Coronavirus attackerar insidan av blodkärl i hela kroppen .
Forskaren föreslår förutom vaccin, förstärkning av behandlingen mot kärlohälsa.
Jag föreslår, förutom LCHF som behandling mot kärlohälsa, tillskott av D-vitamin, C-vitamin, KS och Zink, som förebyggande mot att drabbas.
Om man drabbas av Covid-19 bör man intensifiera C-vitamin-doseringen, helst intravenöst (kan bara ske på sjukhus), eftersom C-vitamin konsumeras i stor mängd av kroppen i bekämpningen av viruset.
Dessutom: Stark korrleation mellan dödlighet i covid-19 och D-vitaminbrist .
Tack att du kämpar för C-vitamin mot Covid 19! Jag skulle gärna vilja få intravenöst C-vitamin om jag skulle drabbas hårt av viruset. Men hur kan man göra för att få det/hur troligt är det att man får intravenöst C-vitamin på sjukhus om man frågar efter det? Mvh Mattias
Mycket intressant läsning. I inlägget föreslås KS bl.a mot behandling av kärlohälsa. Vad är det?
1 Mattias
Om man kan få iv C-vitamin på sjukhus vid Covid-19 beror nog på om överläkaren är ödmjuk och vidsynt, eller om hen är konventionellt stöddig eller feg.
Det bästa är om man kan förebygga svår Covid genom att ta C-vitamin innan förebyggande, med högre dos så snart som möjligt efter debut av symtom.
2 Lotta
Min tanke var LCHF mot kärlohälsa långsiktigt, samt C- och D-vitamin, zink och Kolloidalt Silver mot Corona-infektion.
Vad händer när coronavirus angriper blodkärlens insida?
Orsakar detta inflammation?
Om vi då själva hjälper till med kost som ger högt blodsocker så blir det troligtvis riktigt illa.
Högt blodsocker o därmed hög insulinnivå i blodet orsakar också inflammation i blodkärlens Endotel.
Jag läste för något år sen att högt blodsocker ger större risk för svår lunginflammation.
Författaren jämförde med en odlingsplatta, 37grader+sockerrikt blod= perfekt för bakteriell inflammation.
Kan det vara så att Vi som undviker blodsockerhöjande kost klarar oss ur en virusattack utan skador på blodkärl?
Kanske någon LCHF-are som haft en svår Covid-19-infektion kan rapportera hit och berätta om sin sjukhistoria.
Folk i gemen har väl normalt C-vitaminbrist och får redan därför såväl endothelinflammation, åderförkalkning och hjärtproblem. Sedan är det immens viktigt att hålla en hög D-vitaminstatus för att hålla immunförsvaret alert.
Jag har inte Coronavirus, men den 11 mars blev jag inlagd pa akuten i Granada, var kvar 5 dagar. Nu kliar det pa rygg, armar och ben. har haft atopiskt eksem hela livet, men varit utan besvär här i Granada. Just nu är vi i den allvarligaste zonen och kan inte röra oss fritt. Kan jag ha smittats i huden?
Mattias
Nu har man ju som patient ganska långtgående stöd i Patientlagen att vara delaktig i vården, att få info om olika behandlingar så man själv kan välja. Jag skulle tippa på att det i så fall är bra om man har på fötterna med nya studier ang C- och D-vitamin behandling i intensivvården, så att man kan lägga fram sin sak på ett vetenskapligt sätt.. Nackdelen om man är inlagd på IVA är ju att man kanske inte är i stånd att framföra sin åsikt.
Om man vill ha inflytande på sin behandling när man hamnar på sjukhuset kanske man lyckas bättre om man hänvisar till ett befintligt behandlingsprotokoll för Covid-19. Lämpligen väljer vi det som tagits fram av Paul Marik på Eastern Virginia Medical School.
Varför just det protokollet då? Jo, för där används bl.a. C-vitamin, D-vitamin, Quercetin, zink och melatonin.
Och man betonar att behandlingen är baserad på den bästa (och senaste) litteraturen.
Läkarna vi träffar kan utan vidare strunta i oss, när vi babblar om C-vitamin, men kan inte lika lätt ignorera ett sådant dokument,
(Skulle läkarna i Denver ha brytt sig om Sture Blombergs instruktioner om han inte hade varit läkare?)
Critical Care COVID-19 Management Protocol
https://www.evms.edu/media/evms_public/departments/internal_medicine/EVMS_Critical_Care_COVID-19_Protocol.pdf
En kortare sammanfattning:
https://www.evms.edu/media/evms_public/departments/internal_medicine/Marik-Covid-Protocol-Summary.pdf
Paul Marik är ju den som forskat kring C-vitamin mot sepsis.
(har nämnts i någon annan tråd här.)
@Margareta Fernandes Navarro
Testa Manuckahonung av hög kvalitet. Stryk ett tunt lager på eksemet och låt sitta på under dagen
Rengör och stryk på nytt lager till natten, upprepa vid behov.
Har själv haft gott resultat av denna honung, som har antibiotiska egenskaper.
Eva Helena
Sitter och skrattar för mig själv. Jag kan tänka mig att ägarna till Ionosil dessutom gnuggar händerna av förtjusning. Maken till gratisreklam får man nog leta efter. En flaska med Ionosil i bild mer än 1, 5 minuter totalt. Kl 18.21 i Efter Fem idag.
Jag kan inte annat än att hålla med.
Jag intar idag 10g c vitamin.
125 ug d vitamin.
60 mg zink. Varje dag.
Plus en massa andra vitaminer och mineraler.
Plus lchf.
I Guardian berättas idag om en Paul Garner, som hade Covid19-symptom i flera veckor utan att sjukdomen bröt ut:
https://www.theguardian.com/world/2020/may/15/weird-hell-professor-advent-calendar-covid-19-symptoms-paul-garner
Referatet byggde på en bit som han själv skrivit i BMJ:
https://blogs.bmj.com/bmj/2020/05/05/paul-garner-people-who-have-a-more-protracted-illness-need-help-to-understand-and-cope-with-the-constantly-shifting-bizarre-symptoms/
Det känns lite kusligt, eftersom det nästan i detalj beskriver Piltsons erfarenhet sedan ungefär fem veckor. Inklusive symptom som ögonirritation, förlust av luktsinnet och matthetskänsla i lederna, men bara av och till och utan att man kände anledning att gå till doktor – dom har ju ändå ingen bot att erbjuda.
Så vi instämmer med hans kommentar i de sista meningarna. Men det stämmer ju inte alls med vad vi hittills fått lära oss om Covid-19: ”För de flesta går det över på två veckor, men äldre människor sitter illa till, etc.” Här återstår flera oklarheter. Har det uppmärksammats i Sverige?.
Det kändes betryggande att höra att man inte var ensam om detta.
Texten i BMJ följs av kommentarer från andra personer som säger sig ha upplevat detta. Flera hänvisar till den konvalescens som kan bli aktuell efter allvarlig virussjukdom. Beskrivs även här:
https://www.huffingtonpost.co.uk/entry/coronavirus-could-leave-you-with-symptoms-of-post-viral-fatigue_uk_5eb3e88dc5b6526942a29dfc?fbclid=IwAR0gYUVD5kEWMwd89zUus-pfjlxvRvk6Okqj-JxV8fTqyQkR0xgFwP8OyNQ&guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly9kaXNxLnVzL3VybD91cmw9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuaHVmZmluZ3RvbnBvc3QuY28udWslMkZlbnRyeSUyRmNvcm9uYXZpcnVzLWNvdWxkLWxlYXZlLXlvdS13aXRoLXN5bXB0b21zLW9mLXBvc3QtdmlyYWwtZmF0aWd1ZV91a181ZWIzZTg4ZGM1YjY1MjY5NDJhMjlkZmMlM0ZmYmNsaWQlM0RJd0FSMGdZVVZENWtFV013ZDg5elV1cy1wZmpseHZSdms2T2txai1KeFY4ZlRxeVFrUjB4Z0Z3UDhPeU5RJTNBY0d2QlFRekdUckNoVklQczc0RnNrZlZxYU9RJmN1aWQ9NDA0NjIy&guce_referrer_sig=AQAAAJbKK87oBmUQ1BZKEKeIIqQin2P0Qmpyo_FUYy-6Gjc6kp9HPT01h-F0RTMDRixMSMQJwl89MtdEt2pb0RzGLdwlaxVe7yMcJ7fHTtOAX7QbHqyc3N0TghZquNHNmX0ij4jtsRE-2n2PApAF4AbPR7Sz2zPYWyacKqRiCDShjIb9
Vi minns att Boris Johnson måste ta igen sig i över en vecka efter intensivbehandling. Men Garner håller inte med om det. Han har ännu inte fått de allvarliga andningsproblem som Johnson hade, och som leder till att så många äldre dör. Symptomen visar sig i sin bisarra mångfald, men själva sjukdomen hör inte av sig.
Sakkunskap om detta från fackfolk är ännu inte att räkna med. Men i en senare kommentar skall vi försöka beskriva vad Piltson tror om saken.
Vad tycker du om Liposomal Vitamin C som substitut till intravenöst?
Making Liposomal Vitamin C: a tutorial ->
https://www.youtube.com/watch?v=DuZcOMhQehk
16 Dave
Jag tycker att man kan ta tillskott av C-vitamin när man är frisk. Blir man sjuk kan man se om man kan mota sjukdomen med mera C-vitamin via munnen. Blir man mycket sjuk är det bäst med intravenöst C-vitamin. Om läkaren vägrar ordinera det så får man försöka ta ännu mera C-vitamin via munnen och hoppas på det bästa. Om liposomalt C-vitamin eller vanlig askorbinsyra är bäst vet jag inte. (Finns det forskning eller erfarenheter på det?)
Tack för svaret. Liposomal påstås vara lika effektiv som iv. Vet inte om det stämmer.
————————————————–
IV Vitamin C versus Liposomal:
Some experts in the field of vitamin C such as Dr Thomas Levy, are saying that 6 grams of liposomal vitamin C is equivalent to 50 grams of intravenous vitamin C…
————————————————–
https://drjockers.com/health-benefits-liposomal-vitamin-c/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4915787/
https://en.wikipedia.org/wiki/Liposome
https://sv.wikipedia.org/wiki/Liposom
Angående liposomalt C-vitamin, jag hittade en del information om det på Sture Blombergs sida om C-vitamin. Där finns också några referenser till studier.
http://stureblomberg.blogspot.com/2020/03/kort-om-vitamin-c.html
”Patienten blir efter 9 veckor såpass bra att han vaknar upp ur sitt koma och kan ta liposomalt Vitamin C 6 g/dag oralt. Detta är en beredningsform som upptas 2-3 gånger snabbare i kroppen [60] och i mycket större mängd än de vanliga vattenlösliga beredningar, som man köper som tabletter på apotek. Den är dessutom intracellulärt tillgänglig [61-62] och går rakt in i alla organeller, mitochondrier, cellkärna, DNA etc. [63-65]. Patienten förbättrades ytterligare med denna behandling eftersom 6 g liposomalt Vitamin C upptas i högre grad än 1g intravenöst (fast långsammare är med högdos IVC) och blev helt återställd efter ytterligare några veckor. Han har nu dessutom konstaterats vara fri från sin leukemi.”
Själv har jag köpt en flaska (dyr) liposomalt C-vitamin. Min tanke är att använda vanlig askorbinsyra i vatten till vardags, men istället ta liposomalt om jag börjar känna mig sjuk.
Timo
Sture Blombergs artikel, som du länkar till önskar jag att alla ska läsa.
Den är den tydligaste och bäst sammanställda på svenska om C-vitamin jag läst.
Nu har brittiska regeringen bestämt att förlorat luktsinne skall anses vara ett möjligt symptom på Covid-19, och så viktigt att den som upplever detta skall isolera sig i två veckor, även om han/hon inte har något av de andra numera berömda symptomen.
Alltså två veckor. Och sedan?
I svenska Läkartidningen fick vi nyligen lära oss att detta fenomen, “anosmi“, kan vara tecken på även andra besvär men har blivit speciellt aktuellt i den nuvarande krisen:
https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/kommentar/2020/04/forlorat-luktsinne-mojligt-tidigt-tecken-pa-covid-19/
Under texten erbjuds kommentarer från några läsare som iakttagit detta på sig själva. Om brittiska regler gällde i Sverige borde sålunda dessa läsare, själva läkare, isolera sig i två veckor.
Varför just två veckor?
I 14 härovan refererades en brittisk professor Garner, som under flera veckor upplevat hela katalogen coronasymptom utan de andningsbesvär som tvingar folk att söka hjälp. Även där kom kommentarer från läsare som haft liknande erfarenhet, och något sådant gäller även Piltson.
Fem veckor har gått sedan vi märkte att en syrénbuske i full blom längs vägen till matbutiken inte hade någon som helst doft. Det var en chockartad upplevelse, eftersom den karakteristiska atmosfären kring just syrén har hänfört oss sedan barnaår.
Det skärpte uppmärksamheten, och då insågs att tillfälliga ledbesvär, plötsliga svettutbrott, täppt näsa, nattlig torrhosta och andfåddhet vid obetydlig ansträngning kunde ha samband med detta. Allt tycks nu ha klingat ut, och syrénbusken skall kollas vid nästa vandring till matbutiken. Men den kanske också har blommat ut.
Nu finns ett test som skall visa om man har varit infekterad av Covid-19 och därigenom blivit immun. Från pillerfirman Roche. Det skall utnyttjas när material har nått husläkaren. Men OBS att det inte är den fråga som är intressant för den aktuella pandemin.
Den frågan handlar om i vad mån en viss person bär på infektionen och kan infektera andra. Och framför allt när denna risk upphör.
Det finns personer som haft positiva test av Covid-19 utan att ha några yttre symptom alls. Man får väl anta att även de kunnat sprida smittan?
Och så finns det personer, tydligen rätt många, som har haft symptomen utan att sjukdomen har brutit ut och därför inte har blivit testade. Till exempel Piltson och professor Garner. Kan de också sprida smittan? Och slutar denna talang isåfall precis när symptomen har upphört?
Vad som än gäller, så undrar man om orsaken till karantän i just två veckor. Vi hade som sagt symptom i fem veckor och Garner likaså,
Viktigt att veta, för man vill veta när man kan sluta bära ansiktmask. Dessa masker är inte avsedda att skydda bäraren mot infektion. De skall skydda omgivningen för den smitta som bäraren kanske sprider. Ren altruism.
Att symptomfria personer kan sprida smitta lärde vi oss av Typhoid Mary, en kokerska som i 23 år hölls inspärrad på en ö mitt i New York Ciry för att folk fick tyfus, och ibland dog, av den mat hon lagade. Men själv var hon helt frisk. Ön är numera obebodd, hur den idag ser ut visas där.
https://www.google.com/search?q=north+Brother+Island&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiTwISrmMDpAhXPzqQKHfjJD9IQ_AUoAXoECBUQAw&biw=1280&bih=605
Man får inte gå iland, kanske dom tror att bakterier hänger kvar i väggarna.
Det var på 1930-talet. Rapporterna om Covid-19 har ännu inte visat att dagens experter vet så värst mycket mera om immunologi än man gjorde då.
C-vitamin är en av huvudkomponenterna i ett behandlingsprotokoll för Covid-19 som tagits fram av en grupp erfarna läkare i frontlinjen, inga byråkrater. Paul Marik är en av dem.
De kallar sig Frontline COVID-19 Critical Care Working Group.
https://covid19criticalcare.com/
I videon på förstasidan förklarar de varför behandlingen fungerar, och att det är viktigt att påbörja behandlingen tidigt. De pratar mycket om C-vitamin. Och Paul Marik säger bl.a.:
I think patients are dying needlessly, and I think this is a terrible shame, that we’re allowing this to happen.
WHO får en rejäl känga, för att de vill vänta på RCT-studier.
Det här behandlingsprotokollet kan man ju ta med sig till sjukhuset, och säga åt dem att så här ska de göra!
Och så ett tips till Björn Olsen och Anna Bäsén: Gå och göm er någonstans.