Region Skåne satsar på närproducerat och ekologiskt

Artikel på Svt.se: Sjukhusmaten ska bli godare.
Hvidovre sjukhus i Danmark är förebilden. Där får patienterna välja mat ifrån en meny.

Comments

 1. 1
 2. 2
  Halvdansken säger

  Jag låg inne på Hvidovre förra sommaren för en brusten blindtarm och var nästintill chockad över utbudet på mat. Det var förrätter, efterrätter och varmrätter som skulle passat en hyfsat bra resturang med inriktning på husmanskost. Det var bara att lyfta på telefonen och beställa, och man kunde få det på olika tider också. Frukost komponerade man själv med varianten en bulle med smör och två skinka och en youghurt. Kaffe, te, juicer, vatten (och öl – vi är ju i Danmark) stod i pentryt på gången. Bara att ta.

  Tyvärr är Danmark fettskrämt, så det vimlade ju av kolhydrater och socker, men om man bortser från det så var det helt otroligt. Eftersom man dessutom kunde plocka ihop en måltid lite som man ville, så kunde man fixa till det hyfsat. Tyvärr mådde jag skittdåligt efter operationen så jag fick knapp i mig nånting på fyra dagar.

 3. 3
  Anhörig säger

  Sjukhusmat när den är bra, trots en del kolhydrater:
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/sjukhusmat-fran-grunden-ett-lyft-for-bade-patienter-och-personal?cmpid=del%3Apd%3Any%3A20170301%3Asjukhusmat-fran-grunden-ett-lyft-for-bade-patienter-och-personal%3Anyh

  …”Patienterna på sjukhuset i Nordsjälland var inte alls nöjda med maten. Det visade en enkät som gjordes 2014. Ledningen tog då beslutet att halvfabrikaten skulle bort och att all sjukhusmat skulle lagas från grunden och med ekologiska råvaror.”…

 4. 4
  Anhörig säger

  Sjukhusmaten är inte bättre nu heller år 2018.
  Det har Lill-Babs och hennes anhöriga fått erfara….
  https://www.expressen.se/noje/berghagens-vardilska-efter-lill-babs-sjukdom/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa