Sponsra LCHF-behandling för barn

Min syster Lena Olovsson driver kursgården LCHF Nolaskogs.
Den 13-19/6 är det planerat en kurs för överviktiga barn.
Pga kostnader för verksamheten kan hon inte driva den helt ideellt. Om en förälder med två barn ska delta kostar det 17700, och det är normalt inte möjligt för en barnfamilj. Samhällsmedel för kursen finns i dagsläget inte att tillgå. För att bekosta kursen måste det till sponsring. 
Kontakta Lena om hur du eller ditt företag kan sponsra barnkursen.

Comments

 1. 1
  Lillan säger

  Jag har en liten fundering om inte båda vuxna i familjen ska delta i kursen med sina barn, i det fall där barnen lever med två vuxna. det är viktigt att båda vuxna får samma information, dels för ökad förståelse för varför kosten har alla dessa hälsobefrämjande fördelar inte bara för barnet utan för hela familjen, dels också för att kunna stötta varandra och kunna underlätta ett vidmakthållande av beteendeförändringen det innebär att ändra sin kost. Oftast så beror det ju också på att hela familjen har en kosthållning som bidrar till barnets övervikt. Det blir ju så mycket lättare för barnet/en om även de vuxna gör samma kostförändring som dem. Det kan även finnas dem i familjen som inte är behov av att äta lika kolhydratstrikt, dessa behöver ändå en förståelse för att kunna stötta de som behöver striktare kost. Det sociala stödet är oerhört viktigt för att underlätta ett vidmakthållande både för barn och vuxna, men extra viktigt för barn och unga.

 2. 2
  Solblomma säger

  Annika, lite OT. Jag frågade dig för några dagar sedan angående blodsocker. Har köpt en blodsockermätare ”för skoj skull”, alltså jag har ingen diabetes. Jag ville kolla hur blodsockret reagerade på lite olika mat. Har ätit LCHF sedan nov 2009. Jag testade en frukost med 1 1/2 skiva surdegsbröd av råg. Blodsockret gick upp till 6,6 efter 4 timmar. En timme senare åt jag en kål gott i gryta från din kokbok, då blev det 5,4 och där låg det samma hela kvällen, alltså ingen ökning. Är det farligt att blodsockret ligger 6,6 i flera timmar? En annan konstig fråga. Mitt fastesocker är ganska högt tycker jag 5,5 -5,8 INNAN jag har ätit. Efter frukost med mitt fröbröd sjunker det till runt 5,5 och ligger så jämt hela dagen. Varför är det högt innan jäg äter?

 3. 3
  Solblomma säger

  Annika, jag skrev fel. Efter frukost sjunker blodsockret till strax under 5

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  Solblomma, Jag tycker att ett blodsocker på 6,6 i många timmar är för högt. Det är bättre att låta bli det brödet.
  Ett något högt fastesocker på morgonen beror troligen på glukoneogenes under natten, vid lågkolhydratkost. Jag vet inte vad man ska göra åt det. Därför tycker jag att man kan låta bli att ta blodsocker på morgonen, utan ta det före måltid sen under dagen i stället.

 5. 5
  Solblomma säger

  Annika, ang. glukoneogenes på natten. Har jag uppfattat det rätt så är det bäst att äta frukost så snabbt som möjligt på morgonen för att bryta det något höga blodsockret. Är det skadligt med blodsocker på 5,8 i längden som fastesocker?

 6. 6
  Solblomma säger

  Annika, detta med blodsockret är lite lustigt. Har kollat nu före och efter middagen. Före 5,7 och en timme efter måltid 5,2. Är vi LCHF are tvärtom mot kolhydratsätarna som får högt blodsocker efter måltid?

 7. 7

  Fantastiskt initiativ! Själv är jag intresserad av kursen i juli om LCHF och afrikansk dans. Självklart länkar jag till Nolaskogs i min blogg https://fettlatt.blogspot.com/2011/05/lchf-behandling-for-barn.html

 8. 8
  Cathy säger

  Min teori: Att bryta ner mat till näring tar en del energi. Blodsocker är lättillgänglig energi. Äter man en måltid med mycket kolhydrater kommer det ut mer socker i blodet än vad som går åt för matsmältningen och det blir ett tillfälligt överskott, medan om maten bara innehåller små mängder kolhydrater kan det bli ett tillfälligt underskott på blodsocker.

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  Cathy 02.44, Om man äter mindre kolhydrater än vad som behövs för att hålla blodsockret på normal nivå träder glukoneogenesen in. Då tillverkar kroppen själv exakt den sockermängd som behövs så att vi alltid har ett perfekt normalt blodsocker. Inga som helst problem med det.

 10. 10
  Cathy säger

  Nu hade ju Solblomma inte oförändrat blodsocker efter måltid. Något måste alltså ha hänt. Min gissning var då att glukoneogenesen inte riktigt hade hunnit med energiförbrukningen i matsmältningen, utan blodsockret sjönk en liten aning strax efter måltiden. Sedan återgick blodsockret säkert till det normala.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa