Skolmedicinen förtiger viktig kunskap för allmänheten .
C-och D-vitamin spelar en mycket stor roll för vår infektionsbekämpning, men skolmedicinens företrädare gör allt för att förringa den kunskapen.
Annika Dahlqvist om LCHF, kost och hälsa
Skolmedicinen förtiger viktig kunskap för allmänheten .
C-och D-vitamin spelar en mycket stor roll för vår infektionsbekämpning, men skolmedicinens företrädare gör allt för att förringa den kunskapen.
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
Jag har varit läkare, specialist i allmänmedicin. Jag bor i Njurunda, Sundsvall. (Tillägg 200617: Våren 2020, när jag hade varit pensionär i flera år, hade det kommit in flera anmälningar mot mig … Läs mer
2024 öppna datum Vistelse-/Fastedagar på LCHF … Se evenemangen
12 november, 2024 Annika Dahlqvist 3 kommentarer
30 oktober, 2024 Annika Dahlqvist 2 kommentarer
26 oktober, 2024 Annika Dahlqvist 8 kommentarer
24 oktober, 2024 Annika Dahlqvist 11 kommentarer
16 oktober, 2024 Annika Dahlqvist 2 kommentarer
8 oktober, 2024 Annika Dahlqvist 9 kommentarer
3 oktober, 2024 Annika Dahlqvist 1 kommentar
25 september, 2024 Annika Dahlqvist 19 kommentarer
Copyright © 2024 on Genesis Framework · WordPress · Logga in
Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.
Min läkare är mycket noga med mitt D-vitaminvärde. Är så tacksam för det . Men C-vitamin doserar jag själv och har gjort det länge ☺.
Kan bara säga att inom intensivvården av Covid 19 där jag är verksam, kontrolleras D-vitamin nivåer och man ger högdos D-vit vid brist. Även tidigare, när patienter anses behöva längre vårdtid kontrolleras och ges D-vitamin.
Jag undrar om någon vet om nedan natriumaskorbat som säljs till hästar kan användas som C-vitamintillskott för människa?
Om inte, vad är skillnaden?
Om det är samma vitamintillskott som säljs till häst som till människa så blir det väldigt mycket billigare än att köpa tex Ester-C.
https://www.bole.se/hastmineral-activ-mineral-natriumaskorbat-1-kg
Jag skrev det nedanstående i artikelns kommentarsfält hos Bern. Det tål att repeteras även här:
1 Kristina & 2 ATh:
Det glädjer mig att höra sådana berättelser! Tack för det.
Det vore dock hederligt om medicinska företrädare och livsmedelsverket uppdaterade sina rekommendationer till folket angående vitaminbehov så vi kan uppnå en förebyggande effekt och inte enbart akut insats. I all synnerhet för äldre och mörkhyade.
Men det är absolut en förbättring vi ser!
Önskar mer kunskap om hur c vitamin fungerar i kroppen.
Jag läser ofta att vid tillräckligt hög dos c vitamin dvs när inte cellerna tar upp mer så blir man lös i magen.
Gäller detta bara askorbinsyra?
Eller gäller det all form av c vitamin?
Är det ngn som har kunskap om vad som händer i tarmen som ger denna effekt på tarminnehållet.
ATh: det tyder ju på att sjukvården tycker att d-vitamin är viktigt. Men borde inte befolkningen veta om att ni som behandlar coronapatienter, tycker att det är viktigt att ha bra d-vitaminvärden? Hade du och dina kollegor tyckt att det var bra om ingen av era patienter kom in med brist på d-vitamin? Jag är säker på att om folkhälsomyndigheten rekommenderade det så skulle de flesta vilja se till att de hade goda nivåer d-vitamin.
Här hittar ni mycket uppgifter om C-vitamin: http://stureblomberg.blogspot.com/
Man kan själv buffra sitt intag av C-vitamin med lite bikarbonat, då blir det natriumaskorbat.
Och för tusende gången C-vitamin och askorbinsyra är exakt samma kemikalie.
Angående nivåer på D-vitamin i blodet har jag några frågor.
Den läkare jag har kontakt med vill att min D-vitamin-nivå skall hamna på 60-80 nmol/liter.
I de källor jag på senare tid kommit i kontakt med har man nämnt 100-150 nmol/liter, som optimalt.
Så frågorna:
1. Lars Bern.
Det vore intressant att få uppgifter om källan till att D-vitamin-nivån kan få gå upp till 250 nmol/liter.
# 1 och 2.
Vilken D-vitamin-nivå är målet för d-vitaminbehandlingen?
Tack Lars Bern! Väldigt bra artikel. — Enkla och goda råd om att ta D3- och C-vitamintillskott i terapeutiska doser. — Ofarligt, billigt och bra.
Hej Lars!
Har köpt askorbinsyrapulver i mataffär. Är det ok och i så fall hur mycket kan jag inta per dag?
Vänligen Kerstin
Kerstin, ja, om min information stämmer så bör du varje dag ta ungefär tio gånger så mycket som det kanske står på burken.
Sakligt och bra Lars Bern.
Det är mycket naturligt som vi går miste om i dagens industriproduktionen/processande av kött och mejeri. Från nöt, fläsk, fisk, fågel (ägg).
Nyttigheter från gräs, klöver och ört. Förstörs medvetet med spannmål, baljväxter och andra vegetabilier från miljökrävande gifter och tekniklösningar (monokultur). ”Hippokrates” lärde oss att maten var vår medicin.
Tack Lars Bern för ännu en läsvärd artikel. Tack också, ni som skriver här, för flera intressanta kommentarer.
Jag lever med SLE som jag behandlar med akupunktur, homeopati, kiropraktik, massage etc..
Jag tar hög dos av D3 och dessutom ett antal andra vitaminer och mineraler. Min LCHF-kost är ekologisk plus ekologiskt allt möjligt annat. Jag gör egna kroppsprodukter (mandelolja med olika essentiella oljor, kokosolja, bikarbonat, MSM, osv), rengöringsmedel, säng och sängkläder – även kläder ..i den mån det går.
Höll på att glömma Kolloidalt Silver(!) som jag verkligen inte vill vara utan. Min man och jag tar vår ca 2cl KS-hutt varje morgon och har inte haft vare sej snuvor eller magsjukor på minst 7-8 år!
Hutt på er! 🙂
En fråga: Är det D2 eller D3 som ges av sjukvården?
11 Kerstin Grundmann:
Den askorbinsyra som säljs i affärens kryddhylla är identisk med den som säljs i hälsokostbutiker.
En fråga:
Jag har någonstans läst att askorbinsyra är ljuskänsligt. Stämmer detta? Jag har hursomhelst hällt över pulvret från askorbinsyrapåsarna till mörka burkar för säkerhets skull.
XMargareta, jag har efter synpunkter från professor Björn Hammarskjöld gjort viss ändringar i texten om D3 vitamin som jag tycker alla skall läsa. Där framgår bl.a. att den biologiska miniminivån på D3-vitamin i blodet bör vara 125 nmol/L och att risken att överdosera är nästintill obefintlig.
Askorbinsyra är känslig för såväl ljus som värme, så ställ det i ett mörkt skåp och inte ute i solen.
15 Mayne Sundewall Hopkins
Jag utgår ifrån att sjukvården ger D3, det är ju basal kunskap att det är den verksamma formen.
….hur mycket bör man inta av askorbinsyrapulver per dag? Bör man blanda med bikarbonat?
Undrar Kerstin
Stort glas med vatten, 5 gram Askorbinsyra + 2,5 gram bikarbonat. Zippas under 5 timmar. Normal daglig dos för en halvsliten gubbe, Vid symptom ökas dosen med ett gram i timmen under hela dagen.
Idag vet hela världen att viruset är tillverkat i biolabbet i Wuhan. I ett samarbetsprojekt mellan China och USA, för att utveckla ett vaccin mot HIV. En som säger detta är nobelprisvinnaren från 2008, Luc Montaigner. Efter sitt uttalande i en hysterisk debatt i en fransk nyhetskanal, Så har alla ledande experter förklarat honom. Virrpanna och vilseledare. och om någon forskare försöker säga sanningen blir de omedelbart stoppade Sanning får inte komma fram till allmänheten. Med resultatet att Internet nu unisont stödjer Luc Montaigner och alla skrattar och gör hån av ljugande myndigheter och experter.
Detta är det mest revolutionerande och största nyhet idag på planeten. Ett totalras för massmedias och myndigheters oförklarliga mörkläggning, planetens största hjälte, Luc Montaigner:
https://www.youtube.com/watch?v=durcHyxpFT4
19 Kerstin Grundmann:
Jag tar 1-2 gr per dag fördelat på ett till två glas vatten. Alltid till mat. Som du kan se ovan tar många här betydligt mer. Jag tog först askorbinsyran rent i vatten men drabbades av envisa tandilningar efter något år. Kanske berodde det inte på askorbinsyran men för säkerhets skull blandar jag det nu med bikarbonat till askorbat. 2 delar askorbinsyra och en del bikarbonat i vatten.
Min mage har däremot alltid klarat askorbinsyran rent utan bikarbonat. Detta kan annars vara ett problem enligt andra. Min systers mage klarar det t ex inte.
Min slutsats av vad jag kan läsa mig fram till här är att det blir skonsammast för mage och tänder och även billigast att blanda sin natriumaskorbat själv.
Om man själv blandar två delar askorbinsyra och en del bikarbonat så bör man få ett optimalt C-vitamintillskott, för under tre hundra kronor kilot.
Rätta mig om jag har fel.
22 Dick Broman
Som jag har fattat det så kan man dricka mera C-vitamin vid sjukdom som cytokinstorm. Man kan även prova det vid annan sjukdom. Vid god hälsa får man diarré vid överdos av C-vitamin, men vid sjukdom konsumerar kroppen mer och då tar man upp mera från tarmen.
Man får hoppas att man hinner bota sig själv med det innan man hamnar på intensiven, för där tillåts man väl inte att göra det.
Jag börjar förstå hur allvarlig det Svenska förtroendet för myndigheter är. Speciellt med tanke på att skräpmatskulturen skapas alldeles bredvid nyhetsförmedlingen och noggrant kontrollerad för att passa näringslivets, skräpmatsindustrins behov.
I andra länder finns det fortfarande nyhetsinslag som speglar olika former av medvetenhet. BBC till exempel får mycket kritik, men här är det en medveten människa, som får hela fem (5) minuter på sig för att tala om en sanning. Som vi arbetat över 15 år, för att få fram utanför SVT och tv4, monopolet.
Kolla in hur kunskapsrapporteringen ser ut i engelsk massmedia. Vi måste få stopp på den Svenska SVT-lögnen:
https://www.youtube.com/watch?v=tkW2qD6gjzI
Lars Bern.
Tack!
Jag läser gärna det du skrivit om D3.
Undrar var du skrivit om det?
Jag letade på din blogg. Otillräckligt? för där fann jag det inte.
Jag har din bok: ”Den Metabola Pandemin”, och jag har läst den men kommer inte åt den nu.
Så var kan jag läsa om detta?
Till Annika
Du skriver, vid god hälsa får man diarré vid överdos av C-vitamin.
Vad händer, hur påverkar det tarmen?
Jag har testat för att uppnå gränsen till diarré men ej lyckats.
Gäller detta även när jag blandar askorbinsyra och bikarbonat?
Hur mycket ska jag hälla i mig för att märka skillnad?
XMargareta här har jag skrivit om D-vitamin: https://anthropocene.live/2020/05/02/skolmedicinmannen-fortiger-viktig-vetenskap-for-allmanheten/
Lars Bern!
Tack!
26 Lennart
Jag antar att vid god hälsa så behöver kroppen inte så mycket C-vitamin. Då kommer överskott C-vitamin ner i tarmen och verkar där laxerande. Vid olika åkommor så behöver kroppen mera C-vitamin och tar därför upp mera, och då kommer det inte ner lika mycket i tarmen och man märker därför ingen laxeringseffekt.
https://vitamindwiki.com/
Man får tänka på att askorbinsyra löst i vatten får ett väldigt surt pH-värde!
Det är känt att det fräter på emaljen om man ständigt utsätter tänderna för detta!
(Likadant är det ju med juice och kolsyrade drycker. Ost neutraliserar bra däremot.)
Någon skrev att man kan blanda i lite bikarbonat och det kanske vore en lösning på problemet.
Naturligt C-vitaminrikt är ju annars t.ex. ljusa granskott på våren, som man förr botade skörbjugg med.
Dom kan man frysa in och sedan strö lite på maten då och då.
Likadant kan man göra med rönnbär.
Brännässla innehåller förutom C-vitamin även zink som också är bra för immunförsvaret.
Plocka massor på våren och frys in 🙂
Granskott ingår inte i allemansrätten dock.
Man måste fråga först.
Tänk på att strö på ovannämnda utan att hetta upp dom – C-vitamin förstörs ju vid upphettning.
Drick med sugrör för att skydda emaljen
En citron om dagen borde väl också ge en bra dos c vitamin? Läste att 100 gram citron ger 66 procent av dagsbehovet och att en citron brukar väga 125 – 175 gram. En stor citron per dag borde täcka dagsbehovet så fall.
Det så kallade dagsbehovet håller oss över skörbjuggsgränsen.
Det handlar om ett större behov.
Läs gärna mer tex i några bloggtrådar.
35 Michael Andersson
Frukt och grönt kan troligen täcka C-vitaminbehovet vid god hälsa, men vid infektionssjukdom ökar behovet drastiskt, och då måste askorbinsyra tillföras.