Annika D falskt utpekad för att ha diabetes

Dagbladet Sundsvall har idag en bra artikel: Annika Dahlqvist falskt utpekad för att ha diabetes.
När jag äter min LCHF-kost har jag hela tiden ett normalt blodsocker. Det är bara om jag sätter i mig stor mängd kolhydrater som blodsockret stiger högt och länge. 
Diabetes kännetecknas av problem med högt blodsocker. Kan man slippa det problemet med en enkel kostregim så har man inte diabetes i praktiken, enligt mig. Förutsatt att man håller kostregimen.

Comments

 1. 1
  kvinnlig 40-talist säger

  Tack till Dagbladet för den upprättelsen. Det var ju också positivt att Expressen hörde av sig och erbjöd dig, att till veckan, komma in med en klargörande artikel om LCHF-kost och blodsocker.

 2. 2

  Bra gjort av Dagbladet!

 3. 3
  ragnhild säger

  Hm. Dagbladet har ju tatt jobben. Då står du kanske friare när det kommer til kommentar på aktuella Expressen-trams.Och dr. Annika – du är fantastisk. Jag tänker på hur du har stått i bresjen och fortsätter:

  Du har något ingen andra har
  Ingen är som du
  Du är något helt för dig själv, det kan vi se
  Glad för at vi mötte dig.

  Vi är glad för att du lever 🙂

  Jo-vi är alla unika 😉

 4. 4
  Maggan A säger

  ”Jag önskar att de ­visade mig samma respekt som mot andra människor”

  Nja det vet jag inte om jag håller med om. Se deras skriverier om den kungliga familjen t ex. Eller Kicki Danielsson som ständigt framställs som ett ”offer” i kvällspressen.

  jag vet inte om det är bra eller dåligt men Annika är gott sällskap 🙁

 5. 5

  Skönt att höra. Trots att Expressen är en skvaller- och sensationstidning, går ändå en hel del in hos många.

 6. 6

  Är det bara blodsockerbelastningsprovet som utpekar Diabetes. Jag har alltid trott att man även har andra symtom såsom stor törst, kissar mängder och att man är väldigt trött. Räcker det att man har högt blodsocker två timmar efter att ha intagit en stor mängd socker för att bestämma att man har Diabetes?

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  Bejje, Jag anser att den ursprungliga definitionen på diabetes är den rätta: Högt blodsocker – med stark törst, stora urinmängder etc. Om en person med diabetes typ-2 äter LCHF så kan den bli fri från sin diabetes, förutsatt att den fortsätter att undvika kolhydrater.
  Glukosbelastningstestet som diagnostik gäller bara för högkolhydratätare.

 8. 8

  Annika!

  Jag tycker att fortsättningsvis skall du totalt vägra att tala med representanter
  för Aftonbladet, Expressen och GT.

  LCHF har tillräckligt med positivt momentum. Kvällsblaskorna förtjänar att
  lämnas i ”utanförskap”.

 9. 9

  Tycker det är för jä**igt att media få hålla på så här, skulle man som privat person göra något liknande skulle det troligen sluta med rättegång.

  Efter att jag började med LCHF så har jag märkt många förbättringar. Jag blir inte trött i kroppen eller i huvudet, inte ens utan att jag ätit på 14 timmar, min astma är bortblåst fullständigt. jag blir aldrig längre sjuk och mitt BMI är perfekt. Detta är till största del pga Annika och jag är väldigt tacksam för detta och samtidigt imponerad över att du orkar hålla flaggan i topp trots allt smuts du får kastat på dig.

  Keep going….

 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  Totas, Det är väldigt svårt för mig att neka att svara när det ringer en journalist och frågar om något. Jag hoppas ständigt att det ska vända och bi bättre igen. Kanske att det blir det en vacker dag?
  Hoppet är det sista som överger en.
  GT hade jag öht inte pratat med, de tog nog materialet från Expressen.

 11. 11

  Annika, hoppet gäller LCHF – hoppas jag 😉

  Kvällspressen är bortom allt hopp och räddning …. vägra prata med dem!

 12. 12
  Ingrid Bjjjörck säger

  Tack för att du finns Annicka. Många är de stunder då jag tackat dig för mina goda resultat på mina blodprover och min hälsa.!

 13. 13
  Kerstin Kvick säger

  Boxholms kommun är med i ett projekt som heter ”Matglädje” http://www.fokusmatglädje” där 50 av landets kommuner är med. Igår föreläste en matkonsult från Hushållningssällkapet Anna-Karin Landin för personal inom omsoren i Boxholms kommun och på tisdag föreläser hon för barnomsorgens och skolans personal. Hon var dåligt påläst om ny forskning och använde sig av den inaktuella kostcirkeln och förespråkade högt intag av kolhydrater. När jag frågade om även diabetiker och hjärt-kärlsjuka också ska äta den kosten så svarade hon att ja dom ska gå ner i vikt och ska alltså äta mindre fett! När jag ifrågasatte det sade hon att du har väl lyssnat på Annika Dahlqvist och ”hon har ju själv fått diabetes”! Jag hänvisade då till vad min hjärtläkare har rekommenderat mig att äta för att gå ner i vikt, nämligen LCHF! Jag har gått ner 8 kg på någon månad och ändå fuskat med lite kolhydrater i sommar. Jag var ju tvungen att kolla vad hon hade fått det här med Annikas diabetes ifrån och när jag läser här att det är en total missuppfattning så blir väldigt upprörd över att hon åker omkring och spider lögner till så många anställda i kommunerna, som har ansvar för att laga och servera hälsosam mat till sina gäster.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa