång att svensk television nu har en vetenskaplig medarbetare som satt sig in i frågorna och kan ge balanserade rapporter med förankring i verkligheten. Återstår tydligen dagspressen.

  För några år sedan föreslog jag att LCHF-folket borde ordna endagsseminarier för inbjudna journalister. Det ansågs då ogörligt. Men sedan dess har skaran utökats med ett par professorer. Eftersom titlar anses så viktigt har man nu alltså bättre förutsättningar att presentera något med auktoritativ prägel.

  Därför upprepar jag förslaget härmed.

 33. 33

  Instämmer Piltson!

 34. 34

  Nej, jag tog fel. Newsmill tycks ha slopat länkar till äldre material.

  För den händelse någon har så stort intresse av S. Rössner att han/hon vore beredd att ägna ett par timmar åt honom, gubevars, så lägger jag alla länkarna här:

  https://www.newsmill.se/artikel/2009/06/05/dags-att-dumpa-experterna
  https://www.newsmill.se/artikel/2009/07/29/vilset-verk-star-fast-men-har-inget-att-saga
  https://www.newsmill.se/artikel/2009/10/12/den-hemliga-konsten-att-bli-fet
  https://www.newsmill.se/artikel/2009/08/20/trollkonst-pa-bantarkliniken
  https://www.newsmill.se/artikel/2009/08/05/sa-goder-man-grisar
  https://www.newsmill.se/artikel/2009/10/27/mormors-pannkaksflask
  https://www.newsmill.se/artikel/2009/10/16/diabetes-dietist-far-blunda-direktiven
  https://www.newsmill.se/artikel/2009/10/06/sa-fornekas-verkligheten
  https://www.newsmill.se/artikel/2009/09/27/gamla-ord-far-ny-betydelse
  https://www.newsmill.se/artikel/2009/09/16/sa-byts-muskler-mot-fett
  https://www.newsmill.se/artikel/2009/09/03/svaltbantning-ingen-trevlig-dodsorsak
  https://www.newsmill.se/artikel/2009/08/26/lura-aptiten-ar-en-bra-affar
  https://www.newsmill.se/artikel/2009/08/16/hippokrates-tillbaka-igen-men-varfor
  https://www.newsmill.se/artikel/2009/08/11/inte-bara-pr-folk-som-pratar-smorja
  https://www.newsmill.se/artikel/2009/08/07/avsutten-professor-ger-inte-upp
  https://www.newsmill.se/artikel/2009/07/31/sagnen-om-det-fettlosa-fornfolket
  https://www.newsmill.se/artikel/2009/08/03/bibelns-folk-nastan-oskyldiga-tack-det

 35. 35
  Annika Dahlqvist säger

  Åsa 10.39, du skriver att jag och Kostdoktorn tjänar stora pengar på våra böcker. Har du siffror på hur mycket vi tjänar i jämförelse med vad Rössner tjänat på kostfrågan?
  Mitt företag tog in stora pengar 2009 då min första kokbok sålde mest av alla fackböcker det året. Därefter har mina böcker inte sålt mer än någon annans. Rössner däremot har arbetat heltid med kostfrågan, samt fått ersättning från diverse företag, inklusive Viktklubb.se, mm inkomstkällor, utan att ha gjort någon som helst nytta för mänskligheten. Tvärtom har han propagerat kostråd (fettsnåla och kolhydratrika) som gjort människor sjuka och feta.

 36. 36

  Och DIREKT huggs det.
  Nej kära Annika. Jag har inga siffror på vad du, Paulun, Kostdoktorn eller Rössner tjänat. ANledningen att jag vet att du tjänade stora summor är för att du helt enkelt skrivit det.
  Jag bryr mig inte om hur mycket ni tjänar utan är glad för allas er skull att ni tjänar pengar på det ni valt att jobba med.
  Vad jag reagerar mot är att det slängs ut fula kommentarer från folk här när icke-lchf:are tjänar pengar, men när lchf:are tjänar pengar hurras det!! Det är så fult dubbelspel hela tiden och inte långt från extrema kristna eller hysteriska politiker som alla tror att de sitter inne med den absoluta sanningen och därmed kan kasta skit på alla andra.
  Jag vet att du, Annika, blivit väldigt illa och orättvist behandlad när det inte passade läkemedelsindustrin, media mfl att du gick ut med lchf. Jag grär för din skull många gånger ska du veta.
  MEN jag blir också illa berörd när många lchf-förespråkare tar på sig en alltför stor kappa och leker allvetare och ska hävda hur bra de själva är och hur otroligt korkade alla andra är. Det vinner man inget på!!

 37. 37

  Åsa

  Den enda som hugger här är du.

  Själv har jag inga problem med att folk tjänar pengar på att sprida sanningar om kost och hälsa som är till gagn för läsarna,
  Hellre det än att bli avlönad för att sprida villfarelser som aldrig har och aldrig någonsin kommer att funka.

  Kejsar Rössner är naken – så är det bara!

 38. 38

  I detta sammanhang är pengar en bisak 😉
  Nu handlar det om etik/moral, hälsa/ohälsa!

 39. 39

  Så det är inte ölen och wienerbröden dem blir feta av då?

 40. 40
  Annika Dahlqvist säger

  Åsa 18.37, Poängen är att det knappast går att tjäna stora pengar på LCHF. LCHF-metoden är så enkel, och allt finns gratis att tillgå på Internet.
  Jag har berättat att mitt företag fick in mycket pengar 2009, men jag har inte tagit ut mycket lön från företaget. Jag tjänade, under de år jag gick arbetslös och utstött, avsevärt mindre pengar än jag skulle ha gjort om jag hade varit tyst och snäll och jobbat kvar som distriktsläkare i Njurunda.

 41. 41
  konsument säger

  Det är lätt att kräva självinsikt av andra, men hur står det till med den egna självinsikten Stefan Rössner?

  Borde inte du Stefan reflektera över de kostråd du förespråkat under den tid som fetmaepidemin spritt sig i stället för att lägga sten på börda för de som har en svår situation Den enda lösning du ser är fetmaoperationer.

  Du drog dig inte heller för att föraktfullt trampa på Annika Dahlqvists kostrekommendatoner, som gav resultat både för diabetiker/överviktiga. Som intresserad konsument är man knappast imponerad av det ointresse/förakt som finns för läkare och patienter som lyckats komma tillrätta med den problematik som många kostexperter står hjälplösa inför. Även Eva Kullenberg skyller på den som blir sjuk av nuvarande kostråd!

  Tur att vi har Annika och Andreas 🙂

 42. 42

  Stephan Rössner har nu varit i Amerika och sett effekterna av de officiella kostanvisningarna. Han berättade om det på ”Seniorbloggen.se” den 3/10:
  .
  ”Men fetman är här magnifik liksom på det flesta andra håll i Staterna. På flygplatserna finns det nu mängder med små eldrivna pipande bilar med roterande lampa som skjutsar handikappade från gate till gate. En gång i tiden var detta för hjärtsjuka och lungsiktiga. Nu trängs övergästa supertungviktare på vagnarna, och i värsta fall är de så bredbakade att de inte ens går ner i stolarna som några av dem behöver köras ombord i. …”

  För den som har sinne för lustiga absurditeter är USA ett givande land. Och vad man än i övrigt må säga om Rössner är han faktiskt bra som reporter.

 43. 43

  Han är så produktiv på detta nya ställe att man nästan frestas dra igång en ny Rössnerkommentar. Nästan varje dag kommer nya iakttagelser, och den 3/1 klargjorde han att han lagt märke till ”verkligheten”, en nyhet i Rössners intressesfär:

  ”… Verkligen ser dock annorlunda ut. En ensamstående, frånskild, alkoholiserad, arbetslös fyrabarnsmamma i en Stockholmsförort tänker knappast på kostcirkeln när hon vaknar för att överleva dagen, och om man kan få barnaskaran att klara sig med hjälp av den mat de helst äter för att få lugn och ro…”

  Vilket ju väcker frågan om antalet frånskilda, alkoholiserade och arbetslösa fyrbarnsmammor i Stockholms förorter är så stort att de utgör en angelägen fråga som an andel av befolkningen i stort. I annat fall ser detta ut att vara ett ”anekdotiskt” resonemang av den typ som kostapostlarna ser med så oblida ögon.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa