Livsmedelsverket är åter på villovägar

Debattartikel i Kristianstadsbladet: Livsmedelsverket är åter på villovägar.
Det finns rent ut sagt inga vetenskapliga bevis för att smör är dåligt och att margarin är bra.

Comments

 1. 1

  Livsmedelsverlet skrev också så här:
  ”Det finns alltid enstaka studier som talar emot den samlade vetenskapliga sanningen. Vad dessa tre avser med begreppet ”enstaka” visades här:

  https://www.newsmill.se/artikel/2009/09/27/gamla-ord-far-ny-betydelse

  För någon tid sedan hörde man om att det behövdes en av regeringen tillsatt opartisk ”sanningskommision”. Hur gick det med det?

 2. 2

  Och så skrev dom så här:

  ”…enigheten världen över är stor bland forskare med spetskompetens…”

  Med ”spetskompetens” avses tydligen personer som utan att se närmare efter lyder USA:s jordbruksdepartement. Eller finns någon annan tolkning?

 3. 3

  I dramat om de sjuttiotvå referenserna, var det inte så att generaldirektörskan kom sina hjälpredor till undsättning genom att förklara diskussionen avslutad när dessa inte längre hade några svar?

  I så fall, när man nu försöker tugga om saken utan att tillföra något nytt, vore det lämpligt för någon vaken provinstidning att ta kontakt med henne och återuppliva ett utdött fenomen som på min tid kallades granskande reportage.

 4. 4

  Det är verkligen trevligt och roande att läsa dina inlägg Piltson, tack!

 5. 5

  Ja Pitson, Du kan verkligen beskriva hur man känner inför det eländiga Livsmedelsverket. Fortsätt Pitson, Dina kommentarer är träffsäkra

 6. 6

  Monsanto på tapeten igen. Hittade länken i en kommentar hos Kostdoktorn. Jag vet att du har skrivit mycket bra om deras verksamhet och intressen, och tänkte att detta kunde intressera. Skrev själv som kommentar hos Kostdoktorn, att kanske är detta en del av det jag uppfattade som ’något större’ som författarna är delaktiga i, inte minst då de jämför LCHF:ares kostintag med veganer – helt ointressant jämförelse – samtidigt som det intressanta är att de själva, enligt deras chat, inte är veganer!

  https://foodwhistleblower.org/blog/22-2011/217-monsanto-interests-guide-us-diplomacy-wikileaks-cables-show

 7. 7

  Hej!
  Jag läser om CLA, https://naturliga-bantningskur.se/cla-fb/cla_se/?source=7 här. Vad tror du? Är det något att prova? Eller rekommenderar du LCHF för stor viktminskning? Hur fungerar LCHF för oss med ADHD? Jag läser ibl att den kosten ska vara bra. Maila mig gärna svar! Eller på min blogg http://www.ciasdagar.blogspot.com
  Mvh Cecilia

 8. 8
  Arne Fälth säger

  Jag bor på ett enormt kalhygge där urskogen huggits ner för att ge plats åt oändliga monokulturer av spannmål, oljeväxter och sockerbetor. Många sjöar har tömts på sitt vatten. Åar och bäckar har i den mån de finns kvar gjorts om till spikraka äckliga diken. Spår av ursprunglig miljö kan man bara hitta i dikesrenarna.

  På enorma förgiftade fält odlas kolhydrater som anses vara människors bästa föda. Denna industriella produktion hålls igång så länge det finns obegränsat med fossila bränslen att tillgå för jättemaskiner, konstgödning och gifter.

  Just nu pågår en masslakt av smådjur som trots allt överlevt i det totalförstörda landskapet. Skörden av spannmål pågår nämligen för fullt.

 9. 9

  Antar att de är köpta, vem skulle annars på fullt allvar tycka att något levande ska äta den högprocessade smörjan margarin?

 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  Cecilia, Jag kan inte tänka mig annat än att dessa bantningspiller är samma kommersiella trams som alla andra bantningspiller.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa