Rotfyllningar främsta orsaken till cancer och hjärtsjukdom

Jag såg på Fb att Lars Bern länkar till en artikel i Kurera.se.

Det är hjärtläkaren Thomas Levy som berättar att de flesta med cancer och hjärtsjukdom har rotfyllningar. Dessa sprider ett gift i kroppen som orsaka sjukdom.
Dessa rotfyllda tänder bör rimligen dras ut.
Han anser också att C-vitamin, 2-4 g per dag, är en antioxidant som motvekrar gifterna från rotfyllningarna.

 

Comments

  1. 1
    Lars Henrik säger

    En annan artikel värd att tipsa om:

    Statiner – kolesterolsänkarna som splittrar läkarkåren
    https://www.forskning.se/2019/11/07/statiner-kolesterolsankarna-som-splittrar-lakarkaren/

  2. 2

    Man kan undra vad som är orsak och vad som är verkan i denna värld.

    Det är väl människor som slarvar med sin tandborstning som har rotfyllningar. Då ligger det nära tillhands att tänka sig att de missköter sin hälsa i allmänhet.

    Försummelsen i kroppsvårdnad torde öka risken för cancer och hjärtsjukdomar.

  3. 3
    Annika Dahlqvist säger

    2 Mikael
    Jag vet flera personer som har rotfyllningar som inte alls är slarviga. Med de kolhydratrika kostråden och individuellt svaga tänder så kan de förstöras ändå.

  4. 4

    Mikael den största orsaken bakom karies och dålig tandhälsa har mindre att göra med tandhygienen och mer att göra med kosten. Framförallt otillräcklig intag av kost hög i fettlösliga vitaminer A, D, E och K samt även mineralerna som fosfor, calcium och magnesium. Utan rätta halten av dessa ämnen försvagas tänderna inifrån, genom att kroppen nyttjar mineralerna i tänderna och för de till andra ställen i kroppen som har mer behov av dem. Tänderna blir då mottagliga för angrepp av bakterier (som är omöjliga att ta bort genom att borsta tänderna). För högt blodsocker genom intaget av kolhydratrik mat stör upptaget av dessa mineraler och även kroppens förmåga att tillverka dentin som ”remineralises” tänder. Kost hög i oxalates och phytates har också en påverkan på intaget av dessa mineraler genom att binda upp dem i otillgängliga former.

  5. 5

    #3 Annika Dahlqvist

    Ja, men då är det väl dålig (kolhydratrik) kost som bidrar till cancer, hjärtsjukdom OCH rotfyllningar.
    Inte rotfyllningar som ger cancer och hjärtsjukdom.

    Eftersom jag läst påståenden om att rotfyllningar skulle läcka bakterier, eller om det skulle vara gifter(vilka då?), så har jag frågat två olika tandläkare de senaste 5 åren.
    De sade båda att påståendet om läckande rotfyllningar är falskt.

    Det är förvånande att du inte är mer källkritisk.

  6. 6
    Annika Dahlqvist säger

    4 Mikael
    Tandläkarna har inte fått reda på att rotfyllningar är farliga.
    Det är egentligen självklart att de är farliga. Tandrötterna är bemängda med blodkärl eftersom de är levande strukturer. När cirkulationen blir avstängd så blir det en osund miljö med tillväxt av förruttnelsebakterier. Dessa producerar bakteriegifter som går ut i blodcirkulationen och inflammerar kroppen.

  7. 7

    Michael, det är de toxiner som bakterierna producerar som läcker in i blodsystemet och lymfkärlen. Om immunförsvaret hos denna människan redan är dåligt kan det vara en bidragande orsak till flera kroniska åkommor. Finns en brist på vetenskapliga studier i området men det som finns är iakttagelser av en tysk cancerspecialist som fann att en betydande andel av hans cancerpatienter hade läckande rotfyllningar. Finns också en studie som gjorts med kaniner där forskaren tog rofyllda tänder från döda människor och inplanterade de i kaniner som sedan dog av samma åkomma som den människor som haft rotfyllningen (ofta hjärtinfarkt).

    Det finns en del tandläkare som drar ut rotfyllda tänder som sedan bekräftar att de var rejält infekterade och läckande toxiner. En hel del personer har också berättade om hur deras kroniska hälsoproblem försvunnit efter att de haft rotfyllda tänder borttagna.

    Med tanke på att tänder är poros och innehåller ett stort nätverk rör som toxiner kan passera genom och in i blodomloppet, tycker jag att det vore konstigt att inte vara försiktig och anta att de kan vara en källa för sjukdomar.

  8. 8
    XMargareta säger

    Det finns väl risk för att det vid proteser av olika slag i så fall gärna blir på liknande sätt?
    Alltså förruttnelsebakterier, men det inträffar väl inte alltid?

    Blir det alltid inflammationer med rotfyllningar tro?
    Jag har en och blir alltid oroad när jag får höra om risken med sådana.

  9. 9
    Ann-Margret säger

    Jaha då är det kört för mig. Cancer och hjärtinfarkt väntar nog om hörnet då.
    Jag gjorde min första rotfyllning nyligen. Anledning: min tandhygienist missade i flera år att jag hade en spricka i en tand. Till slut fick jag symptom och gick till tandläkaren. Hon sa att pga sprickan så hade under lång tid bakterier kunnat ta sig upp i roten och t o m lite i käkbenet.
    Därför blev jag tvungen att göra en rotfyllning. Det tog ett helt år innan det var klart och hon rensat bort allting, och till slut kunde fylla igen.
    Så detta beror alltså inte på dålig tandhygien eller dålig kost, eftersom jag alltid varit noga med tandhygienen och dessutom äter nyttigt.

  10. 10

    Milda makter!

    Det är inte nog med att den vanliga medicinska vetenskapen sysselsätter en massa onda läkare, med onda avsikter gentemot sina patienter.

    Nu är tandläkarkåren likaledes full av illvilliga människor.

    Människor med rotfyllningar, om några, går väl på återbesök, mestadels årligen, till sina tandläkare. Då röntgas tänderna Det konstateras då att det inte finns några bakterier i tänderna.

    På skämt: Det finns en moldavisk cancerspecialist som har konstaterat att en stor del av dennes cancerpatienter har rött hår, stora utåtstående öron och kraftigt underbett. De petar sig också mer än normalt i näsan.

  11. 11
    Annika Dahlqvist säger

    8 XMargareta
    Proteser är inte genomosatta av gamla blodkärl som kan innehålla bakterietillväxt. Proteser kan däremot bli infekterade, dvs bakterietillväxt runt om dem. Det brukar märkas genom smärta och infektionstecken.
    Ja det blir alltid bakterietillväxt inuti en rotfylld tand. Därför rekommenderar vi inte rotfyllning.

  12. 12
    Annika Dahlqvist säger

    9 Ann-Margret
    Det går inte att rensa ut alla de finaste kärlen i tanden. Därför blir det alltid bakterietillväxt i rötterna.

  13. 13
    Annika Dahlqvist säger

    10 Mikael
    Läkarna och tandläkarna är inte ondskefulla. De är felinformerade.
    Den bakterietillväxt som blir i tandrötterna i den rotfyllda tanden syns inte på röntgen.

  14. 14

    För att undvika total förvirring.
    Nu vill jag ha fakta..
    Syns bakterietillväxt i tandrötterna med hjälp av röntgen?

  15. 15
    Ulf Pohl säger

    Kan man inte lösa detta problem med hjälp av oralt taget kolloidalt silver + C-vitamin naturligtvis ?

  16. 16
    Thomas H säger

    Mycket bra skrivna texter Amanda. Du har helt rätt! I Tandläkares utbildning har rotfyllningar ingått, men inte de avslöjande som nu stod i Kureras artikel! Svenska myndigheter, tandläkarhögskolor och SoS har ju ständigt förnekat att amalgam skulle vara ett farligt tandlagningsmaterial! För några ändrade på EU nivån klassificeringen från säkert och effektivt till enbart effektivt och i nuläget är det på vägar fasas ut!
    2009 förbjöds kvicksilver(amalgam 50% kvicksilver) i vårt land med tanke på miljön, men fortfarande är det enligt myndigheters bedömning ofarligt i våra munnar! Barbro Westerholm var ju under sin tid som chef på SoS en stor förnekare om detta. Sorgligt, för många hade problem och ingen hjälp….. och fortfarande har Sveriges äldre befolkning stora mängder i sina munnar!
    Får se om det någon gång kommer en ”pudel” om detta?
    Weston Price var en tandläkare som reste runt vår jord där han då studerade tandhälsan på många ställen! Hans erfarenheter kom ut i bokform och redan då hade han väldigt mycket rätt! Bl a om det Amanda skrev om! Tänk så bra om hans bok ingått i det studiematerial som användes på tandläkarhögskolor med början 40-50 tal! Tyvärr, så blev det aldrig så!

  17. 17

    1 Henrik
    Forskning har påbörjats om statiner som läkemedel vid leversjukdomen PSC. Är det månne ett sätt att hitta ny användning för statiner? Eller skulle det kunna förhindra de förträngningar i levern som sjukdomen ger och kanske också sänka de förhöjda risk för gallgångscancer som finns? Annika, har du några tankar kring denna otäcka sjukdom?

  18. 18

    Från egen erfarenhet så gjordes för ca 10 år sedan min enda rotfyllning om, som i sig då var ca 10 år gammal, eftersom man vid rutinröntgen såg en förändring i ena kanalen och beslutade att öppna upp och undersöka varför denna förändring fanns där. Förmodligen är det då man verkligen kan ta reda på ifall det verkligen finns bakterier mm där.
    Man fick även testa ut minst två olika bakteriedödande fyllningsmaterial eftersom det i detta fall var bakterier av den värre sorten. Med ”rätt” guttaperka så förseglades roten och som jag förstått så är det än idag bakteriefritt och stabilt iaf inget som kan påvisas vid röntgen. Men jag kan även köpa att det skulle kunna vara en tickande bomb och ”närsomhelst” så skulle det kunna bli nåt besvär som skulle kunna härledas från den rotfyllning. Kanske som det kan vara med titanskruvar idag, vad vet jag.

  19. 19
    Göran Sjöberg säger

    Amanda #7

    Du har helt rätt!

    Det var faktiskt världens bästa tandläkare för 100 år sedan, Weston Price, som utförde dessa experiment med rotfyllda tänder på kaniner och han var med rätta mycket skeptisk, med tanke på resultatet, (men inte helt motståndare) till rotfyllningar. Weston Price var för övrigt den främsta förespråkaren för en näringsriktig kost för vår hälsa efter att ha studerat kvarvarande naturfolk på 30-talet. Han visade att ”behandling” med fet mjölk kunde få allvarliga tandproblem att gå tillbaka och göra barn friska igen.

    Sambandet mellan tandinflammationer och hjärtsjukdom är idag för övrigt väl känt bland paradontologer som är experter på inflammationer i tänderna. När jag själv besökte dessa specialister för 20 år sedan var den första fråga de ställde om jag drabbats av hjärtsjukdom och berättade då att det var mycket vanligt bland deras patienter.

  20. 20

    Lennart

    Både ja och nej. ”fläckar” och ”skuggor” på röntgenbilder är alltid en tolkningsfrågor. Det är allmänt känd att du kan visa samma röntgenbilder av dina tänder till olika tandläkare och får olika tolkningar och diagnoser beroende på hur de uppfattar bilderna. Jag känner folk som blivit tillsagd av en tandläkare att de har hål i 4 tänder men 0 av en annan. Att upptäcka infection på vanlig 2D bilder är svår, särskilt om infektionen nått käkbenet och gömmer sig där. Det går helt enkelt att missa rätt så allvarliga infektioner. Om man har en rotfyllning och samtidigt drabbas av kroniska hälsoproblem är det väl värt att undersöka om en infekterad rotfyllning kan ligga bakom.

    Se gärna dokumentär filmen ”The root cause”, läs gärna boken ”cure tooth decay” av Ramiel Nagil och kolla gärna länken nedan:

    https://myholisticdentist.com/2017/04/07/hidden-root-canal-infections-how-we-uncover-long-standing-infections-using-3d-imaging/
    https://articles.mercola.com/what-is-a-root-canal.aspx
    https://www.westonaprice.org/health-topics/dentistry/root-canal-dangers/
    https://livelovefruit.com/root-canals-cause-breast-cancer/

  21. 21
    Annika Dahlqvist säger

    15 Ulf Pohl
    Bakterierna i tandroten är helt inkapslade och jag tror inte att KS kan komma åt dem.

  22. 22
    Annika Dahlqvist säger

    17 Annelie
    Det låter för mina öron som ett sätt att hitta ett nytt användningsområde för statiner. Men vi får väl se vad studierna kommer fram till.

  23. 23
    Ulf Pohl säger

    #21 Annika Dahlkvist.
    Kan så vara och då händer väl inget men om bakterierna kommer ”lös” då? Borde tala för ständig profylax om man har rotfyllningar samt oförklarbara hälsoproblem.. Någon som har prövat?

  24. 24
    Annika Dahlqvist säger

    21 Annika Dahlqvis
    Rotkanalerna har ett utflöde där bakterier och bakteriegifter kan komma ut i cirkulationen via käkbenet. Däremot finns det inget inflöde där friskt blod skulle kunna komma in.
    Vilken ständig profylax är det du avser? Om du menar ständig antibiotikabehandling så låter det horribelt. Bättre att ta bort den döda tanden.

  25. 25
    Göran Sjöberg säger

    Amanda #20

    Tack för länken till Weston Price. Den var mycket lärorik!

  26. 26
    Ulf Pohl säger

    Annika #24.
    Med ständig profylax menar jag KS + C-vitamin. Men naturligtvis bättre att dra ut tanden och slippa därmed förebygga ev. problem. Antibiotika skyr jag som pesten nuförtiden, även där litar jag på KS + C-vitamin. Lite OT. Hamnar jag nuförtiden på sjukhus som vid mitt lårbenshalsbrott i februari i år skyddar jag mig med KS mot resistenta bakterier där. Vårdpersonalen på båda sjukhusen (ett för operation och ett annat för rehab) var ju rent nojig med att byta skyddskläder mellan varje patient samt handsprit, Man höll också på med antibiotisk behandling av resistensdrabbade patienter som fanns på båda ställen samt även i ”mina” sjuksalar. Man pratade inte om sjukhussjukan med patienterna men på nätet hittade jag en hel del oroande information och rekvirerade KS redan andra dagen. Klarade mig.

  27. 27
    Amanda Sarsfield säger

    Jag prövade med KS, C-vitamin och kokosolja i drygt två månader när en tandläkare lyckades borra bakterie in i en tands rotkanaler när han skulle laga den. Om jag hade läst ”Cure tooth decay” innan jag gick till tandläkaren hade jag möjligtvis kunnat undvika det som följde efteråt.

    När tanden blev infekterad ville de göra en rotfyllning. Jag hade redan läst om rotfyllningar och var mycket skeptiskt till behandlingen så jag avböjde och försökt behandla infektionen på annat vis. Jag började direkt med LCHF kost och följde rekommendationerna av Weston price foundation (blottläggning av nötter och fröer bl.a). Jag köpte riktig fermenterad tranleverolja för dess naturliga innehåll av A och D Vitamin samt smörolja med ”activator X” (med hoppet om att tanden skulle kunna remineraliseras) . Jag prövade med homeopatiska medel (hepar sulph 6X bland annat ) och gjorde oilpulling med kokosolja, KS, c-vitamin samt echinacea minst 2ggr om dagen.

    Tyvärr fungerade inte någonting av detta, då tanden var förmodligen för långt gången. Det är oerhört svårt att bota en infektion när den är i rötterna, eftersom man inte lätt kan komma åt bakterierna för att döda dem. Jag höll på i 6 månader men infektionen ville inte ge sig. Jag var hos tandläkaren flera ggr. De ville inte dra ut tanden utan försökte övertala mig att göra en rotfyllning men jag vägrade. Jag har tyvärr en mamma vars amalgam fyllningar troligen ligger bakom parkinsons sjukdom som debuterade vid 28 års åldern. Detta har gjort mig mycket skeptiskt till auktoriteter som hävdar 100% säkerhet och avfärdar eventuella risker. Till slut hittade jag en biologisk tandläkare i Malmö som var oerhört duktig och drog ut den.

    Jag numera följer en lchf kost samt intar fermenterad tranleverolja med aktivator X (en hormon som skydda tänder). Jag hoppas inte att jag någonsin komma att få problem med fler tänder i livet. Men om det skulle hända mig vet jag att jag skulle göra allt annat än borrar in i tanden. Gärna remineralising genom kost och lämpliga kosttillskott. Ozone behandling om inte detta skulle vara tillräcklig.

  28. 28
    Ann-Margret Lundgren säger

    Det har gått nästan tre år, men jag vill berätta att igår drog min tandläkare ut min rotfyllda tand!
    (Se mitt inlägg nr 9)
    Det gick hur bra som helst, hon hade inga problem med utdragningen.
    Jag hade nämligen bitit i en liten sten som av någon anledning var inblandad i maten, så tanden sprack och det fanns inget annat att göra än att dra ut den.
    Jättebra, nu slipper jag oroa mig längre för ev bakterier i den tanden. Det är en kindtand så jag tänker inte sätta in implantat eller brygga, där får vara en lucka. 🙂

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa