Gudiol påstår kvacksalveri – han har fel!

Ann Fernholm skriver.
Nyligen hade SVT öst inslag om hormonvänlig mat.  En okunnig anonym läkare betecknade detta som kvacksalveri. Jacob Gudiol anammade detta utan att kolla upp fakta, och skrev om kvacksalveri och ”fantasier som trendar”.
P1 Media trodde blint på Gudiol och benämnde saken som kvacksalveri och pseudovetenskap.
Media betror tydligen Gudiol som en guru som vet allting bäst. Det är inte sant. Gudiol har förtroende för akademiska titlar och misstror allt som kommer från annat håll. Han är en farlig person som stoppar sanning från att komma fram, när en felaktig myt har fått fäste.

Saken ifråga handlade om ofrivillig barnlöshet, infertilitet, som ofta beror på ”Polycystisk ovarie-syndrom” PCO(S). Det är ett syndrom som beror  på högt insulin och testosteron, insulinresistens och ofta obesitas. Ägglossning uteblir. Boten blir att äta kolhydratsnål kost, då blir blodsockret lägre, följt av lägre insulin och testosteron. Då minskar insulinresistensen och övervikten,  ägglossning inträffar och kvinnan kan bli gravid. Detta skulle kunna vara kända biologiska fakta, men undertrycks av vissa ”experter”,  ofta influerade av farmakaindustrin som i stället vill sälja sina preparat mot alla tänkbara metabola störningar.

 

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa