Äppelskal håller dig ung

Artikel på Svt.se: Äpplen håller dig ung.
Om det visar sig i människostudier att äppelskal innehåller ett ämne som håller våra muskler vitala så får vi väl äta våra ekologiska äppelskal då. Vi kan ju inte äta besprutade äpplen, då får vi i oss gift. Äppelköttet innehåller för mycket socker för att ätas till vardags.
Så då blir det ekologiskt äppelskal.

Comments

 1. 1
  Samuel säger

  https://svt.se/2.108068/1.2428268/mumieprinsessa_led_av_aderforkalkning

  bara lågkolhydratare som förstår varför man får hjärt- och kärlsjukdomar av en kost med mycket grönsaker, frukt och diverse kolhydrater samt väldigt lite protein? 🙂

 2. 2

  Allergi och Äppelskal? Det kändes som en ny förkylning hela tiden.
  https://www.aftonbladet.se/halsa/cancer/astmaallergi/article10555296.ab

 3. 3

  Tyvärr har äpplen blivit föremål för samma ”onaturliga urval” som alla andra frukter där endast de sötaste sorterna överlever i våra butikers sortiment. Förr i tiden (vilket syns i gamla kokböcker) fanns det ett rikt urval av svenska äppelsorter som idag har decimerats och i vanlig butik hittar man idag bara 4-5 sorter, oftast importerade.

  I vad som kan beskrivas som en LCHF-kokbok för diabetiker anno 1925 som jag scannade in och som kan läsas här finns t o m ett par recept med äpplen.:
  https://www.litsfeldt.se/Sockerdiet%201925.pdf
  Författarinnan Getrud A.son Carlberg föreslås bl a att man kokar äpplena och häller bort kokvattnet för att bli av med kolhydraterna

  Samuel: Vad gäller pincsessmumien. Det finns ett faktum som artikeln inte har med. Egyptens prinsessor hade tillgång till ytterligare en lyxartikel som inte vanliga egyptier hade: Honung i stora mängder!!! Vilket näringsmässigt gör deras diet ännu mer lik den nuvarande västerländska kosten med mycket tillsatt socker och fruktossirap.

 4. 4
  Karl E. Arfors säger

  Egypten lade ju grunden till den nya maten som odlades vid Nilens strand vetet och brödsäden med all sin Omega6, som började konkurrera ut jägarkosten. Man hade blivit bofast och satsade på den låggradiga inflammation som sedan den tiden följt oss. Tänderna blev dåliga hos faraonerna och det var nog inte bara socker utan även överskottet av Omega6.
  Idag gör ju SLV allt för att våra barn tidigt skall grunda för väl planerad Alzheimers med mycket Omega6 till hjärnan.
  Det var ju allt tillskott från floder och hav i form av Omega3 med DHA som gjorde att människans panna höjdes och att vi blev mer förståndiga och kunde tänka bättre och välja väg själv.
  Klart att mumierna från Egypten var atherosklerotiska i sina kärl och man börjar genast fundera på genetiska förklaringar.
  Då har man inte greppat hur Epigenetiken med kosten kommer att förändra vår värld och minska kärl-stelhet med bättre omega6/omega3 balans.

 5. 5

  Perfekt, då skalar jag våra hemodlade äpplen och skivar resten och torkar både skal och äppleskivor i ugnen. Godis för mig och barnen i ett!

 6. 6
  Maj-Britt Bernhardsson säger

  Annika! Finns något bra recept på kakor eller annat gott med mandelmjöl och sukrin? Har just hittat dessa ingredienser i min butik. MVH Maj-Britt

 7. 7
  Kalista säger

  Maj-Britt, kolla på Airams sida – hon som skrev lchf -matböckerna med Annika. Det var länge sen jag besökte den men hon brukar ha smarriga recept.

 8. 8

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa