Saltbrist ökar dödligheten

En undersökning i JAMA som visar att mindre salt ger ökad dödlighet.
I stället är det socker, stärkelse och fabrikstillverkade tillsatser som dödar.

Comments

  1. 1

    Har för mig att det första larmet kom i samband med lanseringen av kaliumbaserade bordssalt istället för natriumbaserade. Naturligtvis var de också svindyra, men var livsviktiga för den som ville undvika högt blodtryck och hjärtinfarkt…

  2. 2

    Har du verkligen läst artikeln? Jag kom bara åt sammanfattningen, men slutsatsen där är att ”Lower sodium excretion was associated with higher CVD mortality.” Märk väl ordet ”excretion”. Folk som utsöndrar lite natrium i urinen borde väl ha förhöjd blodkoncentration i stället., vilket är tvärtom mot din tolkning.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa