J-a rubriksättare

Igår ringde mig en trevlig journalist på Expressen och sa att det är dags att ge mig revansch. Han skulle skriva en artikel om att jag har fått rätt i massvaccinationsfrågan och om att jag har fått jobb på Stöde vårdcentral. Sen skriver han en ganska bra artikel, men rubriksättaren spelar på den tragiska Annika som vanligt. ”…helt knäckt” osv.
Det skulle väl har lockat lika många lösnummerköpare med rubriken ”Fettdoktorn får revansch”?

Är det någon som har hittat länken till artikeln?

Comments

 1. 1

  Håller med om att rubriken är helt åt fanders! Man skulle kunna tro att du nu backat i frågan om LCHF och ändrat ståndpunkt.
  Men artikeln inne i tidningen OK. Där kan man ju läsa att du har fullt upp med din läkartjänst PLUS böcker i ämnet. Artikeln dyker nog upp i morgon på nätet.

 2. 2

  Jag tycker att själva artikeln är balanserad.

  Vad som är negativt är den rubriksättning numret har för att sälja tidningen.

  Jag köpte tidningen för att jag för det mesta lever ganska bra efter lchf och för att du har betytt att jag bytt kost och mår bättre idag.

 3. 3

  Hoppade till när jag såg löpsedeln idag, tänkte; Vad har de nu hittat på… De är fantastiskt dåliga, rubriksättarna.

 4. 4

  Heja Annika!
  Du gör stor nytta.
  Du gör stor nytta.

  Thomas

 5. 5
  Manuela säger

  Hahaha, vad glad jag är att jag inte gick på den och slösade pengar på blaskan. Yuo go, Annika!!!

 6. 6

  Jag tänkte samma som du när jag såg löpsedeln.
  Rena rama trakasserier.
  Jag hoppas du inte slutar helt med dina föreläsningar,
  du är en suverän talare som verkligen fångar din publik.

 7. 7

  Åter ett eländigt exempel på kvällspressens eländiga rubriksättning. Rubriken sätts ju inte av journalisten som skriver artikeln utan av en annan nisse. Kämpa på Annika. Och ha en bra sommar!

  Bosse

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  Ha en bra sommar själv Bosse – och alla andra också!

 9. 9
  Leifi säger

  Haha! Jag var 13-14 år när en journalist kom på läktaren och intervjuade en utav mina idrottskamrater. Hur bra vill du bli? Jag har inget särskilt mål, jag tränar mest för att ha kul. Jamen vill du inte bli världsmästare? Haha, nej det är inget jag går och tänker på, jag tränar mest för att ha kul. Men vill du inte bli världsmästare? Det är väl klart att jag skulle vilja det, det skulle väl alla som idrottar vilja bli, men då krävs det ju oerhört mycket träning. Nästa dag stod det i rubriken X.X VET VAD SOM KRÄVS- VILL BLI VÄRLDSMÄSTARE. Helt sant förvisso:-) Han blev tråkad i flera veckor av oss andra. Efter det förstår jag för all framtid kommentaren: -Inga kommentarer…

 10. 10
  CharlotteTheOriginal säger

  Njo, fast lite väntat ändå……tidningen nyttjat att många vill göda sina ”painbodies”.

 11. 11
  Erik Kilborn säger

  Annika,

  > Det skulle väl har lockat lika många lösnummerköpare med rubriken ”Fettdoktorn får revansch”?

  Jo det skulle de. Man vad skulle de då skriva om nästa gång? Precis som i Hem till gården, eller någon annan såpopera, så behöver man ha en hel rad problem, skvaller och elände, för att kunna fortsätta följetongen för evigt. Därav rubriken. Det är helt logiskt med tanke på vad en kvällstidning är. En positiv nyhet är bara intressant en gång. En negativ nyhet kan man tugga om hur många gånger som helst.

  Det är uppenbart, med tanke på hur stort de smäller upp dig på första sidan, att de tycker att du är fantastiskt intressant. Och dessa tidningsmakare kan sitt yrke, så det betyder att läsarna (dvs svenska folket) tycker att du är fantastiskt intressant. Synd bara att så många får sin bild av dig via kvällstidningarna. Från alla andra kanaler (TV. böcker, föreläsningar, dagstidningar och bloggen) får man ett helt annat intryck av dig. Jag kan inte se att det kan komma något som helst gott ur att delta i kvällstidningar (eller annan form av skvallerpress).

  Väldigt tråkigt för dig att återigen bli drabbad av lögnaktig skvallerspridning i sån stor skala. Det måste vara jättejobbigt. Hade jag varit dig hade jag fr.o.m. nu satt upp en väldigt enkel regel: aldrig mer kvällstidningar! Oavsett hur välvillig/trevlig journalisten än låter (eller faktiskt är). Det är ju som sagt någon helt annan som är redaktör: som sätter rubriken, första sidan, osv. Du har ju så många andra sätt att nå ut, du behöver verkligen inte kvällspressen.

 12. 12
  Pensionär säger

  Det blir noll (0) getingar i betyg för Expressens rubriksättare.

 13. 13

  Jättetråkigt att du ska få skit,
  – MEN DU HADE RÄTT om vaccinet och det vet folk.
  – LCHF fick publicitet på förstasidan i dag.
  -Och du fick MIG att hitta rätt kost och det har jag spritt vidare och nu har jag lärt mig ännu mer på LCHF-campingen och nu skall jag sprida denna kunskap ännu mer.
  Du är spjutspetsen / galjonsfiguren / drottningen!!

 14. 14
  Annika Dahlqvist säger

  Eftersom kvällstidningarna ärndå har en stor genomslagskraft tycker jag att det känns svårt att bojkotta dem helt. Men det är kanske ändå det jag borde göra?

 15. 15
  Lillie säger

  Visst undrade jag vad som var på G när jag såg löpsedeln. Annika skulle sluta ge kostråd i LCHF frågan. Köpte inte tidningen (vilket jag är glad för nu) men när jag kom hem så kollade jag på nätet om jag kunde hitta artikeln, vilket jag inte kunde.

  Tycker ändå det känns skönt att du INTE kommer att sluta med dina kostråd och att informera de oinformerade. Förstår om det är jobbigt och ibland känns tröstlöst men jag är glad att du finns och att du gör det jobbet du gör. Det har hjälpt mig. Sen är det ju så att dom som inte vill lära sig något nytt (bli hjälpta), dom kommer man aldrig kunna hjälpa. Men så är det någon som läser det du säger och tar det till sig så har du räddat ännu ett liv. Det måste ändå vara det som räknas. Dom andra fåntrattarna som bara vill klaga och gnälla utan att veta vad dom pratar om får man försöka bortse från. Se det som att dom är små barn och försök skaka av dig deras kritik. Man tar ju inte upp när små barn säger sina ”sanningar” eftersom man vet att dom är så små och inte förstår så mycket. Ge inte upp. Vi finns här för dig!

 16. 16
  Ethel Loberg säger

  Samma här, jag såg rakt igenom rubriksättningen och köpte så klart inte tidningen. Vi som följt kvällspressens skitskriverier om Dig genom Din blogg höjer inte alls på ögonbrynen och blir nyfikna när vi stöter på en sån rubrik. Vi vet att Du jobbar med annat också nu. Och det är ju bara Du som avgör hur Du ska bemöta kvällspressen.

 17. 17
  Erik Kilborn säger

  Annika,

  Visst har kvällstidningarna stor genomslagskraft. Men vad hjälper det om det allt som oftast blir ett stort slag helt i fel riktning (fyllt av lögner och elaka påhopp på dig). Då är den stora genomslagskraften bara till nackdel.

  Bättre då med ett något mindre stort genomslag (i dagstidningar m.m.), men där budskapet når fram (och du slipper förnedringen med lögner och påhopp). Nettoeffekten av en sån strategi är faktiskt en snabbare resa framåt! En vrålsnabb bil som du inte kan kontrollera riktningen på är att betrakta som värdelös, givet att du har ett mål med din resa.

  Kom ihåg att du redan är en superkändis i Sverige. Alla vet redan vem du är (det är därför Expressen väljer att smälla upp dig över hela förstasidan). Så du behöver inte någon mer genomslagskraft à la kvällspress för att göra dig känd hos folk. Hade du varit relativt okänd hade det kunnat vara en poäng med att stå ut med förnedringen att förekomma i kvällspressen. Men nu behöver du alltså inte alls det. Satsa istället allt på andra typer av medier.

  Den här senaste artikeln visar hur kontraproduktivt det är att förekomma i kvällspressen. Nu har Expressen basunerat ut att du i princip har lagt av. Rimligen kommer nu färre att höra av sig angående intervjuer och föreläsningar. Det går alltså inte fortare framåt med det genomslag som kvällspressen ger, utan precis tvärtom. Och hur mycket tid och energi har de inte tvingat dig att ägna dig åt det som lett till VoF’s fövillarutnämning och hela debaclet runtomkring?

 18. 18
  Helge säger

  Huvudsakligen en bra sak att Annika Dahlqvist är på Expressens första sida ! Det ger uppmärksamhet
  åt LCHF och att rubriksättarna ägnar sig åt att sälja lösnummer , och inte åt att beskriva artikel innehållet
  det hör nog till. Jag tycker det verkar som om LCHF börjar bli allt mer accepterat , och Expressen artikeln är ett tecken på det. Kvällspressen sysslar med underhållning, men den kan vara både bra eller dålig.
  Det visste vi väl?

 19. 19

  Även jag reagerade på skrikande rubriker när jag handlade på Coop igår. Körde hem och kollade upp på Annikas bloggsida och till min glädje stämde inte den alarmerande postningen.

  Samhället är alltmer polariserat och på många sätt klyvs människan och tvingas göra val – å ena sida ta ansvar för sitt eget liv eller fortsätta lägga det i händer på experter (må vara präster, läkare, politiska ledare osv). Sensationslystna medier vänder sig endast till folk som ännu inte tagit ansvar för sitt liv, sin livshållning, sin kropp, sina känslor. Jag menar inte att människor är sämre eller bättre. Men Annika, ditt budskap är att ta eget ansvar för livet, att inte vända sig till auktoriteter utan endast till medmänniskor. Kunskapen finns redan. Are Waerland skrev redan under femtiotalet om ”den vita döden” – vitt raffinerat salt, socker och vetemjöl.

  Skrikande rubriker och propagandaskrift överhuvudtaget – medvetna människor går inte längre på det. När vi får ett inre fokus så snappar vi endast upp sådant som tjänar oss i den gigantiska floden av information. 90 % är ändå bara skräp.

  /Fredrik

 20. 20
  foie gras säger

  Säg aldrig nej Annika till det utrymme som medierna vill ge dig i det offentliga rummet. Men var medveten om att enskilda journalister inte är vidare oberoende. Över dem styr särintressena.
  Rubriken på Expressens löpsedel – och som den enskilde journalisten i sig inte är ansvarig för –
  synliggör mediernas regel nummer ett : att aldrig nånsin störa maktens män och kvinnor och alla deras wanabee´s.
  Budskapet i löpsedelsrubriken är ju att Annika skulle ha vikt sig. Hon skulle inte längre vara obehaglig.
  Det är en grov oförskämdhet och mycket typisk för detta korrupta lilla land.

 21. 21
  Georg W säger

  Jättebra kommentarer. Men sluta inte med kvällstidningar! Sanningen segrar till slut och lögnerna vänds mot dyngspridarna. Du är en frontfigur som kämpar mot myndigheters missbruk av sin maktposition. Många vill nog att du tystnar. Du hotar deras ekonomiska intressen och till och med försörjning. Varför en del vanliga människor inte tycker om dig är ett mysterium. Men förmodligen innebär exponeringen att du väcker en del motstridiga känslor eftersom vårt födointag är en del av den personliga integriteten och vi tycker inte om att få veta att vi lagt en massa pengar i livet på något som vi trodde var nyttigt. Men som sedemera visat sig var det som gjorde att vi åldrades i förtid. Annika Dahlqvist är en av Sveriges mäktigaste kvinnor genom historien. Stora ord men det är sant!

 22. 22
  anonym säger

  Kanske dags att totalt undvika kvällstidningarna?

 23. 23

  Tyvärr är det nog så att kvällstidningarna med sina sensationsrubriker är en av de faktorer som gör mest för att sprida kännedomen om LCHF.

  Kvällstidningarna är experter på att sätta vinklade, säljande rubriker och det är tråkigt när man drabbas av det. Men alla som köper tidningen och läser artikeln får en annan syn på saken.

  Så jag tycker inte att du ska bojkotta kvällstidningarna utan se det som att det är ett sätt att få fler att få upp ögonen för LCHF.

 24. 24
  Sirkku säger

  Annika. Så länge Anna Bäsén finns i Expressen så länge måste du också hänga med plus andra LCHF:re. Även om det nu inte var Anna som skrev artikeln.

 25. 25
  Nisse säger

  All reklam är bra reklam tycker jag, huvudsaken är att LCHF-konceptet vinner mer och mer acceptans i samhället, dvs man har sett LCHF-namnet så många gånger att det blir nåt vardagligt och känt. Sen att rubriksättarna är duktiga på att fånga uppmärksamheten får man ju ta.

  Några exempel som jag har trillat dit på:
  Se och Hör: ”Runar åker ut, Carola stannar” (bild på Carola och Runar på omslaget), handlade om att man gjort om almanackans namn, namnet Runar åkte ut, namnet Carola fick vara kvar.
  Se och Hör: ”Lotta Enberg talar ut om sin svåra tid”, handlade om hur svårt det var att sluta röka. Följdes upp i nästa nummer ”Lotta Engberg ger sina bästa tips hur man slutar röka”

  Ja dom är för roliga

  Behöver jag tillägga att jag inte gick på Expressens rubrik igår.

  Fortsätt det fina arbetet med att föra ut LCHF, Annika.

 26. 26

  Så farligt var det väl inte? Om jag känner kvällspressen rätt så är det där en ganska mild rubrik.

  Hade kunnat bli ”Fettdoktorns panikflykt ” istället…

 27. 27
  Elisabeth Sjögren säger

  Jag förstår att det känns jobbigt med en sådan rubrik MEN jag tror att de allra flesta insett vid det här laget att man ska ta kvällstidningars ”scoop” med ”en nypa salt” Själv hajade jag till när jag såg rubriken men tänkte till lite och JAG KÖPTE INTE TIDNINGEN!!!!!! Kör hårt Annika! Det finns många som håller på dig!

 28. 28

  Kul att vara på expressens framsida och få en helt okej artikel… men rubriken gjorde mig förskräckt! huu…

 29. 29

  Om man går o blir förbannad på kvällstidningarnas rubriker är man förbannad hela tiden.. och sånt sliter på själen.. bara att strunta i!

  Fast man blir nästan förvånad när man läser artiklarna nu för tiden.. oftast neutralt och sakligt hållna.

 30. 30
  ragnhild säger

  Björn Hammarskjöld 16:01 5.7. Det innlegget skulle jeg gjerne sett på både norsk og engelsk. Lar det seg gjøre? Slik/så er det jo – ha,ha har du kumage kanskje – heia Dagros og Litago og Rosa med.

 31. 31
  ragnhild säger

  Jag ref. B.Hammarskjöld kommentar i Dagens medisin kl.16.01

 32. 32
  Kenneth Johansson säger

  OT Det skullre vara bra med en numrering av kommentarerna som det var i förra bloggen. Tycker jag.

 33. 33
  Erik Kilborn säger

  Kvällspressen skriver redan för jämnan om LCHF i sina olika bilagor.
  Exempel på detta: https://www.google.com/search?q=+site:kostdoktorn.se+kostdoktorn+lchf+bilaga

  Det där är en snöboll som redan är i rullning helt av sig själv. 25% av svenskarna äter inspirerat av LCHF, och de allra flesta känner idag till vad det är. Man märker det när man pratar med folk. Väldig skillnad jämfört med bara ett år sen, och definitivt jämfört med två år sen.

  De ständiga skandalrubrikerna om Annika i kvällspressen hjälper inte ett dyft för detta, utan är bara till skada för henne själv. Den som tänker sig att Annika skulle ha ett moraliskt imperativ att löpa gatlopp i kvällspressen, för den goda sakens skull, har inte riktigt hängt med. Dessa skandalrubriker är helt meningslösa. De gör inte LCHF mer känt än det redan är, och de ger inte en mer positiv bild av LCHF. Det enda de gör är att spä på den negativa bild av Annika som de skvallerorienterade kvällstidningarna är så förtjusta i att odla.

 34. 34
  Erik Kilborn säger

  Karin Landberg skrev:
  > Tyvärr är det nog så att kvällstidningarna med sina sensationsrubriker är en av de faktorer som gör mest för att sprida kännedomen om LCHF.

  Men nu är det jobbet redan gjort!

  Ändrar du alltså ”gör” till ”gjort” så håller jag förstås med.

  Annika behöver inte kvällstidningarna längre. Däremot behöver kvällstidningarna Annika. Vilket visas av hur hungriga de är på att smälla upp henne över hela förstasidan.

  Annika behöver inte kvällstidningarna längre. Det hon behöver är att slippa dem. Och skriverierna om LCHF tuffar idag på i samma takt alldeles oavsett om det förekommer skandalrubriker om Annika eller inte. Så varför skulle hon offra sig för något som i bästa fall är meningslöst, och mer troligen kontraproduktivt.

 35. 35
  ragnhild säger

  Jeg siterer Björn Hammarskjöld ennu mera: ”Så genom att äta kött, fisk, ägg och fett så får vi i oss samtliga näringsämnen som vi behöver i rätta mängder. Grönsaker innehåller 1 till 3 tiopotenser mindre vitaminer och mineraler per kg än animaliskt baserad föda.”

  And, Yes, everybody – of couse want to join in on lchf. Men vi klarar inte av det. Grønnsaker, godis, tante Klaras fika, alla ”lchf”-bloggar med kohlydratoppskrifter för varje dag (utan kanskje onsdag!) blir et hinder. Men facit finns: Inn på kostdoktorn.se. Der godtas at man trenger grønt för ögonen, rødt för tungan. Och om någon seier til, so what – We do need to lighten up our day-/plates that for sure. And maybe surgeons will find ways to implement an extra stomach so everything will be easier to digest ( mr.green)-test 😉

 36. 36
  Annika Dahlqvist säger

  Kenneth Johansson, I min gamla blogg finns inte numrering av kommentarerna. Det står antalet överst, men ingen numrering.
  Hos Kostdoktorn är det numrering. Tackolov när det är så många.
  Min webdesigner påstår att det inte går att göra numrering av kommentarerna i min blogg (WordPress) Är det någon som vet att det går att göra det?

 37. 37

  Andreas använder ju också WP, så fråga honom.

  FWIW, vet inte om det fortfarande är gångbart, men prova.
  https://www.wprecipes.com/how-to-number-your-comments

 38. 38
  Anneli säger

  Måste bara uttrycka mig…det ringde en kvinna till Ring P1 idag o skickade uppmuntrande hälsningar til dig Annika….vi är många som seglar på din våg…var så säkert på det…media är bra att ha….men du får räkna med manipulerande journalister….de tar aldrig slut…kräv att få läsa hela texsten innan bubliceringen o kräv att de försäkrar sig att inget förändras……….ha det bra…kram

 39. 39
  JohanKarl säger

  Re: kommentarer. Kan man trixa till det så att man kan läsa kommentarerna från iPhone och liknande tingestar. Som det är nu så får man inte ens möjlighet att välja bort den mobilanpassade versionen. 🙁

 40. 40

  Förtroendet för kvällstidningarna är kört i botten sedan många år!

  I min mening finns det inte mycket att hämta där, mest handlar det om att sälja lösnummer och inte främja det goda budskapet.

  Om Annika Dahlqvist vill ”bättra” sitt allmänna rykte måste hon hålla sig utanför sensationsmedia, t ex kvällstidningarna. Ty, där står hon utanför kontrollen för vad som publiceras och vilka budskap som sänds ut till det svenska folket.

  Att återupprätta sitt rykte tar tid, kvällstidningarna tar dock tyvärr ingen hänsyn till vare sig rykte, empati eller människorvärde.

  De vill bara sälja, till vilket pris som helst.

  Tack för mig.

 41. 41
  Ingela säger

  Jag har aldrig i hela mitt liv köpt en kvällstidning och kommer inte att göra det heller. Det är VI (ni!) som köper tidningarna som gynnar denn typ av journalistik och får den att växa och frodas. Jag känner till historien bakom flera fall som slagits upp stort i kvällspressen. Inte en enda gång (förutom kanske några snyfthistorier utan vidare mycket fakta) har det som stått i tidningen stämt. Vill du bli lurad? Köp Aftonbladet eller Expressen!

 42. 42
  Conny Rost säger

  Var på härdrockweekend i Göteborg och när man läste på löpsedlarna så fick du Annika
  betydligt mer plats än självaste Metallica världens kanske bästa hårdrockband som fyllde Ullevi med 56000 personer. Fantastiskt eller hur?.

 43. 43
  Annika Dahlqvist säger

  Conny, Ja jag tycker att det är ofattbart att Expressen tyckte att det var värt att fylla löpsedeln med mig.
  Besöksantalet på bloggen steg märkbart den dagen.

 44. 44
  Erik Kilborn säger

  Anneli,

  Det hjälper tyvärr inte att be om att få läsa texten i förväg, vilket det här senaste exemplet visar tydligt. Själva artikeln är okej, och skulle helt säkert ha godkänts av Annika om hon hade fått granska.

  Men sen kommer redaktören och vränger till allting och smäller upp det över hela första sidan.

  Ljugandet och lurendrejeriet från kvällspressens sida är omåttligt. Som någon påpekade här ovan så bör man inte lite på något överhuvudtaget som skrivs i kvällstidningar. Allt som de anser nyhetsvärt pressas genom ett mycket hård filter av lömskt lurendrejeri. (Konstigt förresten att VoF, som ofta beskriver sitt kall som att stå upp emot lurendrejare, betraktar artiklar från kvällspressen med samma auktoritativa vördnad, som vore de stentavlor från himlen).

  Det finns som sagt hur många exempel som helst på detta. I stort sett varje gång jag har kollat upp en kvällstidningshistoria på egen hand, har den visat sig vara förvrängd, förvanskad och väldigt ofta helt felaktig. Läs hellre En Ding Ding Värld. Den är faktiskt mer pålitlig (de fabricerade artiklarna är tryckta i svartvitt medan de övriga är tryckta i färg).

 45. 45
  Laura säger

  Halli Hallå !

  Jag kan förstå att det är frustrerande att exponeras som ett offer i rubriken, speciellt när man som du förtjänar upprättelse, Annika!
  Men det är så de gör, blaskorna…
  Kanske får man glädja sig åt att innehållet/budskapet i själva artikeln kom igenom på ett bra sätt, och inse att rubriksättnigen ändå funkade rätt bra som agn 😉
  Ditt budskap står sig, oavsett vad det viras in i!
  Glad Sommar
  Laura

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa