Yoghurt bra för hjärtat?

Artikel i Dagens Medicin: Yoghurt är bra för hjärtat. Man såg en koppling mellan intag av mjölkprodukter, särskilt fermenterade som fil och yoghurt, och minskat insjuknande i hjärtsjukdom.  Detta ger ju knappast hypotesen att mjölkfett är farligt för hjärtat, vilket Livsmedelsverket, SLV, har fått för sig, när de förbjuder barnen inom skola och förskola att inta mjölkfett.
Abstract.
Litsfeldt skrev om detta i LCHF.se

Comments

 1. 1

  Hej, min godaste frukost består av 4 -5 dessertskedar Turkisg youghurt, ett snapsglas (1,5 cl) olivolja som rörs samman. Toppar med 10g hackade valnötter och 10g solrosfrön. Jag håller mig mätt och känner mig så himla fräsch och nyttig.
  Har LHCF:at i 5 veckor nu och det går väldigt bra men två gånger har jag ätit mjölkchoklad (onyttig sådan) då min vana att äta Marabou Schweizernöt är väl befäst.

  Min fråga är VAD kan man äta som ger samma(eller väldigt lik) orala njutning som schweizernöten givit mig ? Jag gillar inte bitter mörk choklad, försöker verkligen lära mig att tycka om den.
  Kommer abstinensen efter schweitzernöten att avta. I minnet finns den goda smaken kvar ………

  Någon kanske har ett tips…………………………

 2. 2
  Amerikanen säger

  Ja du kan äta CarbZones mjölkchoklad. den innehåller 4 gram kolhydrater per 100 gram eller nått sånt. Den finns på bra ICA butiker och på deras hemsida. Jag har ätit den ett bra tag och gillar den skarpt. De har en mörk choklad också som är 70 procentig.

 3. 3
  Georg W säger

  Osökt kommer jag att tänka på den österländska gurun som berättade hur man fångar en apa. Man tar en fågelholk och lägger en chokladbit i den. När apan hittar chokladen och tar den så får apan inte ut handen genom hålet. Den skulle lätt komma loss genom att släppa greppet. Men choklad är ju så gott 🙂

  Läs innehållsförteckningen och gör klart för ditt medvetna jag att sockerchoklad höjer blodsockret katastrofalt. Medans en naturlig mörkchoklad är hur nyttig som helst. Ät feta ostar när sockersuget kryper på. Det är så jag löser sockersuget.

 4. 4

  LCHF handlar inte om att avstå eller svälta sig. LCHF handlar om att äta mycket och god mat. Det innebär att man skall kunna äta choklad som inte innehåller socker eller andra matvaror med lite kolhydrater.

  Jag äter så stora portioner jag orkar, ofta köper jag CarbZones bröd och pasta samt jordgubbar med grädde till varje middag nu på sommaren. det funkar helt perfekt så var inte rädda för att äta. Det viktigaste är att det man äter innehåller en mängd kolhydrater om fungerar för din kropp. För mig ligger det mellan 20-50 gram kolhydrater per dag beroende på om jag tränat eller inte. Hitta er nivå och ät och ha kul….

 5. 5

  Tine,
  om man som du älskar schweitzernöt men inte hittar bra ersättning kan det funka med att tugga mörk choklad tillsammans med hasselnötkärnor. På samma sätt får man en härlig valnötsost om man tuggar ex.vis brie tillsammans med valnöt.
  Tillbaka till ämnet; Stora ansträngningar för att hitta enskilt bra eller dåliga födoämnen. Att högt intag av mjölkprodukter ger ett visst skydd kan lika gärna bero på att försöksindividerna åt mindre mängd av något annat, kolhydrater kanske 😉
  När ska vi få se en riktig studie på riktigt lchf-kost?

 6. 6

  Det kan være at du merker at selv mørk sjokolade blir veldig søtt hvis du ikke har spist sjokolade på en liten stund. Marabou/Freia har jo noen mørke sjokolader på 70% med mint, appelsin, bringebær og også noen med nøtter og havsalt. Kanskje, etter noen uker uten sukker eller sukker-erstatning smaker dette godt. Jeg har en venninne som har erfart det, at kroppens sukkersmak forandrer deg.

 7. 7

  Tack för tipset om Carb Zones choklad och äta en nöt bredvid. Bättre unna sig klokare val och fortsätta njuta av allt LCHF har att erbjuda.

 8. 8
  Kalista säger

  Tinne, har precis som du varit chokladälskare – gärna schweizernöt. Några år innan lchf blev jag medveten om alla tillsatser och började äta mer ”ren” choklad bl.a rättvisemärkt ekologisk sådan. Stor skillnad i smak! Under min omställningsperiod till lchf tyckte jag, precis som du att mörk choklad kändes bittert, men kan nu konstatera att 70-procentig choklad kan kännas söt. Men nu äter jag 1-2 bitar och nöjer mig med det. Ovanstående tips kan jag rekommendera, som ost och nötter.
  Lindts Excellence Mild 70% innehåller sojalecitin men annars bara kakaomassa, socker och kakaosmör.
  Den är god och funkar för mig. De har en massa sorter som innehåller fettreducerad kakao och man undrar varför…
  Jag tror att din smak kommer att förändras över tid!

 9. 9

  Kan absolut rekommendera RYSK yoghurt från Lindahl Mejeri, kalasgod, kan äta den direkt ur burken.. 🙂 brukar ta en skivad banan eller jordgubbar i också och håller mig mätt LÄÄNGE (och EN fralla, kunde bli ännu fler frallor förr)

 10. 10
  Hampus säger

  Att mjölk skulle vara farligt, eller ens ohälsosamt är ett skämt. Finns inga vettiga studier som säger detta

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa