Migrene og kostholdsrådgivning

I Tidskrift för Den norske legeforening: Migrene og vanlig kostholdsrådgivning.
En präst och sjuksköterska, med svåra migränbesvär, råkade läsa Sofie Hexebergs bok Frisk med lavkarbo, och provade lavkarbo-höjfett-kost. Därefter fick hon migrän bara 4 dagar i månaden mot 4 dagar i veckan tidigare.

Comments

 1. 1

  Skulle kunna berätta samma historia själv
  Huvudvärk flera gånger varje vecka från tidiga tonår tills jag gjorde min kostomläggning

  Idag har jag inte huvudvärk alls

  Visst blir man lycklig när man tänker på vilken sanslös vinst i livskvalitet man fått men ett sting av bitterhet över all förlorad tid finns förstås också med i bilden

 2. 2
  Alva Grönqvist säger

  Här är en till som sluppit huvudvärken. Jag hade inte helt utpräglad migrän, men migränartad huvudvärk som ledde till kräkningar om jag inte fick värkmedicin.

  Jag har ätit LCHF i två år nu. Medicin behöver jag sällan, oftast har jag i så fall ätit mera kolhydrater. Ett enda regelrätt anfall på dessa två år. Före koständringen åt jag i medeltal medicin mot detta en gång i veckan.

 3. 3

  Hei Annika,

  Jeg har et spørsmål til deg. Jeg har nettopp kjøpt ei bok av deg. Jeg lurer på om jeg kan lage et brød som jeg har funnet på Internett via linken ovenfor. Det er ikke noe mel i det. Er det ikke greit om jeg spiser dette til frokost og lunch? Det vil ikke ødelegge vektnedgangen. Jeg ønsker og gå ned noen kilo, men da er det nok vanskelig uten noe brød, men dette brødet virket veldig bra. Det var bare 1,7 karbohydrater pr skive. Da kan jeg vel spise 4 skiver om dagen:))

 4. 4

  Samma här, ett migränanfall på de senaste 2½ åren. Det var efter en sömnlös resdygn med för dåligt med mat i våras, så jag hade ju misshandlat kroppen lite väl mycket. Annars nästa aldrig huvudvärk längre, så skönt 🙂

 5. 5

  Redan på 60-talet skrev en tysk/amerikansk läkare(Otto?) en bok som berättade att vita produkter (Socker, mjöl) skulle undvikas så försvann migränanfallen helt eller minskade.
  Lyssnade för några år sedan på en ”migränläkares” information om denna sjukdom och han presenterade även framtida forskningsinriktnigar, där även sockers ev. betydelse skulle granskas……..

  Där ställde jag min enda fråga. ”Socker, vad menas? – positiv eller negativ inriktning??
  Frågan besvarades.. och under tiden fick jag en lapp av en kvinna bakom mig och på den stod det att ”det finns en bok skriven av Dr Otto på biblioteket som man kunde låna”…. Jag skrev till svar på lappen. – ”Jag vet, jag har boken!. – fnissningar kunde sen höras från raden bakom….
  Ursäkta för den något långa utläggningen! 🙂

 6. 6

  Wow, en lekman får utrymme i Tidsskrift for Den norske legeforening, något liknande lär vi inte få se i Läkartidningen.

  Lite synd att det inte går att kommentera artikeln, jag hade velat tipsa om att adekvata vitamin D-nivåer (5000 IU eller mer) tillsamman med calcium och magnesium kan göra underverk för migrän, speciellt vid menstruation.

 7. 7
  n Gunnar säger

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa