Äter barn för mycket rött kött?

Detta var en nyhet igår, eller om det var förrgår.

Jag tycker att det vore utmärkt om barnen äter frikostigt av rött kött, och i så fall mindre av socker.

Någon som vet RCT-evidensen för intaget av rött kött, med avseende på långsiktig hälsa?

 

Comments

  1. 1
    lars benny melin säger

    Att rött kött är skadligt är sant när det är färgat av nitrit. Och den tillsatsen har så gott som alla korvar och annan chark du köper i våra Svenska matkedjors charkdiskar. Även osten har tillsatt nitrit. Det finns några mindre charkproducenter i vårt land som utesluter nitrit i sin chark men kedjorna vägrar ta in dessa produkter. Även svensk eu-ekologisk chark har en tillsats av nitrit. I Danmark är det inte tillåtet med tillsatt nitrit i ekologisk chark på grund av bevisad höjd risk för bla tjocktarmscancer. Så där är COOPs alla ekologiska charkprodukter befriade från nitrit. För övrig har ju du redan tidigare redogjort för våra idisslares röda kötts stora betydelse för oss människors evolution på planeten. Däremot innehåller ju så gott som alla inhemska och importerade konventionellt producerade livsmedel rester av Glyfosat från Roundup vilket ökar risken för olika sjukdomar. Men ingen av de forskningsrapporter om riskerna med rött kött har gjort någon skillnad på ekologisk och konventionell produktion

  2. 2
    Agneta Eriksson säger

    När jag läser om påstådd skadlighet rörande rött kött har det hela tiden blandats in ”charkuterier” i testerna. ”Charkuterier” kan ju i princip innehålla vad skadligt som helst som redan är känt som skadligt. Finns det forskning där man testat på enbart rött kött och helst på ekologiskt rött kött? Har det blandats in ”charkuterier” i testerna för att påverka resultatet? Någon som har idéer eller känner till?

  3. 3
    Agneta Eriksson säger

    Tack lars benny melin för ditt inlägg. Det är svar på min fundering. Det har alltså inte gjorts någon forskning på enbart ekologiskt rött kött. Jag hade inte hunnit läsa ditt inlägg när jag skrev.

  4. 4

    Håller med Lars Benny att charkprodukter inte är bra. Dom innehåller ju dessutom ofta maltodextrin som spikar insulinet och andra kassa tillsatser. Rent rött kött innehåller ju väldigt många bra saker som t.ex lättupptagligt järn.
    I Göteborgs kommun där jag bor kostar maten i bamba 13,62 enligt GP nyligen. Självklart blir ju att det inte kan finnas ren fin mat till barnen. Det ryms ju inte inom den pengen.
    Jag hoppas det kommer fram bra evidensbaserade studier om att man ska undvika socker och tillsatser. Fruktos i t.ex juice såg jag en studie om fettlever. Fruktos kan ju bara tas om hand av levern…

    Annika Dahlqvist, fortsätt din blogg och gör oss uppmärksamma på dom många konstiga beslut och rapporter som belyses tack vare dig. En applåd och stort tack till dig från mig!

  5. 5

    Det ligger väl i linje med att vanligt folk ska förmås att äta insekter. Ju skröpligare vi blir desto mer mediciner får man sälja till oss. Foliehatt? Ptja; kanske det.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa