Kunskapskanalen ikväll: Myter om mat

Kunskapskanalen kl 19 ikväll: Myter om mat.
”Bantning kan göra dig fet, och smörgåstårta före ett konditionslopp kan vara bättre uppladdning än pasta.” Extremsportaren Rune Larsson,  dietisten Anna Ottosson och riskforskaren Misse Wester.
Kan det bli något av intresse månntro?

Efteråt: Det enda intressanta som sades i programmet var när Rune berättade om att man blir bättre konditionsidrottare på fettladdning än på kolhydratladdning.

Anna Ottosson berättade att  livet är för kort för att banta. Hon nämnde LCHF som en av de dieter som bara orsakar ökad övervikt. Hur tänker Anna själv att överviktiga ska kunna gå ner i vikt?

Comments

 1. 1

  Vet att Larsson är mycket undehållande att lyssna på.
  Tror denna lades på internet ungefär ett år sedan https://urplay.se/157952

 2. 2

  https://urplay.se/157951
  Anna Ottosson pratar i 20 minuter men får inget konkret sagt. Fascinerande.

 3. 3
  Monica Hansson säger

  …Larson är ett måste.. han e hur kul som helst att lyssna på.. inte helt lchf – men definitivt mer fett än pasta-gubbe är han…!

 4. 4
  Lilian säger

  Har lyssnat på Rune Larsson en gång och han var jättebra! Då pratade han om träning och sitt jobb som lärare. Pratar han som han gjorde då så blir programmet bra! Sen får vi hoppas att han har bra åsikter, åt LCHF-hållet!

 5. 5
  Anders S säger

  Här är ytterligare en myt: att vegetarisk mat minskar skolmatens miljöpåverkan. Men eleverna väljer inte Folkpartiets mat. Kampanjen för att få Kungälvs skolelever att äta mer vegetariskt har inte burit frukt skriver GP:

  https://www.gp.se/nyheter/bohuslan/1.648914-helgron-mat-ingen-succe

 6. 6
  Lars Å säger

  Sociialstyrelsen och WHO har genom årtioenden fått fram genomtänkta riktlinjer för hur vi ska äta vettigt, motionera och leva hyggligt sunt. Vi har en bra livsmedels-, miljö- och arbetslagstiftning. Dock har vi inte vågat oss på alla ”experter” som nästan alltid vill göra sig märkvärdiga och oftast också tjäna grova pengar på scoop, sensationsläror under en oftast obefintlig hållbar vetenskaplig grund………Hur var det Salig Dumbom sa….eller var det Kolingen: ” VAR OCH EN BLIR SALIG PÅ SIN TRO”……….
  Innan lagen mot STUPIDITET kommer så får vi som fortfarande håller oss ovanför stupiditetsträsk sjunga: ……..bara bla bla bla……… bara bla bla bla ifrän morgon occh till kväll…..bara bla bla blaaaa
  ….fast jag skriver det också till de som fortfarande har näsan över träskets yta…
  Ha en skön helg nu med en fin gammaldags picnick korg packad efter eget förstånd och utan LCHF bla-bla-bla ……
  Hälsar Lars Å 🙂

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa