Dietister kan mista jobben

Artikel i GP.
När dietisterna förespråkar en kost som gör människor friskare kommer jag att försvara deras existensberättigande. Men så länge som de skrämmer folk bort från det nyttiga naturliga mättade fettet, och förespråkar högt intag av kolhydrater och fabriksfetter, kommer jag att avråda från kontakt med dem.

Comments

 1. 1

  Starkt Annika att alltid stå för det du tror på! Extra kul att du också har rätt. 🙂

 2. 2

  Claude Marcus, som inte gillade LCHF-lägret för överviktiga barn på Nolaskogs LCHF, tycker att det är ett väldigt stort problem att barn med fetma inte får nån hjälp idag.
  Undrar varför han då var så negativ till en kurs, där barnen skulle lära sig att äta naturlig mat och samtidigt kunna lyckas med att gå ned i vikt…
  https://www.dn.se/nyheter/sverige/ingen-hjalp-till-overviktiga-barn

 3. 3
  Ethel Loberg säger

  Karlavagnen på p-4 tar upp barnfetma i kväll

 4. 4

  Skulle dom nu ge kostråd enligt den modell du föreslår, Annika så hade det förmodligen varit annat ljud i skällan. Andra prioriteringar hade troligen gjorts!

  Visar man resultat så att fler återfår hälsan samtidigt som nu läkemedelskostnader kan minskas så torde man bli en prioriterad arbetsgrupp! Borde i alla fall bli det!!!! 😉

 5. 5

  Annika, Du är ’cool’! Keep up the good work!

 6. 6
  Konsument säger
 7. 7

  Lena Ljungkrona Falk säger i artikeln så här:
  ”Dessutom är det så, utan att slå oss för bröstet, att ingen annan yrkesgrupp har den kompetens vi har.”

  Vi ska väl förmodligen vara glada att ingen annan har deras kompetens 🙂

 8. 8
  Kärnfrisk säger

  Det är ju bara att fråga den dietist som förespråkar SLV-kost om hur många D2:or de lyckats få insulinfria. Jag kan lova att jag som lekman har lyckats med flera stycken. 😉

 9. 9

  Jo. kärnfrisk, men skall man sig ”som lekman” blanda sig i när man ser och hör hur grannar och halvbekanta personer styr åt helvete? Och isåfall hur? Här i byn fanns en konditor som varnats för att äta sina egna gräddbakelser, jag sa inget och han dog. Och en som säljer grillade kycklingar men varnats från att äta dem på grund av kolesterol. Han är överfet och har nog diabetes också, men är inte död än.

  Vad och hur gör man? Varje gång jag talade illa om dietister såg man på mig med ett överseende leende. Jag var på väg att bli uppfattad som legitimerad bytok när jag slutade prata om dessa saker.

  Och nu var Alzheimers just aktuell. Skall jag då och då gå dit med en burk kokosfett och erbjuda mig få igång de åldringar som sitter där och glor in i en vägg?

 10. 10

  Ja, Annika, appropå lägret på Nolaskog, blev det av i somras och hur gick det i så fall? Det skulle vara intressant att få veta. 🙂

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  Bejje, Ang barnkursen i somras. Det blev bara två barn med föräldrar anmälda. Kanske blev folk rädda av Expressens hetspropaganda mot kursen. Ett barn lämnade återbud när det inte blev fler, så det blev privatkurs för ett barn. Bättre lycka en annan gång.

 12. 12

  trist å tragiskt att du som vanligt drar alla över en kam. vet många mkt kunniga dietister som är betydligt mer liberala till naturliga fetter än vad du påstår. läkare skulle jag däremot kunna skriva mkt trist om, skriver ut syntetiskt krafs hela tiden!

 13. 13

  ”Man undrar vart dessa patienter skall vända sig?”

  Jag vände mig efter 8 år med deras råd istället till Annicas och kostdoktors blogg och vad hände.. plötsligt var jag fri från d2 symptomer och mediciner…. Ger inte ett ruttet öre för dietister idag. Onödig yrkesgrupp om inte deras utbildning uppdateras.

 14. 14

  Copecca, låt mig rekommendera vår betraktelse rörande dietister! Klicka på Piltson och ha lite tålamod.

 15. 15
  Annika Dahlqvist säger

  Anna 13.20, Läkarna har samma problem med medicinerna som dietisterna har med kostråden. Det är absoluta order ifrån högsta ort att läkarna måste skriva ut allehanda mediciner. Speciellt gäller det kolesterolsänkande mediciner, som utges för att kunna rädda hundratusentals människors liv. När det egentligen inte finns visat att de räddar ett enda liv.
  Om inte läkarna skriver ut dessa mediciner, och beordrar patienterna att äta dem, hotas de med vedergällning av värsta slag, antydandes att mista legitimationen.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa