Tandkräm utan socker och fluor

Jag köpte på Hälsokosten en fluorfri tandkräm av märket Urtekram. Jag reagerade på att den smakade sött. Det enda jag hittade i sötningsbranschen i innehållsförteckningen var ”vegetabiliska polysackarider”. Jag mailade till säljföretaget pH-Hälsa och frågade vad som smakade sött i tandkrämen och vad vegetabiliska polysackarider stod för. De kunde inte svara mig.
Det skulle ju vara förskräckligt om jag omsorgsfullt smetar in mina tänder med socker eller stärkelse varje dag.
Jag blev i stället rekommenderad att köpa tandpulver utan tillsatser, så nu har jag beställt det.
På lchf-butiken.se finns en tandkräm Kingfischer, som anges vara utan socker eller sötningsmedel. Finns utan flour. Weleda har också tandkrämer.

Är det någon som har erfarenheter och kunskaper om detta?

Comments

 1. 101

  Använder tandpulver från Ph balans, består av kalciumkarbonat, havsalt, isländsk pimpsten och pepparmyntsolja. Använder även kokosolja som håller munnen ren (antibakteriell ). Har fått mindre plack och känner mig mycket fräschare i munnen. Håller mig ren längre än tandkräm också. Kan varmt rekommendera!

 2. 102
  Lotta Karlsson säger

  Hej titta på den här tandkrämen vad tror du om den här?
  https://www.biologica.se/VisaProdukt.aspx?id=90
  Tandkräm Aloevera pepparmynta.
  Den smakar god mint och tänderna känns rena!

 3. 103
  Annika Dahlqvist säger

  @ 102 Lotta Karlsson:
  Jag kan inte bedöma den. Frågan är om den är bättre för hälsan än kranvatten. Men var och en får själv bestämma vad den vill ha på tandborsten.

 4. 104
  Ulf Lagerqvist säger

  Både Michael Mosley och Jason Fung hävdar att sötningsmedel i munhålan triggar insulinreflexen och belöningssystemet för socker. För diabetiker typ2 skulle man ju kunna tänka sig att det både påverkar blodsockermätningen och fettinlagringen.
  Man behöver alltså inte få ner sötningsmedel i magen för att det ska påverka.

  Intressant. Hur funkar det att borsta med salt? Som man gjorde förr.

 5. 105

  Jag använder Weleda Salt tandkräm. Har gjort det i ganska många år nu. Det lär ska förhindra att man får tandsten, men jag har tandsten ändå, men den är ganska ”lös” och går lätt att pilla/skrapa bort. Ska testa det där med tandpulver och kokosolja, som ni pratar om här ovan, låter intressant.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.