Bland många andra angreppssätt nämns också minskning av socker och processade kolhydrater, i behandlingen av Alzheimer.
Tänk om detta skulle slå igenom i den globala uppfattningen om demens. Inom demensvården är det fortfarande idag ett socker- och kolhydratträsk utan like.
Många demenssjuka uttrycker ett sug efter socker, och deras behandlare/anhöriga tänker då förstås att de vill tillfredsställa deras önskan. Men det finns många goda lågkolhydratalternativ att erbjuda.
Imponerande!
Pusselbitarna faller på plats!
Genom att undvika den föda, framför allt de snabba kolhydraterna, som skadar kroppen och komplettera kosten med vitaminer som D3 kan man bevisligen dramatiskt förbättra ett mentalt sjukdomstillstånd.
Men det enda som kan få detta att hända är då vår gräsrotsrörelse – LCHF – knappast den kriminella sjukvårdsindustrin.
Jag har just läst en bok på tyska av Michael Nehls, Alzheimer ist heilbar. Kan rekommenderas varmt. Han redogör för en ”systemmedicinsk” metod som har visat sig vara effektiv i att bota Alzheimer. Där ingår kosten som en central del, bort med dåliga kolhydrater, skräpmat etc. Också avgiftning, motion, sol (D-vitamin), sömn, sociala kontakter, vissa spårämnen och kosttillägg. Han refererar till en amerikansk studie med 10 deltagare där 8 blev av med sin Alzheimer. Boken finns inte ännu på engelska, men mycket läsvärt om man kan tyska. På sin hemsida har han info också på engelska.
Ketogen kost verkar vara fördelaktig för alla sjukdomstillstånd med neurologisk anknytning (epilepsi, Alzheimers, Parkinson, etc). Effektivt mot Alzheimers är också ”Arctic Root”, liksom gurkmeja och ”Methylene blue”. Det senare verkar mycket effektivt. Men det har tre problem. Det går inte ta patent på, det är billigt, och man kan inte genomföra vetenskapliga studier med placebo – eftersom den som fått Methylene blue får blåfärgad urin, som alltså avslöjar vem som fått det.
Viktigt är också, att många får diagnosen Alzheimers, när hela tillståndet huvudsakligen förorsakas av ett antal mediciner. Även något så enkelt som vanliga antihistaminer (mot allergi) kan ge rejäla ”Alzheimertillstånd” – eller allvarligt försämra situationen för den som faktiskt har Alzheimers. Andra effektiva medel mot Alzheimers är vitamin B 9 (folsyra) och B 12.
3 Sven Erik Nordin
Så vitt jag vet så hjälper inte B12 och Folsyra mot demens. Hur vet du att de gör det?
B12 och folsyra ingår i provtagningen i demensutredning. Om patienten har låga värden får den förstås substitutionsbehandling, men demensen har inte visats minskas av det.
Och den som har normalt värde på B12 och folsyra har självklart ingen nytta av att medicinera med det.
Sven-Erik
Metylenblått?
Som kemistudent roade jag mig för 50 år sedan med ”lömsk” blåfärgning med metylenblått men har aldrig hört talas om det som. någon ”medicin”. Har du någon mer information om detta?
Metylenblått som ”medicin” flashade runt för några månader sedan. Hur trovärdigt ?
https://www.cosmeticsdesign.com/Formulation-Science/New-research-on-the-anti-aging-benefits-of-methylene-blue-dye
metylenblått, complete report:
https://www.nature.com/articles/s41598-017-02419-3
Det jag skrev här ovan var naturligtvis inget jag bara ”hittat på”. Det finns forskning som visar att Alzheimers i väsentlig grad går att påverka – och att många som fått diagnosen i själva verket är påverkade av mediciner eller lider av andra medicinska tillstånd. Men vi är ju alla så indoktrinerade av den etablerade medicinen och ”Big Pharma” att vi nästan reflexmässigt regerar, om någon påstår att Alzheimers går att lindra. Vi ”vet” ju, att Alzheimers är en obotlig sjukdom – precis som alla ”vet” att man blir fet av att äta fett – eller att cytostatika, strålning och kirurgi är de enda metoderna för att bota cancer.
Detta med ”Arctic Root” är intressant. Preparatet tycks ju säljas i Sverige som någon sorts ”Viagra Light”, medan det av ryssarna använts i många år för att bl. höja prestationsförmågan under kraftig stress. Så har de t.ex. givit preparatet till sina stridande soldater i Afganistan och till sina kosmonauter. I USA har det i princip varit helt okänt – och bland läkare verkar det vara så fortfarande. Anmärkningsvärt är förstås, att Arctic Root – ensamt eller tillsammans med andra medel – tycks kunna påverka både Parkinson och Alzheimer. I vissa fall med sensationellt bra resultat.
Den som kan bortse från den ”amerikaniserade” och kommersiella stilen och själv gå vidare och söka kunskap, så kan följande länk vara en början: https://event.awakeningfromalzheimers.com/fb-a/
# 7
Om man äter så att man minskar oxidativ stress behöver man inte ta till metylenblått…
Så här skriver Sten Sture Skaldeman på Kolhydrater ifokus 2006-11-11:
”Jag är utsatt för vetenskapliga försök som studerar mina teorier. Så här långt ser det ut som om jag har rätt. Jag har ett av de tre lägsta värden som man fått i Sverige på oxidativ stress.”
mLCHFh B-) .