Lyxskatt på socker

Anna Bäsén: Sluta hyckla – inför en lyxskatt på socker.
Det är tänkvärt, när vi nu har skatt på tobak och alkohol, varför inte en skatt på socker? Sockret orsakar måhända minst lika mycket  sjukdom som tobak och alkohol.

Comments

 1. 1

  Lite svårt att hänga med i Anna Bäséns snabba svängar. Nu vill hon ha sockerskatt men för en månad sedan ansåg hon att det var ”barnmisshandel” att inte ge överviktiga barn sockrade produkter som glass varje dag.

  Så nu verkar hon ha tagit ett litet steg i rätt riktning. På LCHF-campingen i Säffle rekommenderade jag i mitt föredrag reprisen av Emil i Lönneberga (går på Barnkanalen, fredagar kl 18) till Anna Bäsén för att förstå att dagens höga sockerkonsumtion är en historiskt sett ny företéelse.

 2. 2

  Dålig idé. Förmynderi. Skapar en svart marknad och kriminella nätverk.

 3. 3

  Avskaffa i stället systemet med kollektivt finansierad sjukvård. Låt var och en betala för vården genom privata försäkringar om de vill ha någon. Det är dags att sluta vältra över kostnaderna för välfärdssjukdomarna på någon annan. Individen har ett eget ansvar.

 4. 4
  cathrine säger

  Kommer att öppna ett café inom kort dock inte tyvärr i sverige utan 20min utanför Helsingfors. Där kommer jag att göra och sälja också LCHF produkter Och ge föreläsningar . om det är ngn som vill senarel. Har själv ätit LCHF till och från 2007 och vet att jag mår jätte bra eller mycket bätre då och därför börjat nu åter igen. Det hjälper ju med när man har celiaki….. Mänga är intresserade av LCHF här i landet med eller kansek mera i huvudstads regionen eller Större städerna. Det kommer att bli skoj att se hur det tas emot?! folk som inte vet om LCHF är så himla skeptiska och tror att de klarar sig med light produkter mm allt trams. Har hjälp flera personer med att komma in i LCHF livet och kommer att hjälpa många fler. En person hade betalat 200€ per /mån att få hjälp att gå ner i vikt med kolhydratfri kost och då stoppa jag henne o sa jag gör det GRATIS för dig. Härligt att kunna hjälpa ngn som vill ha kunskap om kosten som inte vet alls.

 5. 5
  ragnhild säger

  W: Amerikanske tilstander. Tycker at dom är bra – ja!

  Cathrine – så flott holdning du har 🙂

 6. 6
  ragnhild säger

  Dette ble jo helt feil. Jeg forsöker igjen:

  W. Amerikanske tilstander. Tycker DU at dom är bra – Ja?

 7. 7

  Mycket dålig idé av W. Vi är väl nog ”Amerikaniserade” i det här landet..

 8. 8
  Georg W säger

  En del människor har ett sjukligt behov av att slänga ur sig kontroversiella utsagor. Allt för att skapa konfrontationer och diskussioner. Jag har själv en släng av den sleven. Guschelov så är det inget som samhället reparerar utan den behandlingen ansvarar vi själva för. I övrigt ska vi ta hand om varandra och göra det så bra som möjligt för oss.

  Anna B försöker att sluta med sina pinsamheter i sitt nationella forum och säga något som även folket kan ställa upp på. Det vore sjysst om makthavarna också förstod vilket allvarligt problem glukos är. Det gör så dj-la ont att se sina nära och kära idioter förstöras. Farsan är 82 år och döende. envist lägger han sina 3 sockerbitar i en liten kaffekopp och för att vara säker på att det inte blir för lite så tar han en bit till. Mamma är lika gammal men konsumerar endast små mängder socker. Hon är krigsskadad och äter mycket skräp men nästan inget socker. Hon är nästan kärnfrisk. Mina svärföräldrar äter nästan 0 fett. jag förstår inte hur de klarar det. De är dessutom kärnfriska. jag tror att det är samma sak där. De äter inte socker. Sockret är skurken. (Georgs sommardeckare:)

 9. 9

  Hm… jag gillar inte att allting ska beskattas som är dåligt, det är verkligen förmyndande – hur skulle det se ut med glass på svarta marknaden 😀 Men visst, när vi ändå redan har skatt på alkohol och tobak så varför inte…

 10. 10
  monica, född 1942 säger

  Folk röker sig till lungcancer eller KOL. Men slutar inte för det. Dom som älskar scker vill nog inte avstå på dödsbädden heller. Sukrin kostar 80 kr för 500 gram, socker borde kosta lika mycket.

 11. 11
  Ove Pedersén säger

  För sockermotståndare som vill få mer vatten på sin kvarn rekommenderar jag boken ”Rent, vitt och livsfarligt”

  Anledningen till att man har skatt på alkohol och tobak är väl för att kunna finansiera den extra sjukvård dess två gifter orsakar. Socker tror jag står för större kostnader för sjukvården än vad alkohol och tobak gör tillsammans. Så jag tycker att det är självklart med sockerskatt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa