Blogg: Lev starkt

Jag fick mail från Micke Raittila. Han har gått ner i vikt och fått bättre form med LCHF och träning. Han har en blogg om detta: Lev starkt.

En sak jag reagerar på är att efter träning tar han en proteindrink med lättmjölk. Varför pulverdrink, varför lättmjölk. Han svarar att proteindrink ger en koncentrerad proteintillförsel, och att den smakar bättre med lättmjölk än fetare mjölk.
Någon annan som har erfarenhet i detta ämne?

Comments

 1. 1

  Det händer att jag tar en proteindrink efter styrketräning. Men jag använder VISPGRÄDDE och inte mjölk. Neutralt pulver ska det också vara, utan en massa aspartam i. Sen kan jag slänga i några hallon eller blåbär också för smakens skull. Smakar som smält glass, fast mycket nyttigare och inte så sliskigt sött.

 2. 2

  Proteindrinkar med mjölkprotein (vassle, whey) höjer väl blodsockret upp till skyarna?

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  Är det någon som har testat blodsockret efter intag av vassleprotein?
  Jag har ju testat blodsockret efter intag av ost, och då steg det inte.

 4. 4
  Micke Raittila säger

  Jag ska ta och kolla mitt blodsocker när jag vaknar, innan jag går och tränar innan proteindrinken och 30 min samt 60 min efter! Återkommer på min blogg på måndag!

  Träna hårt – lev starkt!

  Micke

 5. 5

  Jag har druckit drinkar bestående av äggula, mjölk och mättat fett. Jag har fått höra av personal från sjukhus att sådana drinkar ger de till patienter som behöver näringslösning.

 6. 6

  En härlig återhämyning efter passet är LCHF-glass gjord på 3 dl grädde 3 ägg-gulor och lite nötter

 7. 7
  Micke Raittila säger

  Dufva, vad är vitsen att trycka i sig nära på 1500 kalorier efter ett träningspass?

 8. 8

  7 mil cykel 🙂

 9. 9

  Micke

  Helt nödvändigt efter 7 mils cykling 🙂

 10. 10

  Den eneste grunnen til å drikke en sånn ” ?=)(/&%¤¤ blanding” må være fordi man ikke liker deilig mat. Man kan vel få i seg både fett og proteiner med biff og bernaise, eller annen god mat eller?

 11. 11

  Proteindrink är gott och smidigt efter, före, under träning – det är gott, man blir mätt och det är bara protein i! helt perfekt!

 12. 12

  Efter ett hårt träningspass tar jag ibland en proteindrink. Kör neutral utan sötningsmedel mm. Misstänker att det inte är helt naturligt innehåll ändå och använder det mer sällan numera men ibland är det praktiskt när man har svårt att få tiden att räcka till. Jag blandar med vatten. De senaste gångerna har jag dessutom hällt i lite grädde för att öka mättnadskänslan.

 13. 13
  Annika Dahlqvist säger

  Jag fick en fin blodsockerserie från Micke R:
  https://media3.areaventyr.se/2011/08/blodsockerkurvaLCHF1.gif

 14. 14

  Och här hittar ni vad jag åt, drack och tränade under mätdagen!

  https://levstarkt.areaventyr.se/?p=529

 15. 15

  en dl grädde 2 ägg lite kokos flingor och lite vatten. protein pulver är väldigt överreklamerat och så innehåller många proteinpulver massor med antioxidanter vilka redan bevisades försämra muskelutveckling -99. då gjorde man testerna med Q10. 2007 gjorde man studier på C-vit och samma resultat där inte lika bra muskelutveckling som utan antioxidanter. det krävs en inflamation i muskeln för att den ska utvecklas, antioxidanter förhindrar det ( anti oxidering) samma sak med inflamations hämmande tabletter så som voltaren, diflokenak. trots det tränar månge fast dom käkar dessa medeciner vilket utsätter kroppen för väldigt mycket stress, som inte är bra.

 16. 16

  Mycket trevligare och godare att tugga sin mat efter hårt träningspass. Själv brukar jag blanda två ägg, ett par matskedar keso och en mosad banan som jag sedan steker i smör. Ibland kryddar jag med kanel, eller tillsätter kokosflingor. Denna äter jag med turkisk/grekisk yoghurt och bär på. Smeten blandar man snabbt ihop, häller den i stekpannan och gräddar på låg värme med lock på så länge man duschar efter sitt träningspass. Kanongott! Kan varieras på 1000 olika sätt.

 17. 17

  Jag gjorde idag en lchf proteindrink på
  200 gr keso
  2 dl äggvita
  0,5 dl grädde
  4 msk choklad för smaksättning

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa