Detroitnews.com.: Don’t manage diabetes – reverse it.
Det är dr Sarah Hallberg som berättar om det studieprojekt som hon leder. 262 patienter med t2-diabetes får hjälp med att följa en LCHF-kost, medan en kontrollgrupp på 87 t2-diabetiker fick följa ADA:s fettsnåla regim. Resultat var att 94% av LC-patienterna kunde minska eller sluta med sin diabetesmedicin. 60% fick provsvar som visade icke-diabetiska värden.
För hundra år sen fick nydebuterade diabetiker råd om kolhydratrestriktion. I samband med lanserandet av insulin bortföll denna regim, och i samband med införandet av fettrestriktion blev diabetikernas hälsa allvarligt försämrad.
83% av Sarahs patienter klarade lågkolhydratkosten utan problem.
Sarah Hallberg är grundaren och ledaren för Medically Supervised Weight Loss Program vid Indiana University Health och adjunct professor vid Indiana University’s School of Medicine.
(Anmärkning: Den illustrerande bilden i artikeln domineras av quinoa, men så vitt jag vet innehåller quinoa ganska mycket av kolhydrater?)
För den som inte provat så har Garant kommit med en ekologisk kokosyoghurt. Den finns i smakerna naturell, mango och hallon. Mango och hallon innehåller ju mer kolhydrater än den naturella. De är inte lika goda som den naturella heller..
Nackdel små förp som naturligtvis driver upp priset…18 kr för 125gram.
Varför ska man köpa kokosyoghurt överhuvudtaget? Sjukt dyr dessutom – och en industriprodukt.
Vilken relevans har detta (#1) till Annikas inlägg ovan?
2
Kokosgrädde, kokosmjölk och kokosfett på burk är inte industriellt tillverkad då. Artikeln handlade väl om betydelsen att äta eller inte äta enligt lchf.
När man som jag sitter här med kronisk cancer och försöker undvika mjölkprodukter så gott det går så är det en bra produkt som funkar med mage blodsocker medicinering osv. Sen har jag råd att äta det jag vill men alla kanske inte har det så ju större förpackningar …lägre pris.
I dagens avsnitt av ”Food Programme” på Radio 4 kom BBC för första gången ut med ett klart ställningstagande och flera vittnesbörd om hur de officfiella kostråden ”Eatwell Guide” är skadliga för
folk med övetrvikt och diabetes. Det visar sig att några av dem som hos Public Health England ansvarar för denna guide har ekonomiska knytningar till livsmedelsinustrin.
Något så raktut har vi inte tidigare hört från BBC, fastän det varit väl bekant i åtminstone 10 år. Man intervjuade en professor som påpekade att alla vittnesbörden vore fel, eftersom ”totality of evidence” skulle stöda kostråden. Varpå man lade in ytterligare ett vittnesbörd som visar hur fel professorn hade.
Vi rekommenderar detta program, som kan höras här: https://www.bbc.co.uk/radio/player/b0b86702