Alternativ till light för vår treåring

Från Kostdemokrati.se:  Vi krävde ett alternativ till light för vår treåring.

Marita Hinnsell och andra föräldrar och förskolepersonal krävde att få servera barnen alternativet helmjölk och smör/Bregott på förskolan.

Kostchefen svarade på detta, och Björn Hammarskjöld har kommenterat kostchefens svar.

Kostchefen påstår att det finns gediget vetenskapligt underlag för de gällande riktlinjerna angående typen av fetter i barnens mat.
Björn Hammarskjöld påpekar att SBU nyligen har uttalat sig att det inte finns vetenskapligt underlag för de gällande kostriktlinjerna.

Det är skandal att skola och förskola vägrar tillåta riktigt naturligt fett till barnen, utan dessa ska vara obligatoriskt hänvisade till industrifett!

Comments

 1. 1
  karin säger

  det suger! Likadant i skolan. Filen smakar surt i skolan sa min son, 6 år. Det visade sej vara lättfil. de är ju hungriga direkt efter maten med så fettfattig mat… Men man kan inget göra, kostannsvarig och skolläkare är bestämda som muren- Lätta och Lättfil och Lättmjölk skall serveras till högförbrukande, växande hungriga barn….

 2. 2
  Zonen säger

  Kostchefens svar verkar ligga i linje med den anmälan som dietister en gång gjorde mot dig Annika.
  Dvs. en kategorisk hänvisning till SLV föreskrifter/råd och den gången kom ju en ändring innan beslutet för din del. SLV:s kostråd gällde bara alla ”friska Svenskar”.
  Lite ledsamt, när nu ändå så mycket varit uppe till debatt och granskning sedan dess.

  SLV klarade ju t ex inte av att i LT häromåret att med studiers hjälp motivera det mättade fettets farlghet utan smög sig ur den debatten. Detsamma som nu Ragnskov säger – Gjorda Svenska studier i ämnet beakttas inte….

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa