Tandkräm utan socker och fluor

Jag köpte på Hälsokosten en fluorfri tandkräm av märket Urtekram. Jag reagerade på att den smakade sött. Det enda jag hittade i sötningsbranschen i innehållsförteckningen var “vegetabiliska polysackarider”. Jag mailade till säljföretaget pH-Hälsa och frågade vad som smakade sött i tandkrämen och vad vegetabiliska polysackarider stod för. De kunde inte svara mig.
Det skulle ju vara förskräckligt om jag omsorgsfullt smetar in mina tänder med socker eller stärkelse varje dag.
Jag blev i stället rekommenderad att köpa tandpulver utan tillsatser, så nu har jag beställt det.
På lchf-butiken.se finns en tandkräm Kingfischer, som anges vara utan socker eller sötningsmedel. Finns utan flour. Weleda har också tandkrämer.

Är det någon som har erfarenheter och kunskaper om detta?

Comments

 1. 101

  Använder tandpulver från Ph balans, består av kalciumkarbonat, havsalt, isländsk pimpsten och pepparmyntsolja. Använder även kokosolja som håller munnen ren (antibakteriell ). Har fått mindre plack och känner mig mycket fräschare i munnen. Håller mig ren längre än tandkräm också. Kan varmt rekommendera!

 2. 102
  Lotta Karlsson says:

  Hej titta på den här tandkrämen vad tror du om den här?
  https://www.biologica.se/VisaProdukt.aspx?id=90
  Tandkräm Aloevera pepparmynta.
  Den smakar god mint och tänderna känns rena!

 3. 103
  Annika Dahlqvist says:

  @ 102 Lotta Karlsson:
  Jag kan inte bedöma den. Frågan är om den är bättre för hälsan än kranvatten. Men var och en får själv bestämma vad den vill ha på tandborsten.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.