De älskar LCHF

Artikel i Västra Nyland: De älskar LCHF.

Comments

 1. 1
  Märith Ginsberg säger

  Har just kommit hem efter 4 dagar i Vansbro med Åsa Lundberg som har introducerat LCHF dieten till mej, min man och min son som har Down Syndrom och vars övervikt var orsaken till vistelsen. Vi är nu helt övertygade om LCHF även om min son inte kan ta till sig allt. Det ska bli intressant att se om han kan hålla dieten, (bröd ,choklad och cola är hans favoriter. )
  Undrar om någon annan har samma problem . Min son bor på Servicebostad och jag tror det kan bli tufft att få personalen där att ta till sig LCHFdieten. Vore kul att få höra och utbyta idéer med andra.

 2. 2

  Det som sker i kroppen när man låter bli kolhydraterna och äter mer fett är att ämnesomsättningen förändras. I stället för att använda kolhydrater som den viktigaste energikällan börjar kroppen använda ketonkroppar, som bildas när kroppen tar energi från fettnedbrytningen. Det här tillståndet kallas ketos. Karvonen förklarar att det är ett

  (tillstånd som gör att kroppen kan fungera även om den råkar ut för svält.)

  Hur kan man råka ut för svält med LCHF????

  – Hungerkänslorna försvinner och därför blir det lättare att gå ner i vikt när man äter enligt LCHF. Men det finns inga bevis för att det i längden är vettigt att låta kroppen fungera i ketos.

 3. 3

  Föregående urklippt från tidningen, svårt att hamna i svält om man äter fett och protein.

  Man undra hur Karvonen tänker, ska man ha sådana som rådgivare!!!!!

 4. 4

  Jag är så otroligt tacksam över att lchf kommit i fokus och blivit allmänt accepterat så att jag fick reda på detta sätt att äta! Jag har i hela mitt liv dragits med krånglande mage. Stopp i systemet mest hela tiden TROTS att jag är väldigt aktiv och tränar och springer mycket. Hade tidigare perioder när jag blev jättesjuk och kräktes i dagar, då det inte kom ut på annat sätt… Var även ständigt förkyld och gissar på att det var pga att min stackars kropp inte kunde ta upp någon näring. Rådet jag fick från läkarna var alltid mera fibrer. Det gick inte alls. Oavsett hur mycket jag drack blev det sju resor värre.

  Nu har jag ätit enligt lchf länge och jag har blivit så otroligt frisk! Är aldrig förkyld längre och magen fungerar som den ska! 🙂 Nu i semestertider har jag fuskat senaste veckorna och nu sitter jag här förkyld med en besvärlig mage. Jag tror inte att det är någon slump och det känns som ett kvitto på att denna kosthållning verkligen fungerar för mig och det känns verkligen inte värt det att fuska mer!

  TACK för all information ni sprider! Många med mig har börjat äta enligt lchf och hälsovinsterna är otaliga! 🙂 Hoppas nu på att fler restauranger och fik (i synnerhet fik där det mesta är smörgås/kolhydratsbaserat) skall inse och uppmärksamma detta och skapa alternativ för oss som äter såhär!

  Mvh Susanne i Östersund

 5. 5

  This thread is a bit old but the only one I find related to Down Syndrom.
  See what a retired US/Taiwan doctor that reveresd his own heart disease with lchf says about Down syndrom in link below. The Saudi Arabian study was statistics of births wit Down Syndrom correlated with Diabetes. The relative risk for Down’s Syndrome was nearly three times higher when the mother had diagnosed Diabetes.
  Is this found or known in Sweden as well.
  Can the statistics be collected here or it is ”politically sensitive” to do that even if it could save 1000’s of children from getting this awful condition?

  For Dr Robert Su, see:
  https://www.carbohydratescankill.com/blog.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa