Jag fick nyss ett mail om att det har uppstått en ny sajt: Diabetes.nu.
Det är två läkare och forskare: Aidin Rawshani och Araz Rawshani, som har satt ihop den.
Intressant. Botanisera där och kommentera här.
Ni kan också kommentera i en ruta längst ner på sajten.
Verkar så långt jag kan se vara en pedagogisk genomgång av vår matsmältningsapparat. Men när man påstår att brist på mikronutrienter inte är något folkhälsoproblem vill jag opponera mot detta. Ingen kan förneka att den explosiva ökningen av cancer är ett allvarligt folkhälsoproblem – och cancerpatienter tycks oftast just ha brist på viktiga mikronutrienter – som jod, selen, magnesium, zink och D-vitamin, C-vitamin och flera B-vitaminer
Tack för länken, Annika
Vi hoppas att denna sidan ska ge alla med diabetes mer kunskap om sin sjukdom. Sidan är i sin linda men förbättras fortlöpande. Vi tror att en ansvarsfull LCHF kan göra stor skillnad för personer med diabetes och lägger ner mycket på vetenskapliga genomgångar.
Om ni saknar något får ni höra av er.
Verkar vara en jättebra sida med många pedagogiska förklaringar. Skönt att forskarna har börjat fatta, ser fram emot att de utvecklar sidan. Jag har själv typ 2 diabetes och varken min läkare eller min sköterska verkar har tid eller lust att gå igenom de här sakerna med mig.
Tack för en intressant länk!
Här hamnade jag på en omtumlande föreläsning av Salim Yusuf – mycket lärorik!
Själv tror jag inte på nyttan av några hjärtmediciner men i en av hans sammanställningar visade han på rent dramatiskt positiva effekter av i princip alla dessa vanliga hjärtmediciner men som jag själv vägrat ta under 20 år nu. Detta får mig att börja fundera!
Är detta sant eller är Yusuf bara infångad i existerande paradigm?
Det hela är väldigt komplext och jag får nog läsa på lite mer speciellt när jag nu börjat skriva en bok om min egen hälsoresa och min vägran. Kunskap är spännande så långt den nu är möjlig!
Göran, den boken vill jag läsa! Har du någon tidplan för publicering av boken?
Min gissning att det hela blir klart inom ett år om vi nu får tag i en förläggare. Malcolm Kendrick har lovat att hjälpa till med den saken och boken blir då på engelska. Jag har precis börjat på projektet men idéer saknas inte men jag är tacksam hör alla förslag.
Det pågår en livlig diskussion kring detta mitt projekt i slutet på den här trådan hos Malcolm Kendrick.
https://drmalcolmkendrick.org/2017/10/09/what-causes-heart-disease-part-xxxix-thirty-nine/#comments
Intressant! Ska genast in och läsa.
Har själv diabetes typ 1.
Efter att nu ha ”botaniserat” på den nya sajten är jag verkligen imponerad av den höga nivån och inte minst själva inställningen till kost och hälsa och framför allt LCHF. Nå, de två som driver sajten är båda medicinare och forskare varav den ena redan har doktorerat.
Det ska bli spännande se hur denna sajt utvecklas.
Sajten är ju storslagen vad gäller kunskap och layout.
Båda verkar ju ha en koppling till Sahlgrenska sjukhuset och där finns ju ett motstånd till LCHF, inte minst från dietister.
Förutom sajten så undrar jag hur dom driver LCHF i sitt yrkesutövande?
Jag har bara ströläst på sajten, det kanske framgår om man läser vidare.
Men avsnittet om kolesterol ställer jag mig frågande till. Är det de båda ansvariga sajtvärdarnas genomtänkta åsikter eller upprepar dom bara de aktuella riktlinjerna?
En mycket bra och lättillgänglig sajt, även för lekmän. Bra med alternativ till Kostdoktorn som numera enligt mitt tycke blivit förändrad till det sämre med åren. Här behöver man inte betala för pedagogisk information om diabetes, viktnedgång m m. Toppen!
Avsnittet om kolesterol behöver ses över! Inte minst behöver de länka till studier om att högt LDL orsakar hjärt- och kärlsjukdomar.
Fantastisk sida, skönt att se forskare rekommenddra LCHF.
Verkar som att dessa forskare är väldigt kunniga och erfarna trots att de på bilderna ser unga ut. Men samtidigt undrar jag hur de tänker när de både tror på o rekommenderar LCHF men samtidigt verkar tro på kolesterolteorin. Forumet är tomt tyvärr.
Jag tyckte mig känna lukten av dold agenda och gjorde lite research. De kopplingar jag hittade på
Araz Rawshani en av grundarna till diabetes.nu var inget som jag tror någon av oss vill ha att göra med. Det kommer några länkar här och de som vill söka vidare lär hitta åtskilt med även kopplingar vår statsminister samt miljöpartiet. Här kommer en mensans betraktelser https://mensanen.blogspot.se/2015/07/skattemedel-till-islamister.html samt en liten del av Araz kopplingar. https://www.proff.se/befattning/araz-rawshani/-/12449330/, här kommer en länk till.
https://www.proff.se/befattning/ibrahim-mahad-saeed/-/12842791/
Tack för dina länkar. En tveksam herre som står bakom Diabetes.nu.
Hur kan man bilda en hemsida (diabetes.nu) utan att skriva författarens namn på sina artiklar?
Ingen info vem som står bakom hemsidan?
Ingen info, kommentarfält eller mail till någon som känner sig ansvarig?
Direkta felaktigheter som man inte kan ifrågasätta?
Denna hemsida (diabetes.nu) borde ändras så att man kan kommentera och diskutera eller tas bort!!!
Ja det är litet konstigt. Jag försökte öppna funktionen – Om Diabetes.nu som finns allra längst ner på webbsidan men det fanns ingen info där. Vi vet sen tidigare att två läkare uppgavs ha startat Diabetes.nu – Aidin Rawshani och Araz Rawshani . Jag lyckades få iväg ett mail till dem med frågan varför de inte längre uppgav vilka som stod bakom all information. – Får se om det kommer något svar.
En länk till Diabetes.nu
https://diabetes.nu/diabetes/
Tack kicki för svar och försök till att utreda detta!!!
Här kommer mera:
https://diabeteson.com/diabetes/ – de skriver bl a att de och andra forskare ligger bakom webbsidan – men inget om finansiering el liknande – de arbetar vid Göteborgs univ med forskning.
Nu har det kommit info om författarna bakom diabetes.nu: https://diabetes.nu/diabetes/
Tack Annika
Jag ser sidan med information, men den går inte (jag ser den inte?) att hitta i menyn på deras hemsidan.
Det går fortfarande inte att svara på någon artikel, men vi kan diskutera deras hemsida på ditt forum:-)
Jag ser två frågor som jag önskar svar på och det är artikeln om Ketoacidos som finns under menyn Komplikationer.
Fråga 1: Till vem har det rapporterats, eller är det bara en åsikt?
Det har rapporterats att personer med typ 2 diabetes som äter strikt lågkolhydratkost (ketogen kost) har drabbats av ketoacidos men detta torde vara mycket ovanligt.
Fråga 2: Både träna och tävla med ketoner i blodet, går utmärkt, eller?
Diabetes.nu svar på fråga 2:
Nej. Ketoner i blodet och högt blodsocker förvärras av fysisk ansträngning och kan leda till ketoacidos.