Ingen koppling mellan rött kött och cancer

Per Wikholm i LCHF.se tipsar om en artikel i VK: Samisk mat ger inte ökad cancerrisk.

Comments

  1. 1

    Intressant artikel, men det som ger mest behållning är att läsa kommentarerna, där finns alla, från pålästa till rena fantasifreaksen.

  2. 2

    Varför skulle man få cancer av kött, cancer är en ganska ny sjukdom och kött har vi ju ätit sen tidernas begynnelse.

  3. 3

    Verkligen intressant 🙂

  4. 4
    Egil Andre Bjørgen säger

    Dokuentasjonen hittil viser at det er moderat evidens for at det finnes en kobling mellom rødt kjøtt og caner risiko. Risikoen er spesielt knyttet til colorectal cancer. Man er usikker på om det er forskjell på ulike typer rødt kjøtt og om det er for stor varmebehandling som er problemet. Risikoen er enda sterkere når man ser på blandingsprodukter (kjøttdeig, pølser etc.) = dette bør reduseres betydelig! Viser bl.a. til WCRF rapporten fra 2007. Jeg vil derfor påstå at overskriften ’Ingen koppling mellan rött kött och cancer
    ’ er misvisende da 1 enkeltstudie ikke er tilstrekkelig for å påstå dette. Man må være varsom med tolking av resultatet fra en slik studie selv om det er interessant…

  5. 5
    Egil Andre Bjørgen säger

    Henrik: Jeg vet ikke helt om cancer er en ny sykdom, men tidligere døde man nok av andre sykdommer før kreften fikk utviklet seg. Mange døde kanskje med cancer men ikke av cancer? De fikk nok cancer tidligere, men vi har ikke så god tilgang på kroppene deres til å undersøke dette. Skjelettcancer kan nok undersøkes, men det en mindre andel som utvikler dette. I dag får 30-40% av oss cancer i løpet av livet. Dette er nok både fordi vi lever lenger, men samtidig vet vi at 30-50% av cancer tilfellene kan forebygges = mye av dette er livsstilsrelatert dessverre…

  6. 6

    Egil, tack för alla dina påpekande och kommentarer.
    Vi är övertygade om att ditt sjukhus/uppdragsgivare i Norge kan arrangera en egen blogg åt dig, så att ni inte behöver använda en svensk privatpersons blogg för era budskap.
    //Moderator

  7. 7
    Egil Andre Bjørgen säger

    Lennart: Er dette en ”sekt” som vil leve i en egen boble av utvalgte synspunkter og forskningsartikler eller er dere åpne for en dialog med de som har et noe mer nyansert syn på hvilket kosthold vi er tilpasset å spise? Din kommentar tyder på at alle som ikke deler deres syn 100% er uønsket på denne bloggen da dere er redd for at de som tviler ikke følger et LCHF kosthold. Jeg er allerede erklært uønsket på lege Espen Rotsrups blogg i Norge og hvis det samme skjer på denne bloggen synes jeg det er ’interessant’ for hvordan dere opererer. Fint om du kommer med et konkret svar på dette. Gjerne også fra Annika. På forhånd takk!

  8. 8

    Egil,
    du tycks ha problem med att komma ut med dina åsikter, tydligen har någon landsman till dig tröttnat.
    Nu ber jag dig snällt att lägga ner här om du inte har något nytt att komma med.
    Som jag skrev tidigare så vore det bäst om du skapade en egen plattform och där föra ut dina åsikter och inte åka snålskjuts på andra.
    //Moderator

  9. 9

    Det finns nog många orsaker till att cancer utvecklas i kroppen. Men kött måste vara kemiskt behandlad för att kunna störa celldelningsprocessen. Cancervarningen för rött kött måste vara en produkt av vegetarianer eller den multinationella mjöl-, vego olje-, sockerindustrin.

    Däremot tycker jag att vi ska sluta att prata skit och istället ge mig nobelpriset för att jag konstaterat att en cancertumör kräver 20 ggr mer glukos än en friskt arbetande cell. De få försök som gjorts visar att reducerat intag av glukos minskar tumörens tillväxt och fruktsocker gör att tumören sprids.

    Någonstans har jag läst att oralt tillfört glukos ställer in cellens mekanismer för störd celldelning. Medan vårt kroppsegna glukos gör tvärtom. Det här är grejer som jag inte begriper så mycket av. men det borde finnas många kunniga där ute som vet om det här men inget säger.

    Hela cancermetabolismen är helsjuk från mitt LCHF-perspektiv. Förr i tiden åt inte folk socker och kunde därför inte heller göda en cancertumör. Det behövs en massa socker för att en cancertumör ska må bra och utvecklas. Det är därför våra cancerläkare inte funderar på saken. Sanningen kommer en dag att göra dem arbetslösa.
    Jag har nu hört från en cancerpatient i Stockholm att frukt, juice, saft och sötsaker tagits bort för cancerpatienterna. Kolhydraterna kvarstår dock. Nästan alla cancerpatienter jag berättar det här för har aldrig hört ett ord om cancerns sockermetabolism. Det är världens enklaste sjukdom att bota och den ansvariga läkarkåren är faktiskt kriminellt ointresserade av att förstå grundorsakerna och dess behandling. Jag skulle inte vilja vara i deras kläder när alla fattat det här.

  10. 10
    Egil Andre Bjørgen säger

    Lennart: Jeg har ikke spesielt stort problem med å nå ut. Jeg underviser flere 10-talls pasienter hver dag, er skribent i en avis og diskuterer flittig med eksperter i Norge og internasjonalt. Jeg har oppsøkt flere LCHF blogger da lavkarbo i økende grad har blitt en interesse blant våre pasienter. Lavkarbo har også blitt akseptert som sidestilt behandling innen type-2 diabetes og fedme. Jeg ville derfor se hvordan debatten foregår i LCHF miljøet og jeg må si jeg er svært skuffet. Fagnivået er middels og udokumenterte påstander florerer. Man bruker utvalgte forskningsartikler for å komme med en skjev fremstilling av fakta for å underbygge LCHF teorien. Jeg har likevel respekt for en balansert LCHF versjon! Din kommentar om at dette er en privatperson sin blogg er vel et ’understatement’… Annika er en av nordens ledende LCHF skikkelser og deltar aktivt på tv, med foredrag og gjennom bøker og da er ikke dette er random privat LCHF blogg. Som sagt, det er interessant hvordan dere møter debatten med en som ikke deler deres syn – men som er interessert i dialog/debatt. Jeg ville ikke vært spesielt stolt av å be slike individer holde seg unna… Men det forteller vel mye av hvordan det tenkes i miljøet!

  11. 11

    Egil, du är inte den första profeten för andra åsikter här. Bara första mening i ditt förra inlägg berättar din avsikt.
    Om du nu har ditt eget media så använd det. Är du intresserad av LCHF behöver du inte upprepa allt som redan skrivit och sagt emot det här.
    Vänligen och för sista gången
    //Moderator

  12. 12
    Egil Andre Bjørgen säger

    Lennart: Jeg tolker dette som et tegn på at dere er på defensiven når dere velger slike løsninger fremfor faglige argument (som kanskje ikke finnes?). Lykke til med LCHF korstoget!

  13. 13

    Här kan man ju snart behärska norska språket.

  14. 14

    Ett stort tack Lennart

  15. 15
    Maria Kivimäki säger

    Som George W skriver så har jag som vanlig person ”listat ut” att socker måste ha något med cancer att göra. Min mamma åt mycket fisk, kött och lagade all mat från grunden, stressade inte men bakade jämt. Det var socker morgon, middag och kväll. Dessutom var hon nykterist. Så jag är uppväxt på socker i alla dess former plus läsk varje helg. Och ja, jag har haft bröstcancer, min mamma likaså, men hon hade otur och det utvecklades till skelettcancer. Jag har läst och funderat och socker är nog inte så oskyldigt som många tror. Plus denna stress som finns överallt. Och, ja just det, jag blir mer stressad av kolhydrater, det märkte jag ganska omgående. Har ätit LCHF snart fyra år och kollat mina värden nyligen och allt är oförskämt bra som min läkare sa!

  16. 16

    Cancer är en ganska ny sjukdom……… En onkolog sade en gång att cancer funnits så länge människan funnits.

  17. 17

    Om cancer t.ex. har funnits så länge det har funnits celler så kanske man borde ha sett spår av cancer i några fossil, eller?

  18. 18
  19. 19

    Jeg må si at jeg føler meg skuffet over negative uttalelser ovenfor Nordmenn her på Annikas blogg .Jeg er overbevist om at ikke Annika som holder foredrag og selger masse bøker i Norge, ikke deler deres syn. Det finnes 100 000 Svenske flickor som jobber på norske kafeer og restauranter, Skal vi sende dem hjem?
    Nei nå er LCHF bølgen nesten like stor i Norge som i Sverige, vil dere ha æren for lavkarbobølgen alene? la oss heller jobbe videre sammen for et paradigmeskifte. Da har vi større sjanser for å lykkes.

  20. 20
    Annika Dahlqvist säger

    Björn Larsen, Nu har jag raderat en kommentar som kunde tydas som negativt mot norska/norrmän. Är det fler som jag ska radera?

  21. 21

    Jeg må si at jeg føler meg skuffet over negative uttalelser ovenfor Nordmenn her på Annikas blogg .Jeg er overbevist om at ikke Annika som holder foredrag og selger masse bøker i Norge, ikke deler deres syn. Det finnes 100 000 Svenske flickor som jobber på norske kafeer og restauranter, Skal vi sende dem hjem?
    Nei nå er LCHF bølgen nesten like stor i Norge som i Sverige, vil dere ha æren for lavkarbobølgen alene? la oss heller jobbe videre sammen for et paradigmeskifte. Da har vi større sjanser for å lykkes.

    Søte deg Annika, det er helt i orden. Jeg ble bare litt opprørt i Øyeblikket. Tusen takk!

  22. 22

    Eko-bluff! KRAV-löst?

    https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=406&grupp=12718&artikel=4718538

    Slaktavfall ifrån dansk konventionell grisindustri som använder GMO-foder används som gödsel inom svensk ekoodling!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa