Lita inte på myndigheternas kostråd

Debattartikel i Kristianstadsbladet och på Kostdemokrati.se:  Lita inte på myndigheternas kostråd!
Skriven av Uffe Ravnskov, Karl Arfors, Christer Enkvist, Göran Petersson, Tore Sherstén, Ralf Sundberg och Jörgen Vesti Nielsen.

Debattartikeln blev refuserad i både SvD och DN, trots att ämnet är högaktuellt. Det är skandal att media negligerar kostfrågan, åtminstone när inläggen kommer från oppositionen mot de offentliga kostråden.

Comments

 1. 1

  Vi måste alla ställa upp nu och markera att vi godkänner inte detta längre
  Vad jag har ” förstått ” har vi demokrati i Sverige men det verkar som om vi är ”styrda”. Är våra tidningar ochså så ”styrda”

  Jag vet att vi är styrda men nu går det för långt.
  Uppror … Jag ifrågasätter mycket.
  Vi hjälps åt-.

  Inger

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  Inger, Jag tror att det bara behövs att någon professor eller kostchef ger chefredaktören en ordentlig uppsträckning så är mediat ifråga inte längre mottaglig för oppositionella synpunkter. Då är vi hänvisade till internetkommunikation.

 3. 3

  Stark artikel, som borde uppmärksammas. Läser aftontidningar med fantastiska nonsens artiklar om ”micro mat” snabbmat för att hålla sig slank o.d.
  Varför tar man inte upp den här artikeln som säger något? Har tidningar slutat tro på det som är riktigt?
  Förstår inte tidningar det som är på riktigt? Säljer inte tidningar som rapporterar det som är på riktigt…..
  eller är det andra intressen som styr? Jag vet inte.

 4. 4
  ragnhild säger

  Uffe Ravnskov med flera: Så nytta andre medier. Inn på newsmill/newsvoice och andra ställen med artikkeln och kommentarer. Tipsa redaksjoner, också i Norge: ”Media i Sverige driver med sensur av nytänkande rundt kostparadigmet”. ….. Delar ut ”munnkorgar”.

  Bravo, ni artikkelförfattara, som trår fram i öppenhet på detta sättet. Låt artikkel komma fram i ljuset. Det är på hög tid, våre uppveksande barn tas på alvar och at vi inte godtar de ”slöa” råden från utdaterte helsemyndigheter/råd.

  Ja, vad ska til för at establissementet ska vakna för vad som skjer med folks hälsa, ta til sig nytt (gmlt.) til tross for at det er mest bekvämligt å blunda lite til. Nok är nok menar ni, och kan man annat än holda med?

 5. 5
  monica, född 1942 säger

  Det är lika illa på våra sjukhus. Mager mat med stor volym som de flesta åldringar , nästan alla runt 80 eller äldre,inte orkar äta upp.

 6. 6

  Det jag funderar på mest är hur kovändningen, eller lappkastet, kommer att se ut! När media skall förklara sin partiska rapportering under lång tid. Historiebeskrivningen blir intressant!

 7. 7
  Irène Domeij Ahlzén säger

  Hoolabandola Band sa det .. Vem i hela världen kan man lita på .. ”Överheten” dvs dom med pengarna styr oss som ”puppets on a string” (Sandy Shaw var det väl) … Visst känner man sig lurad?

 8. 8
  Göran Wiberg säger

  GP är i fint sällskap ( med DN och SvD) när detgäller att negligera kostfrågan.
  Hälsn
  Göran Wiberg
  Kungsbacka

 9. 9
  Konsument i Sverige säger

  EU låter lobbyister förbereda kostråd. (SvD 20 maj 2008)
  ”Arbetet med att förbereda EU:s nya kostråd leds av en lobbygrupp för livsmedels­industrin som 2002 ifrågasatte WHO:s rekommendation om att konsumera mindre socker och läsk. Lobbygruppens specialinrättade forskarnätverk får 123 miljoner kronor av EU-kommissionen för jobbet.”

  https://www.svd.se/nyheter/inrikes/eu-later-lobbyister-forbereda-kostrad_1267239.svd

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa