Rädda konsumenternas egen organisation

Artikel i Kostdemokrati.se. Landets enda oberoende konsumentorganisation Sveriges Konsumenter i Samverkan SKiS hotas av konkurs.

Comments

 1. 1

  Namninsamlingen har snart nått upp till 10 000 namn. Några hundra till behövs.
  https://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=2818

 2. 2
  Ojdå! säger

  Om jag förstått det rätt så har föreningen en obetald skatteskuld på 170.000 kr. Efter att ha läst igenom länkningarna förstår jag fortfarande inte i vad ”fulspel” och ”dribblande” på låg tjänstemannanivå består i? Att verksamheter med stora obetalda skatteskulder försätts i konkurs är ju inget ovanligt, och det är ju vårt rättsväsende i form av tingsrätten som fattar ett sådant beslut.

  Är det någon som vet hur den den stora skatteskulden har uppstått?

  https://www.konsumentsamverkan.se/

 3. 3
  Ojdå! säger

  Ser nu att det är minskade statsanslag, från tidigare 1.2 Mkr per år till 396 tkr som är problemet.
  https://www.konsumentsamverkan.se/radda/kommentar.htm

 4. 4

  På länk: https://www.konsumentsamverkan.se/radda/kommentar.htm finns hela historiken om ”bakgrunden”. Tillgång till korrespondensen med Regeringen, efter KOVs sista avslag, som inte går att överklaga, egendomliga detaljer i regelverket, har vi haft en omfattande korrespondens med regeringen och de sista två breven väntar vi fortfarande på svar. Vill Ojdå kunna läsa dem kan jag skicka dem utan lösenordkrav per mail, men då måste jag få ditt namn och din mailadress.
  Nedläggningen av Stockholmskontoret och att antal personer som friställts har dragit en del kostnader och f n har vi bara en anställd och väntar och hoppas på att regeringen snabbt kan ge oss den kompensation vi begärt för att normalisera allt. Men ovetande om utgången gör vi andra försök att klara ut sitsen via Konsument-Forum som är en av stödorganisationerna till SKIS.
  Läs också om den nyligen tillsatta utredningen om stödet till konsumenterna och organisationerna, som ironisk nog just nu sammanfaller – en något bisarr situation.
  Bl a har vi startat KONSUMENTAKTIONEN via KONSUMENT-FORUM som oavsett utgången med SKIS kommer att expandera. Länk dit https://bengtingerstam.wordpress.com/2011/05/10/956/
  och många borde vara intresserade av kampanjerna om skolmaten, äldrevården, bort med margarinerna, kravet på nya kostråd. Allt detta från konsumentperspektiv, som väl är ett bra stöd till andras krav och kampanjer. Det ligger lite tyngd också genom att det är konsumentkrav.
  Närmaste dagarna följer man enklast händelserna via min blogg https://bengtingerstam.wordpress.com/
  Vi borde ha varit 100 000 medlemmar i denna vår EGEN organisation och inte beroende av myndigheters tyckande och regeringens styrande av vad konsumentorganisationer bör eller borde göra. Vi kan inte hänga i luften så här där en myndighet som är en direkt konkurrent ska dela ut pengar och som tydligt gått åt bara ett håll. Jag har krävt av regeringen att ändra rutinerna och en konsumentorganisation ska i vart fall ha en långsiktigare finansiering än som det nu är fallet, då man får ett ja eller nej i februari för innevarande år.
  Bäst vore alltså att stå på egna ben och finansieras av ett stort antal konsumenter, som kan offra 2 kg smör per år för att vara en tung och ibland lite tuff konsumentorganisation, som vågar kritisera både Livsmedelsverket och Konsumentverket och andra myndigheter.

 5. 5

  EN POLITISK SKANDAL ÄR UNDER UPPSEGLING.

  Om Alliansregeringen tillåter tjänstemän att sänka vår enda oberoende konsumentorganisation så är det inte något mindre än en politisk skandal!

  Sverige sår inför en gigantisk utmaning om vi hur vi skall undvika att dränkas i ökande kostnader för hälso- och sjukvård. Alla friska krafter behövs för detta arbete och ideellt arbete bör uppmuntras.

  Att i detta läge tillåta partiska tjänstemän att på grund av förkommet oviktigt papper sänka en organisation som under decennier utfört, och som utför, ett viktigt folkhälsoarbete, det är en skandal!

  Vi konsumenter måste nu visa att vi inte accepterar detta och använda vår konsumentmakt och ”rösta” för vår egen organisation. Röstsedeln utgörs av en hundralapp om året per hushåll.

  Läs mer på KOSTDEMOKRATI ( https://www.kostdemokrati.se/nyheter/2011/06/03/sveriges-konsumenter-i-samverkan/ ) om hur tjänstemännen försöker torpedera vår organisation.

  Skall vi tillåta det?

  ANVÄND DIN ”RÖSTSEDEL” REDAN IDAG! TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa