Adekvat insulinreaktion

Mitt fasteinsulin under LCHF visade ett lågt värde < 14,4 (normalvärde <206).
Nu har jag fått svar på insulinvärdet vid glukostoleranstestet 110914. Det togs två timmar efter intag av 75 g glukos, efter en veckas kolhydratladdning.
Värdet var 369. Det ger mig uppfattningen att jag har en adekvat förmåga till insulinproduktion vid kolhydratintag, vilket innebär att jag inte har Typ 1 diabetes eller LADA.
Någon som har annan uppfattning?

Comments

 1. 1

  Hur testar man insulinnivån? Vore ju väldigt intressant att veta hur det står till med insulinproduktionen. Hur vet man annars om ens problem mest är insulinresistens eller om det är dålig funktion hos betacellerna?

 2. 2

  Det skulle vara intressant om det går att få en jämförande dos i E för insulinbehandlade diabetiker.

  Jag är typ 1 och doserar en dygnsmängd på ca 22-30 IE. Innan Lchf var det runt 50. Hur går det att jämföra med mätvärden?

  /Lena 🙂

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  us, Jag har inte sysslat något med detta ämne. Jag tog helt enkelt ett insulinvärde på mig själv två timmar efter glukosintag. Jag vet inte vad normalvärdet ska vara vid ett sånt tillfälle. Vet någon annan?

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  Lena Ka, Jag tror att enda sättet att ta reda på vilka insulindoser en diabetiker behöver är att prova sig fram med blodsockermätningar. Om man drar stora doser trots ”normalt” kolhydratintag så tyder det på insulinresistens, och det är ett medicinskt farligt tillstånd. Då är det mycket angeläget att stötta upp hälsan med strikt LCHF-kost.

 5. 5
  Tommy Carlsson säger

  Hej jag har precis börjat att äta enligt den här LCHF idén.
  Jag är Diabetiker Typ 1, lite högt blodtryck, något förhöjt kolesterol och läckande njurar. Jag har följt kostråden från min diabetessköterska och ständigt gott upp i vikt från 75 kg när jag debuterade för femton år sedan till 86kg för en dryg vecka sedan. Kanske inte extremt men med en längd på 175cm blir det en rejäl kula där fram.

  Jag har försökt att hålla igen på insulin mängden för att inte lagra på mig för mycket fett men det har bara fått till följd att mina socker värden försämrats. Det intressanta är att då alla varnar för mättat fett och jag haft måttligt förhöjda kolesterolvärden så har jag undvikit detta fett och inte tagit några egna risker med maten. Tills för en vecka sedan då jag såg vetenskapens värld på Tv. Där fick man ju bevis för att även det goda kolesterolet steg på den här kosten. Samtliga personer i det lilla testet hade gått ner i vikt och då sjunker ju både kolesterolvärden och blodtryck.

  Sagt och gjort jag började tisdagen med att äta en talrik av den gamla livrätten bacon och ägg. Vad som sedan hänt är att jag på eget initiativ helt struntade i kostråden från sköterskan. Jag har inte rört måltidsinsulinet sedan måndagen den 12 september. Jag har inte haft värden över 8,5 sedan dess och första veckan tappade jag 3kilo. Värden upp mot 13-17 en timma efter mat var inte ovanligt förut och då har jag ändå haft måltidsinsulin injicerat.

  Jag använder det långtidsverkande insulinet morgon och kväll men rör inte det andra.

  Slutsatsen måste bli att jag får ett väldigt lågt värde på mitt hba1c test nästa gång. det vill säga det värdet som visar ett snitt på mina senaste veckors blodsockernivå, njurarna har fått stryk och börjat att läcka protein av de höga sockervärdena, det måste helt ha upphört eftersom jag numera inte springer på toa tio gånger om dagen. Mitt hba1c värde har varit uppe på 7 som mest.

  Jag har helt på tvärs läkarens råd frossat i skirat smör på fisksufflén, bacon, ägg, lax och spenat, gulasch med fet syrad grädde och i kväll skall jag steka tunna skivor av abuergin som jag sedan rullar ihop med stekt köttfärs och mozzarella sedan tar vi mer ost uppepå och gratinerar i ugnen.Allt ihop drypande av fett samt en grönsallad till. Väldigt gott kan jag meddela och du är inte sugen på popcorn eller något annat skit efteråt. Ja möjligen vin då men det är också bra för kroppen.
  Kommentera detta jag skall följa den här eventuella debatten noga.
  Tommy

 6. 6

  Tommy det finns bara ett svar på ditt inlägg och det är; Halejuja! 😉
  välkommen i LCHF klubben mot en bättre hälsa 🙂

 7. 7
  Tommy Carlsson säger

  Ja Halleluja!
  Jag brinner som en frälst för detta idag åt jag Isterband med gräddstuvad vitkål. Självklart inget mjöl i men likväl en jäkla massa mättat fett. jag glömmer inte grönsakerna och har iochmed mitt kroppsarbete legat på vettiga nivåer.

  Jag inser att läkemedelsindustrin inte är intresserad av att folk med god mat kommer undan deras pipline med insulin. Det måste vara en veritabel mängd som går åt dagligen. Hur många kubik kan det vara?

  Ser fram emot mitt nästa möte med diabetessköterskan

  ”de sa va fett”

  Tommy Carlsson nu ytterligare ett kilo lättare.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa