Sundsvalls Tidning idag

Om Lena Olovsson och LCHF Nolaskogs: LCHF-hem vill ha avtal med landstinget.
Det skulle ju vara fantastiskt om det gick att få ett avtal med landstinget, så att läkare kunde remittera intresserade patienter, överviktiga och metabolt sjuka, till LCHF Nolaskogs.

Om om mitt uttalande att det var oförskämt av Expressen att beskylla mig för att ha insjuknat i diabetes.

Comments

 1. 1

  En tredje artikel i samma svep:
  https://st.nu/medelpad/1.3848901-halsohemmet-overger-sin-strikta-vegetariska-linje

  Landets enda landstingsdrivna hälsohem, Österåsen i Sollefteå, som varit grönsaksfascister har nu ansökt om att få föra in fisk på sin helt vegetariska meny! Man häpnar! De får frågan om LCHF också och svarar:
  – ”Vi tar avstånd från alla sådana här dieter. Det finns ju mängder av dem. Det är tallriksmodellen och regelbundna måltiden över dagen som vi håller oss till”
  Hör inte strikt vegetarisk kost till ”sådana här dieter” och ingår inte kött och fisk i Tallriksmodellen?

 2. 2
  ragnhild säger

  Jag ”hinkade” inn med än kommentar. Kunne skrivet det bättre. Gör det du 🙂

 3. 3

  Vad gäller avtal med Landstinget så hade ju det definitivt varit ett kostnadseffektivt och snällare projekt än nu professor Marcus studie på GBP operationer på överviktiga ungdomar!
  Trodde ju i min enfald att sånt bara fick göras på möss och råttor, men så är tydligen inte fallet……. ….ganska så tyst om den där studien…. ? 😉

 4. 4
  ragnhild säger

  Zonen. Det är ju helt tyst – och jag har undrat mig hur det kan gå an. Helt, helt tyst – 90 barn och ungdomer. Skandal menar jag 🙁 Otroligt – och jag hör klart til dom enfaldiga. Gör dom liknande forskning i andra länder, och på så stora grupper människor/barn !!

 5. 5

  Javisst, håller tummarna!

  Min fru är sjuksköterska och har arbetat mycket med svårt diabetessjuka. Gissa om det är trögt. 😉 Det är också en kostnadsfråga eftersom de direkta kostnaderna inte får bli för höga. Optimalt skulle ju vara om de med diabetes fick lära sig att laga riktig mat på sjukhusen och samtidigt få hjälp att sänka medicineringen.

  Det största motståndet verkar ofta finnas hos dietister och och diabetessjuksköterskor och hos läkare.

  https://www.ltkronoberg.se/Centrum/BKC/Barn–och-ungdomskliniken/Barn–och-ungdomsmottagningen-Vaxjo/Diabetesteamet/Kost-vid-diabetes/

 6. 6

  ignoransen är total inom vården, låg nyss på sjukhus pga en olycka, jag äter sedan ett par år i stort sett enbart kött och fisk 80-90% resten är gröna grönsaker, smör och ost, äter grönsaker mest för att det är gott att knapra på något som gurka framför tv:n på kvällen. Det fanns ungefär 90% skräp som limpa bullar messmör och kakor att äta i dagrummet, för en diabetiker som jag så var det inte trevligt.
  Dom var bekymmrade för mitt låga blodsocker på 4.5 så jag blev inte nedsövd under operationen, bara det att 2 år på köttdiet gör att jag mår alldeles strålande när jag ligger under 5, hur som helst så jag skyndade mej hem så fort jag kunde dagen efter och direkt till min favorit reaturang som serverar den fräshaste sushin och salladerna utan kolhydrater, alltså, vad kan maten kosta sjukhusen? i det stora hela borde väl kallskuret och salladsbuffe vara en struntsak, man hycklar om hälsan verkligen när man jagar út folk till särskilda kurer utanför sjukhuset för att röka och proppar diabetiker fulla med socker inne i dom….

 7. 7
  farmor Kaisi säger

  Jag har skrivit om just detta till dig förut , Hoppas de remitterar iaf en testgrupp o så får ni bevisa att det funkar. Jag vet inte om det är okay med sponsorer såsom Arla o andra bra tillverkare om det skulle hjälpa ekonomiskt detta att bli möjligt.?Givetvis någon tidning som skulle följa upp det hela, eller varför inte TV?

 8. 8
  Margaretha Hylen säger

  Råkade i somras ut för clupsiella blodförgiftning i blodet ,urin och lungor,tillika fick jag sorkpest.Har typ2diabetes,9år sen jag fick den diagnosen.Kunde inte få behålla nånting,inte ens vatten.blev för det mesta serverad nyponsoppa sockrad,varpå mitt socker flög upp till ca 30,och jag blev utsälld för det.Kan inte sjukpersonalen läsa innantill?

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  Margareta, Ja det är helt sanslöst med den sockerkost som ges till diabetiker och andra sjuka på sjukhus och i äldrevård. Sockret gör dem sjukare.

 10. 10

  Min gamla diabetesmamma fick också sockerdropp på Karolinska Universitetssjukhuset. Jag ifrågasatte om det var så klokt med sockerdropp till en diabetiker! Ganska omgående tillstötte nämligen komplikationer som feber, diarre, svettningar, hela allmäntillståndet försämrades. Ett blodsockerprov togs och på min fråga om värdet fick jag till svar – high high high… Därefter togs sockerdroppet bort! Hennes sjukdomsdiagnos var: lunginflammation, blodförgiftning, urinvägsinfektion.

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  Dotter, Ja det är knappast bra med sockerdropp till diabetiker. De kan få koksaltdropp eller Ringer-dropp i stället. Sockret göder bakterierna.

 12. 12

  Vad består Ringer-dropp av? Enbart salt, förutom vätskan?

 13. 13
  Annika Dahlqvist säger

  Dotter, Man kan se det om man söker på Google:
  https://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=20040607004883&DocTypeID=7&UserTypeID=2
  Skrolla ner till: Vad innehåller Ringer Acetat.

 14. 14
  Annika Dahlqvist säger

  Man hör ofta personer säga att hjärnan behöver ätna kolhydrater/socker. Det är fel. Hjärnan behöver ett normalt blodsocker för optimal funktion. Om man inte äter tillräckligt med kolhydrater för att försörja blodsockret så tillverkar kroppen själv glukos i tillräcklig mängd, utifrån fett och protein. Det kallas Glukoneogenes. Slå upp ordet på Google.
  Vi behöver aldrig oroa oss för att få för lågt blodsocker, om vi inte injicerar för mycket insulin, som sänker blodsockret.
  Hjärnan tycker däremot inte om ett för högt blodsocker, som man får om man äter mycket kolhydrater enligt Livsmedelsverkets rekommendationer. Hjärnan tar skada av högt blodsocker på lång sikt.

 15. 15

  Tack. Just Ringer såg jag att det stod på droppåsarna innan sockerdroppet sattes in och allmäntillståndet försämrades katastrofalt.

  Ringer-Acetat:
  natriumklorid 5,86 g per liter
  kaliumklorid 0,30 g per liter
  kalciumkloriddihydrat 0,29 g per liter
  magnesiumkloridhexahydrat 0,20g per liter
  natriumacetattrihydrat 4,08 g per liter

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa