Njut av feta mejeriprodukter

Svar till SLV i Kristianstadsbladet.se.
”Befria Livsmedelsverket från uppgiften att ge kostråd och låt våra barn få njuta av de nyttiga, feta mejeriprodukterna!”

Comments

 1. 1

  ”…komplicerade formler och data från de många koststudierna…”

  Sådan informationshantering var inte möjlig innan man med datorer omvandlade medicin till samhällskunskap. Man borde kunna kräva att de som gör det samtidigt skall uttrycka vilka metaboliska/biokemiska processer det skulle handla om.

  Här finns det ju inga sådana. Argumentet bygger på folktro, som i sin tur bottnar i falsk statistik för ett halvsekel sedan.

 2. 2

  Undra vad Livsmedelsverket tycker om att folk äter så mycket smör att det tar slut? Och margarinet finns i överflöd..

 3. 3

  Ja, smöret är slut, och de s.k. gräddprodukterna från Milda reas ut. Se bilden på länken:

  https://matblogg.sandramedin.se/#post41.

  Man får hoppas att fler genomskådar bluffen och köper riktig grädde i stället!

  Och om man fortfarande är fettskrämd kan man ju spä ut grädden med lite vatten, vilket är mycket bättre än att köpa lättprodukter. Lättproduktsfabrikanterna spär ju ut sina kemikalier, så folk betalar ganska mycket för vanligt vatten.

 4. 4

  Hej Annika!
  Jag äter lchf sedan 2 månader tillbaka och har hittills tappat ca 8 kilo.
  Jag är nöjd med min nya livsstil och njuter av maten som aldrig förr.
  Jag har dock ett problem och jag undrar om det kan ha samband med
  för litet kolhydratintag? Jag brukar gå ca 80 minuters stavpromenader
  och har aldrig haft problem, men numera får jag en jobbig huvudvärk
  efter halva tiden och den håller sedan i sig i flera timmar. Vad kan det
  bero på? Jag brukar dricka mycket vatten efter promenaden, behöver
  kroppen kanske något mer också?

 5. 5

  Hej Annika!

  Är desperat och vänder mig till dig nu då jag inte vet vad eller hur jag ska göra!

  Jag och min sambo började äta LCHF mat för ca 5 veckor sedan och båda mår vi bra av maten. Det som jag blir galen över är att min sambo går ner i vikt varje vecka medan jag mer eller mindre står still, vilket är väldigt frustrerande då jag har 20-25kg övervikt till mina 158,5cm. Första veckan gick min sambo ner 3 kg och jag gick ner 1 kg sedan har han gått ner 1,5kg och jag 0,2kg och där har jag stått still (ökat 2-3hg) medan han forts. att gå ner. Jag äter mediciner för min allergi (cetrizin), tarmsjukdom (salasuperin, cortizon) och reumatism (embrelsprutor, alvedon, tradolan) + p-piller, men hur det än är så borde det hända mer med min kropp kan jag tycka då jag har en del att ta av. Jag är även ute och power walkar flera dagar i veckan i 1 tim per tillfälle! Tappar snart hoppet om viktnedgång vilket känns tråkigt då jag mår bra på kosten, vad ska jag göra för att se resultat?

  Tacksam för svar…

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  Tarja 13.48, Jag vet inte varför du får huvudvärk under promenaden, och jag vet inte heller vad du ska göra åt det. Någon som har någon idé?

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  Shorty 18.56, Kortisom är viktökande, så det kan ge dina viktnedgångsproblem. Men du måste ju ändå ta ditt kortison i den dos du behöver. Om du blivit bättre i din tarmsjukdom kanske du kan trappa ner kortisondosen?
  För mig har också matmängden betydelse för viktnedgång. Jag vet inte om det är så för dig. Du får prova dig fram.

 8. 8

  Måste kännas bittert att inte kunna äta kolhydrater utan att bli fet och sjuk.
  En kropp som fungerar normalt tål en allsidig kost.
  Det är inte potatisen det är fel på. Det är er.

 9. 9

  Äpplet,
  inte är vi bittra, men du tycks ha problem.
  Kan du inte berätta vad det är som gör ont. Kanske vi kan hjälpa dig på vägen.

 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  Äpplet 20.52, När vi nu är många som är felande, och inte tål högt kolhydratintag utan att bli feta och sjuka, så är det väl tur att vi har funnit ett sätt att bli friskare och smalare utan att behöva vara hungriga – LCHF.

 11. 11
  Maggan A säger

  Äpplet inte det minsta bittert. Jag är helt nöjd med att svulla med ägg och bacon till frukost nedsköjld med kaffe och grädde.
  Du kan behålla potatisen för dig själv 😉

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa