Läkartidningen.
Och i genomsnitt hade de som snålat på kolhydrater respektive fett gått ned lika mycket efter ett år.
Ja det är fortsatt samma slutsats. Alla får prova sig fram till vilken kost som fungerar bäst för den.
Fortsättning imorgon: Lågkolhydratgruppen åt upp till 130 g kolhydrater per dag.
Surprise,surprise. Miljön styr generna! Generna är bara viljelösa verktyg som inväntar order. Tycks vara okänt inom skolmedicinen!
Artikel idag i Läkartidningen av Maj-Lis Hellenius.
https://lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Temaartikel/2018/02/Prevention-av-diabetes-typ-2-med-fysisk-aktivitet-och-halsosam-mat/
Citat : amerikanska prospektiva kohortstudier studerades sambanden mellan intag av frukt och bär och risk för typ 2-diabetes. Intaget av bär och frukt var på ett dosberoende sätt kopplat till en minskad risk. För varje enhet av tre portioner blåbär, vindruvor/russin eller äpplen/päron såg man en minskad risk motsvarande 26 procent, 11 procent eller 5 procent. Konsumtion av juice var däremot kopplad till en ökad risk .”
– Kan det vara så, tror ni, att många av oss äter för litet vindruvor/russin och därför får D2? Dessutom ska man passa sig för juice – ska jag sluta dricka min selleri-och rödbetsjuice eller går det bra om jag äter selleri och rödbeta med kniv- o gaffel?
Ska en sådan här osaklig artikel verkligen publiceras?
Frågan är ju hur de olika grupperna upplevt sitt bantande?
För min del är jag övertygad om insulinnivåerna i kroppen – nu vet vi inte något om dem och dessutom var minskningen mycket måttlig – sannolikt ännu en studie avsedd för det runda arkivet,,,,
”Tidigare studier har också kommit fram till att skillnader i insulinsekretion verkar ha betydelse för viktnedgång. Men inte heller för det fann forskarna bakom den nu aktuella studien något stöd.”