Mitt liv kretsade kring att äta djur

Det är Natalia Kazmierska som skriver krönika i Aftonbladet. Jag blir bara trött. Vad tycker hon egentligen? Ska vi sjuka och överviktiga inte få äta den LCHF som gör oss friska? Ska den som vill inte få äta LCHF?

Det låter som att vi frossar i kött, men det gör vi ju inte. Vi ersätter bara de kolhydrater vi undviker med det naturliga fett som annars i stor utsträckning skulle kasseras.

Och mina dåliga blodvärden, vad menar hon med det? Mina blodvärden är perfekta.
Min nedsatta glukostolerans, och eventuella diabetesdiagnos, är intressant, men det är mina dagliga låga blodsocker som är viktiga för hälsan.

Comments

 1. 1

  Vet inte vad hon menade med det där, men man fick trista bilder i huvudet av … jag vet inte… vilda fantasier huggna ur luften, långt från verkligheten, och vad gäller dina dåliga blodvärden, så tror jag hon syftade till det där glucosprovet du tog häromsistens som påvisade att du fått diabetes! Eller?
  En arbetskamrat var på mig ang det där…
  ”LCHF, är det det du äter?”
  ”Ja…?? Vaddå?”
  ”Det får man diabetes av, det har jag läst!”
  Sen kunde vi inte fortsätta, för jag fick tfn och fick ägna mig åt jobbet…

  Hoppas det förestående testet går bättre, när du verkar förbereda dig!

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  Slottsfrun, Om det är så att jag har diabetes, så är det ju ingen som vet om jag hade det innan. Jag hade inte gjort något glukostoleranstest innan LCHF. Det viktiga är ju att jag, oavsett diabetes, har ett perfekt stabilt basalt blodsocker hela dagen, med LCHF.

 3. 3
  Catharina Nilsson säger

  Annika

  När jag klickar på länken ”krönika i Aftonbladet” så hamnar jag på fitnessguru.se och inte på den krönika som du nog avsett i blogginlägget.

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  Catharina, Nu har jag ändrat länken till förhoppningsvis den rätta.

 5. 5

  Ta intresset för dina blodvärden som en stor komplimang. Det innebär att insett vilken fara du är för annonsintäkterna från livsmedels- och läkemedelsindustrin. Tänk om alla skulle börja äta mat istället för industriavfall.

 6. 6

  Jeg spiser ikke mer kjøtt etter at jeg begynte å spise LCHF, men jeg spiser noe mer fisk. Og jeg spiser mer egg, og mye mer grønnsaker. 🙂

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  Anders S, Tack! I vilket fall har jag inget annat alternativ än att fortsätta att blogga. Skulle jag tystna helt så skulle det bli spekulationer om vart jag hade tagit vägen. Då är det bättre att blogga vidare och visa att jag är vid god hälsa år efter år. Men inte är det kul att anses som en negativ symbol för LCHF och vara allmän slagpåse i media.

 8. 8

  Men hur kan damen K. skriva en sådan undermålig artikel, man häpnar. Ta inte åt dig Annika alla vi som du hjälpt är evigt tacksamma för dina råd. Och vi hoppas du fortsätter, du behövs! Dåligt, som vanligt, av kvällspressen att ge ut sådant här dravel. Har man råd att gå på restaurang i huvudstaden så kanske man ska välja något man gillar? Var i all sin dar kommer myten om LCHF och mycket köttätande ifrån, är det någon livsmedelskedja som ligger bakom? Själv slutade jag äta kött 1980, håller mig till fiskarna, sedan 2009 LCHF, äter lite mer fisk och mycket närproducerade ägg från glada ute-höns. Sunt förnuft = ät så du mår bra = härma mormor och farmor de vet vad som gäller. Ska du äta kött köp närproducerat svensk råvara, hälsa på djuren så vet du vad du köper.

 9. 9

  Nu tycker jag att kolumnisten Natalia Kazmierska gjorde bort, både sig själv, och Aftonbladet. Riktigt simpelt tycker jag att det var.

  Det har jag nu skrivit till henne med kopia till ansvarig utgivare samt till dr Dahlqvist:

  Till Aftonbladets Natalia Kazmierska
  Kopia till: Jan Helin
  Kopia till: dr Dahlqvist

  Hej

  Nu tycker jag att Aftonbladets Natalia Kazmierska gjorde ett rejält övertramp. Ett riktigt simpelt övertramp. Att blanda in dr Annika Dahlqvist i restaurangens meny och policy blev riktigt dåligt. Riktigt felaktigt blev det också att påstå att nämnda doktor har dåliga blodvärden.

  /Britt …

 10. 10

  HUjedamej! Vad vill denna människa. EGENTLIGEN! Hon borde äta en rejäl biff med bea innan hon uttrycker sej så nedvärderande som hon gör. Med riktig mat i magen tänker man klarare. Om inte; tja då kan man ha samma otur när och om man tänker som hon uppenbarligen har…

 11. 11

  Jag tycker vi gör henne svarslös! Vi mailar henne allihopa. Kött mår vi kvinnor riktigt bra av. Vi frossar inte, men kött ska vi ha. Och fläsk.

 12. 12

  Pinsamt övertramp av en dåligt påläst kvällstidnings-”Bimbo”-krönikör som troligen på kort tid var tvungen att prestera något som gick att publicera.
  Vi får vara beredda på att se allt fler tråkiga utspel fulla av faktafel i takt med det stigande intresset för LCHF-kosten, det hör helt enkelt till om man ser det med lite perspektiv.
  Däremot inte sagt att vi ska tåla det eller stå svarslösa.
  Chefsredaktören på Aftonbladet kan gott få sig ett par mail.

 13. 13

  Floskeltoppen… Hoppas att inga människor tar denna krönika på allvar! Cred till dig Annika som orkar kämpa vidare trots diverse blaskor’s felaktigheter.

 14. 14

  men ÄR hon JOURNALIST??? Hon skriver ju smörja. Oavsett lchfanhängare eller inte, så är det så många konstiga påståenden hon ploppar ur sig ..

 15. 15

  Natalia K. är väl en av dem som är anställd bara för att kasta ur sig en massa hoprafsad smörja för att provocera? Tveksamt om hon har nån utbildning, med tanke på vad hon skriver säljer hon sig billigt till arbetsgivaren i vilket fall som, eftersom det är hennes namn som står vid det hon satt på pränt.
  Om hon vill leva med det, så har hon väl inte större krav på sig själv och hur andra uppfattar henne.

 16. 16

  Har nu sammanställt ett långt inlägg om LCHF och miljön har:
  https://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid/83/EntryId/8052/LCHF-Paleo-och-vagen-tillbaka-till-ekologisk-hallbar-matproduktion.aspx

  En sammanfattning av detta kommer i nästa LCHF-magasinet

 17. 17

  Men Annika, var fick du det här ifrån: ”Men inte är det kul att anses som en negativ symbol för LCHF…”

  Jag kan inte se att du är någon negativ symbol för LCHF?

 18. 18
  Göran Jansson säger

  Jag har skickat nedastående mail till Natalia Kazmierska
  Hej Natalia ,

  Du kallar det bisarrt att äta döda djur . Vore det mindre bisarrt att äta levande djur ?
  Nej , människan är allätare och kött står högt på i stort sett alla människor önskelistor över världen .Inga konstigheter.
  Som Du vet kan man inte leva vegetariskt utan att tillföra vissa av B-vitaminerna och fler livsnödvändiga ämnen som bara finns i animalisk mat .
  Det är helt oomtvistat inom den medicinska världen .

  Du skriver om Annika Dahlqvists ”dåliga blodvärden . Detta är ju en anka som Du köpt rakt av från din egen tidning .
  Hennes värden (Annika är c:a 60 år) är efter en mycket omfattande screening helt perfekta .
  Glukosbelastn.testet som AB hakade på är en normal reaktion från en person som äter lågkolhydratkost .
  Det hela bör ju också ses också som att Annika har gått från att vara en mycket sjuk , överviktig och delvis olycklig kvinna till att i dag vara helt frisk och stark .

  Natuligtvis är ju en löpsedel i AB :
  ” Svårt sjuk läkare åt sig frisk med naturlig mat”

  mkt säljande , men nu råkade det ju vara Annika Dahlqvist det handlade om
  och då blev det självklart:

  ” Annika Dahlqvist sjuk av sin egen diet ”

  Vem är det egentligen som är sjuk ; Annika D. eller mediavärlden ?

  MVH Göran , som ätit sig frisk och stark med Lchf

 19. 19

  Annika! Du har ju gett så mycket av dig själv till oss fettskrämda och sockerberoende för att inte tala om alla diabetes 2:or som blivit diabetes 0:or så ’Keep up the Good Work’. Du är en inspiration till att leva ett sundare liv. Stå emot att negativ press! Vi står bakom dig så mycket som vi kan.

 20. 20
  Annika Dahlqvist säger

  Matsmurfen, Jag känner mig som en black om foten för LCHF-saken, eftersom det alltid är mitt namn som kommer upp när något negativt om LCHF sägs eller skrivs. Allt jag gör och säger tolkas negativt av media.
  Jag känner mig som en sorts Svarte Petter.

 21. 21
  Konsument säger

  Du är hjärter Ess!

 22. 22
  Göran Jansson säger

  Annika ,

  Kom i håg Ghandis berömda uttalande :

  ” First they ignore you
  then they laugh at you
  then they fight you
  and then you will win !! ”

  Du är nu på tredje steget och redan satt foten på det fjärde !

  Svarte Petter eller ej ; för mig har Du betytt ( och betyder) mycket för min hälsa .

 23. 23

  Människor behöver en syndabock för att må bättre själva. Speciellt i en orolig tid då gamla sanningar visar sig vara fel. Så trist Annika att du måste axla den rollen.

 24. 24

  Håll ut, Annika, snart vänder vindarna, då kommer ditt namn att användas lite mer vördsamt. Håll ut, för allt i världen, vi är så många som gärna vill stötta dej….du betyder så mycket för så många…

 25. 25

  Vad trött man börjar bli på alla dessa påhopp på LCHF. Sedan jag började med denna livsstil, för ca 3 månader sedan har jag fått försvara mitt sätt att äta. Folk hör och ser vad som sägs i media och snappar upp detta. Sedan får man försöka förklara att det inte stämmer. Att det kan provocera så mycket att äta riktig mat.

  De verkar inte fatta att LCHF även innebär att man ska försöka äta så närproducerat och ekologiskt som möjligt.

  Om Coca Cola skulle sponsra, säg vad som helst, skulle dessa personer förmodligen inte reagera.

  Själv mår jag hur bra som helst och har gått ner i vikt. Vad mer kan man begära? Maten är god och jag njuter vid varenda måltid.

  Jag har en känsla av att allt handlar om okunskap och att folk tror att det är för bra för att vara sant. Kan man verkligen gå ner i vikt och må bra och samtidigt njuta? Det måste väl finnas en hake?

  Trött är vad man blir.

 26. 26

  Annika!

  Du är ingen black om foten – du är en sann nutidshjälte!!!

  Det är nog kolhydraterna som drar ner humöret även på dig…;-))

  ”Det är i motvind, inte medvind som en drake lyfter!”

  Upp med morrhåren, tiger!

 27. 27

  Eller som vi säger i ”min värld”

  Yoga Sutras, 1:33,
  MAITRI KARUNA MUDITOPEKSANAM SUKHA DUHKHA PUNYAPUNYA VISAYANAM BHAVANATAS CITTA PRASADANAM;
  ”Genom att utveckla en attityd av vänlighet mot de glada, medkännande med de ledsna, fröjd med de dygdiga och ointresse av de elaka, vidhåller sinnets innehåll sitt ostörda lugn.”

  Särskilt ”ointresse av de elaka” tycker jag är tilltalande i detta läget…

 28. 28

  Förstår inte varför det hela tiden ska klankas ned på LCHF. För mig blev det helt naturligt med LCHF når jag inte ville ha socker i allt jag åt. Allt är ju sötat på ett eller annat vis till och med bacon och kryddblandningar. Jag vägrar att äta industrimaten som bara gör oss sjuka, men det är ju stora ekonomiska intressen bakom hela livsmedelsindustrin. Såklart att LCHF får mycket motstånd.

  Så håll ut Annika, vi är så många som stöttar dig.

  Jag har skickat svar till Natalia Kazmierska och Jan Helin enligt nedan

  Vad är detta för krönika? Helt grotesk, jag trodde inte mina ögon när jag läste den. Jag har svårt att tro att du har ätit enligt LCHF, enligt din beskrivning, ”mitt liv började kretsa helt och hållet kring att äta djur” och drömmer om ”flottiga­ entrecôter och biff med bearnaise”. Äter man enligt LCHF orkar man knappast ”trycka i sig kött fem gånger om dagen”. Beskrivningarna låter mycket konstigt och inte alls som självupplevt. Du verkar ju heller inte ha blivit vegetarian eftersom du åt lunch på en köttrestaurang.

  Jag själv har blivit mycket mer kostmedveten sedan jag minskat ner kraftigt på socker och stärkelse, äter närproducerat och ekologiskt, och ”trycker” inte i mig en massa kött.

  Vad vill man med en sådan här artikel? Provocera eller vad har man tänkt sig? Pinsamt för Aftonbladet att inte ha mer pålästa krönikörer. Och varför blanda in Annika Dahlqvist i denna artikel?
  Jag tycker denna krönika var riktigt, riktigt dålig och har man inte större krav på vad man lämnar ifrån sig så….

 29. 29
  Farbror blå säger

  KL 20.00 på Svt, kanske kanske kommer hjälpen. Vi gör det vi kan för att sprida den ringa kunskap vi har. Hang in there Annika, du är en inspiratör för oss alla 😉 VVK Våga Vägra Kolhydrater

 30. 30

  Annika! 🙂
  Du verkade inte se min ironi och smajlet i mungiporna jag hade, när jag kommenterade artikeln som lilla damen på AB skrev… 😉
  Sorry om du kände dig påhoppad, det var absolut inte meningen!

  Själv skulle jag nog få enorma blodsockervärden och insulinet slå i taket, om jag idag skulle ta ett glucostest, vilket jag skulle vägra.
  Vill inte väcka Sockermonstret!!!
  Jag skulle få ett elände i några veckor efter ett sådant test, dels med måendet, dels med Sockermonstret.

  Äter max 5gr kh/dag på grund av honom, Sockermonstret. Fler kh, då vaknar han, och det vill jag inte. Det har tagit mig ca ett år att hitta gränsen, överskrids den mår jag direkt dåligt, blir inåtvänd, deppig, vill försvinna bort (inte dö, men försvinna), blir väggklättrig och går på jakt efter ”något gott”, sömnlös, orolig, osocial. Håller mig hemma och inomhus så mycket som möjligt. Förutom att jag blir sockerbakis dagen efter, och det är värre än att vara alkobakis efter en festkväll!

  Det tar uppemot två veckor att bli av med detta. Så, nej tack, inget glucostest för mig! Och jag har slutat ”unna mig”, då det är lika med att bli dålig…
  Men jag följer med spänning dina tester!!
  //Slottsfrun

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa