Brödinstitutet går till attack mot myter om bröd

Artikel på Mynewsdesk.com: Utifrån undersökning går Brödinstitutet till attack mot myter om bröd (MyNewsdesk). Brödinstitutets sakkunnige Ingemar Gröön vill ta död på sju myter om bröd.
En av ”myterna” är att man blir tjock av bröd. ”-Vill du gå ner i vikt? Ät mindre, ät noga, ät bröd.”
Bröd innehåller ca 75 % kolhydrater. Vilken nytta tillför de kroppen?

Inslag i Nyhetsmorgon imorse (TV4 Play) om Brödinstitutets attack.

Comments

 1. 1

  Efter att ha bott 3 år i Kina är det inga problem att leva utan bröd. Här smakar allt ’bröd’ konserveringsmedel och sockerkaksaktigt och om det är något som folk börjat bli feta
  av så är det just denna spännande västerländska nyhet…

 2. 2
  Erik Widing säger

  Pengar som styr, företagen går över lik för att tjäna pengar på oss stackars förvirrade människor. Köp bröd och gräv din egen grav! – Det är ingen myt, det är en ren och skär sanning…

 3. 3

  I dagens DN förklarar dom att vitt bröd innehåller massa nyttigheter som t ex kolhydrater och är bra att äta för folk som är aktiva. 6-8 brödskivor om dagen kan vara lagom :/

 4. 4

  Tine, det stämmer inte alls med vad Barry Groves skrivit om vitt bröd.

  Han menar att spannmål innehåller fem eller sex olika gifter som växterna utvecklat för att förhindra att bli ätna av fåglar. Den mest kända är fytinsyra, men det finns alltså flera andra. Dessa gifter är kvar i bröd, om det inte är bakat med surdeg, vilket kunde vara en anledning till ålderssjukdomar bland dem som äter mjölmat.

  Alltså skall all mjölmat undvikas, inklusive ”fullkorn”, som är så uppreklamerat. Och dessvärre är ”surdegsbakat” inte alltid en lösning, för nu kan bagerierna köpa fuskjäst för detta istället för att spara riktig surdeg.

 5. 5
  Helge säger

  Piltson vad jag förstår så bryts fyrtinsyran ned vid jäsningen, om man låter brödet jäsa tillräckligt länge.
  Nu för tiden så låter bagerierna inte surdegsbrödet jäsa tillräckligt länge, utan de har i jäst för att få en snabbare jäsning. Det sägs att fyrtinsyra hämmar mineral upptaget, och därför har många naturmedicinare sagt åt sina patienter med värk problem: Sluta med brödet och ät grönsaker i stället .Grönsaker, utöver nyttiga minerler, innehåller de också fibrer om någon oroar sig för det. Nu vet vi genom LCHF att kolhydraterna i brödet är dåliga på ytterligare ett sätt dvs effekten på blodsockret,som är en riktig rysare för många av oss.
  Jag tycker det är OK att brödinstituet går ut och talar i egen sak. Det måste alla ha rätt till. Men jag hoppas att de satsar på LCHF – bröd (Det finns tydligen något. Jag hoppas någon testar det och ser om effekten på blodsockret är OK, så det inte blir som Dreamfields bluff low-carb pasta!
  Vad jag inte gillar däremot är de som döljer att de talar i egen sak ,och låtsas att de är ”vetenskapliga” som i det här exemplet.
  VoF agerar som en Frontorganisation för
  mobilindustrin genom att alltid bjuda in företagens representanter och inga kritiker.

 6. 6
  picko säger

  Nu är ett bra program på tv2 Claude Marcus bör titta

 7. 7
  Ankie säger

  Sonen köpte Low Carbe-bröd till mig i dag och det var ett fantastiskt gott bröd. Vill bara säga det när det ändå snackas bröd. På paketet står det med stora bokstäver LOW CARB så blir det lätt att hitta. Tack för tipset från nån här nånstans!!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa