De lider – för din smalmat

Kalkonuppfödning, artikel i Aftonbladet.
Man blir ledsen. Jag skulle önska att det funnes lokala kalkonuppfödare som behandlade djuren väl. Det behöver inte vara billigt – och inte magert!

Comments

 1. 1

  Helt enig – skulle ønske det var flere kalkunoppdrettere i Norge også. Og JA til fete kalkuner! 🙂

 2. 2
  Konsument säger

  Med denna artikel så vet konsumenterna bättre. Gissar att försäljningen sjunker. Jag själv har aldrig köpt hel djupfryst kalkon, möjligen skivad typ smörgåsmat.

 3. 3

  Detta är ju en av de tydliga effekterna av västvärldens fettskräck…man avlar fram kalkoner med så stora fettfria bröstmuskler att deras ben inte orkar hålla uppe dem. Frågan är vad resten av kalkonen tar vägen? I fallet med kycklingar där vi i väst rekommenderas att bara äta den fettfria bröstfilén dumpas (subventioneras) detaljer som de feta kycklingvingarna i Afrika och slår ut lokala kycklinguppfödare. resten av det överblivna kycklingfettet blir djurfoder (kycklingarna tvingas bli kannibaler och växtätare som kor tvingas bli köttätare). Och NASA har faktiskt inlett studier på att använda västvärldens överskott av framförallt kycklingfett och nöttalg som flygbränsle….så sjuk är den fettskrämda världen!

 4. 4
  Funderaren säger

  Ja detta kom dessutom från journalisterna som hävdade att LCHF var farligt för miljön, nu gnäller de på att köttet är för magert. De får lite bestämma sig nu. Sedan är det kul att de inte kollade CO2 per kalori utan CO2 per kilo mat.

 5. 5

  Hejsan!
  Med anledning av Aftonbladets artikel så bör läsaren informeras om att det är skillnad på kalkon och kalkon. Svenska kalkoner är unika eftersom de är av en mer långsamväxande typ än den som används utomlands – ibland annat Holland. De kalkoner som används i Sverige, är framtagna för att vara robusta, livskraftiga och tåliga mot sjukdomar.

  Det är viktigt att understryka att den kritik som framkommer i boken Matens Pris och Aftonbladets artikel i första hand handlar om kalkoner som föds upp i andra länder än Sverige.

  Vill man läsa mer klicka här: https://www.svenskfagel.se/?p=3412&pt=81

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa