Vi vet det sen tidigare. Farmakaföretagen har framför allt skyldighet mot sina aktieägare – att tjäna pengar. Människors hälsa är inte något huvudsyfte för dem.
Jason Fung skriver om den vetenskapliga korruptionen inom universiteten: The corruption of academic medicine.
Detta är välkänt, men att det skrivs om det i SVT-Nyheter och därigenom når en stor läsekrets är mycket positivt.
Utdrag av artikeln: ”På svenska Läkemedelsverket fanns en misstro mot Pfizer och Reboxetin/Edronax efter de tyska forskarnas avslöjande.
– De (Pfizer) har fuskat så till vida att de undanhöll information. Det kunde de göra utan att det mig veterligen medförde något vitesbelopp eller juridisk process. De riskerade ju väldigt mycket av sitt förtroendekapital, säger Bengt Andrée, klinisk utredare på Läkemedelsverket.
Men det tvivlet försvann snabbt.”
Här måste vi fråga oss vilka ”EXPERTER” läkemedelverket använder sig av, som beslutar på det viset. Hur många sitter på ”flera stolar samtidigt”? Det som ”klarar” det hela är att nog att läkemedelsverken ”köper in sig” på mycket framstående professor vilket gör det svårarast för kritiker. Betydligt dyrare, men effektivare och ”småpoptatis” även med miljoner per professor om året. Verkar som om våra politiker använder liknande/samma ”experter”.
Det här är modigt av Jason Fung. Men han har stöd det kan man se i kommentarsfältet. Hoppas att det till slut blir uppenbart för alla hur det ligger till! Det måste kanske komma över en kritisk punkt först.
Som LCHF-ätare i över tio år har jag inte stött på problemet förrän för två år sen. Då övertalades jag med skräckargument vad som skulle hända om jag inte åt betablockerare och blodförtunnande. Det senare trots att jag hade magsår! Fick starka biverkningar av betablockeraren men ingen hjälp från sjukvården att sluta. Skulle byta till annan. Fick till slut hjälp av en akupunktör. Men kärlkramp kvarstår så ett friskt hjärta har skadats av medicinen.
Ingen läkare i Sverige vill heller hjälpa mig att övergå från blodförtunnande till kosttillskott (för säkerhets skull) då Socialstyrelsen i Sverige tar deras legitimation. Nu ska Finland också skaffa sig samma lagstiftning som vi har. Då jag inte vågar sätta ut blodförtunnande på egen hand får jag åka till Tyskland för hjälp. Där är lagstiftningen vettigare.
#2 Moventia.
LCHF är faktiskt blodförtunnande vilket jag själv upplevt och alla mediciner har blivit utsatta.
Kombinationen av LCHF och blodförtunnande medicin gör att du kan få oförklarliga blåmärken lite varstans på kroppen eftersom blodet blivit för tunnt.
Moventia,
Det är mycket skrämselpropaganda från det medicinska etablissemanget och som bevisligen styrs av läkemedelsbolagen! Deras preparat läker oss inte, skadar mer än de hjälper så kanske vi borde kalla dem ”skademedelsbolag” istället.
Jag själv insåg detta för tjugo år sedan och slutade därför ganska snabbt med alla ”hjärtmediciner” eftersom de ur vetenskaplig synpunkt bevisligen inte gjorde någon nytta i det långa loppet. Beta-blockerarna är speciellt diskutabla och är dessutom beroendeframkallande.
Omega-3 fiskfetter och vitlök är naturligt blodförtunnande! Min kärlkramp håller jag idag i schack med hjälpa av naturlig E-vitamin i stora doser – man bör dock långsamt trappa upp dosen men fungerar gör de.
2 Moventia
Ingen läkare har en aning om hur man ska gå från blodtunnande farmaka till kosttillskott, utan att effekterna förändras.
För det finns inte utforskat. Patienten måste själv ta reda på saken. Omega-3, dvs fett från vattenlevande organismer brukar omtalas som blodtunnande.
Sen är ändå ingen människa garanterad mot blodproppsbildning – inte heller de som äter vårdens preparat.
Vilka mekanismer ligger bakom blodproppsbildning?Är det låginflammatoriska tillstånd som helt omärkligt ökar risk för blodpropp – eller annat?
Tack för alla tips. Det är skönt att ha kompisar i cyberrymden. Har beställt E-vitamin och läst forskningsartiklar på nätet om behandlingsframgången med detta för att hålla kärlkramp stången. Försöker också fasta, som jag hört kan hjälpa. Fast med min egen variant där jag behåller frukost och middag inom en åttatimmarsintervall.
Det svåra för mig är att sätta ut blodförtunnande och enligt Annika finns det ingen forskning på det. Har inte heller hittat någon vid sökning. Det är meningen att man ska ta det livslångt! Kan bara trappas ner vid operationer och jag får jämt gå med ett halsband som indikerar att jag äter skiten. Kan som vanligt bara bytas mot annat läkemedel. Har just nu kontakt med en svensk kontaktperson som försöker hjälpa mig att få tag på någon i Tyskland som har kunskaper och erfarenhet av detta. I Sverige har jag fått avslag från hälsohem, Vidarkliniken och min homeopat. Kan inte fortsätta då alla biverkningar enligt bipackssedeln drabbar de punkter jag har svaghet i. Går jag till min vårdcentral så får jag ingen hjälp alls utan anses som en krånglig patient.
Hur mäts viskositeten på blodet? D v s hur vet man att det behöver förtunnas och hur vet man när det har rätt viskositet? Kan man bara få det mätt någonstans går det ju att pröva med rätt kost för att se vad det ger.
Har just läst ut boken The Salt Fix skriven av en amerikansk läkare och i boken stod det något om att även salt hjälper blodet att få rätt viskositet. Får anta att det gäller riktigt salt och inte avmineraliserat och giftbesprutat ”snabbköpssalt”.
8 Jösses
I klinisk praktik så mäter man koagulationsbenägenheten med PK. Normalt PK är omkring 1. Om man kliniskt bedöms att ha förhöjd propprisk, tex av tidigare proppar, eller förmaksflimmer på hjärtat, måste man äta Waran eller Nya antikoagulantia (NOAK). PK brukar vid antikoagulationsbehandling hållas vid 2-3.
Vid en sjukdom, Polycytemia vera, får man för många röda blodkroppar, och därmed hög viskositet i blodet, och pga det förhöjd propprisk. PV brukar behandlas med blodtappning, acetylsalicylsyra och cytostatika, då det är en elakartad sjukdom.
Till I Like Neil Young,
Vad jag förstår läcker substanser som kan åstadkomma proppar ut från kärlväggsinflammationer. När inflammationerna blir för stora eller brister mer eller mindre läcker vätskan, tänk varet, ut ur ”sårskorpan”. Blodet ”tar hand” om detta genom att lösa ut det, koagulera. En ”räddningsaktion” som istället bildar en koagulerad massa som kan täppa till i flödesriktningen om det blir för mycket på en gång.
Det är möjligt att konstanta små läckage höjer viskositeten istället för att orsaka en propp, samtidigt som höjd viskositet ”masserar” förtjockningarna mer.
Ökad viskositet kompensereras med utspätt råttgift (varan).
Men det måste också gälla att komma tilrätta med kärlväggsinflammationerna, alltså orsakerna. Inte att stämma i ån istället för i bäcken som sjukvården idag gör genom att utan eftertanke fokusera på symptombehandlingar utan även göra något åt orsakern:
Eftersom kärlväggsinflammationer bildas tillsammans med eller delvis utgör förkalkningar och Waran ökar dessa bör man vara försiktig med den varan. Naturligtvis ökar storleken på en kärlväggsinflammation vid ökad inlagring, och det kraftigaste inlagringshormonet vi har är insulin.
Glöm ej hunden med bortglömt insulindropp som dog av ådror som täpptes igen nedanför insulinkanylen.
Högt insulin kan förklara varför strokes och infarkter ofta sker efter större måltider, just då insulinnivåerna normalt når högst. Lågt insulin å andra sidan gör att både lever och fettdepåer kan tömma sig vilket indikerar att annan inlagring också bör kunna gå åt andra hållet!
Alltså bör man genom att följa Ron Rosedales rekommendationer att undvika cancer genom att dra ned på både kolhydrater och proteiner för att få ned insulin och därmed kanske även få bukt med proppriskerna äta LCHF. För att få ned insulinet snabbare blir naturligtvis även IF enligt Jason Fung en möjlighet. Min äldre bror drabbades av stroke för ett år sedan och har samma problem med läkare och medicin. Det där med Tyskland låter som en bra lösning.
10 sten bjorsell
”Ökad viskositet kompensereras med utspätt råttgift (Waran)”.
Det är inte viskositeten som i första hand behandlas med Waran utan koagulationsbenägenheten.
Moventia,
Det är väldigt viktigt att du har beställt ”naturlig” E-vitamin (som har alla viktiga komponenter, 8 st) och inte den syntetiska varianten som läkare förskriver eller som man kan köpa på våra apotek. Jag själv tar idag 2400 IU per dag men jag tror att det är viktigt att man långsamt trappar upp. Man märker ju själv när man blir av med problemen med kärlkramp.
#10 sten bjorsell
Tack för ett uttömmande och mycket bra svar!!
Tack Göran. Läser att ny forskning säger att ”antioxidanterna C-vitamin och E-vitamin har mycket större effekt tillsammans än var för sig”. Dessutom står det ”För att erhålla E-vitaminbalansen i blodet måste kroppen ha tillräckligt med zink”.
Äter du C-vitamin och zink ihop med E-vitamin?
undrar
Moventia
Jag läser i Adelle Davis skrifter ( Adelle Davis är en berömd dietist från USA på den tiden sådana kanske hade tillgång till icke snedvridna rön angående vitaminer etc.) att E-vitamin har antitromboseffekt
.Hon skriver enbart E-vitamin och menar då förmodligen D-alfatokoferol.
Denna form står för 80% av aktiviteten hos vitaminet.
Jag citerar henne. ” Many physicians believe that its effectveness in preventing clots from forming rivals that of the anticoagulant drugs.”
Lite fritt översatt: ” Många läkare har uppfattningen, att E-vitamin är väl så effektiv i att hindra uppkomsten av blodproppar, som antikoagulantia ( tex Waran, min anmärkning.)
Som referenser nämner hon:
– Crump, W, et al, Texas State J. Med. 48, 11 1952.
-Suffel, P Canadian Med. Assn. J. 74, 715 1956
-Nilson, M.G. et al Lancet 1, 486, 1954
Bröderna Shute, Wilfrid och Evan, upptäckte på 40-talet, att Evitamin förhindrade blodproppar.
De forskade i 40 år om E-vitamin.
Rent allmänt kan jag nämna, att Selen, C-vitamin och E- vitamin samverkar vad gäller antioxiderande verkan.
11 Annika Dalqvist.
Tack, hittar att det stämmer helt! Sökte på viskositet (för helt blod, inte plasma bara) och röda blodkroppar och fann då en mycket intressant artikel som kan förklara högt blodtryck, kärlväggsinflammation, stroke och hjärtattacker mm. inklusive Raynaud’s syndrom, med ”för hög” blodviskositet. Artikeln anger även sätt att korrigera detta, bl.a att bli blodgivare. Frekvensen för hjärtattacket var 18 ggr lägre hos de som gav blod regelbundet jmf. med kontrollgrupp! För hög halt av röda blodkroppar och överskott av gamla röda med lägre plasticitet anges som huvudorsaker till hög viskositet. Den högre viskositeten ger upphov till högre turbulens på ”vissa ställen”, som då skadar kärlväggar vilka repareras men samma skador sker igen på samma ställen vilket ger högre blodtryck, överarbetat hjärta och ytterligare skador på samma ställen, så länge viskositeten är ”hög”. Jag misstänkte att Intermittent fasta borde konsumera åtminstone en del gamla röda blodkroppar och därigenom minska viskositeten från två håll. Valter Longo, professor i gerontolgi i USC, har visat att antalet vita blodkroppar (immunförsvar) minskas kraftigt under fasta men att nya genererades direkt efter fasta. Alltså borde något liknande kunna gälla röda blodkropparna. Hittade en ”IF-are” som hade mätt och han visade en 28% reduktion av vita blodkroppar och en 12% reduktion av röda efter en 6 månaders period med 16/8 daglig fasta (t.ex. ingen frukost) med 1-2 dagars full fasta per månad. Stämmer bra med hur jag blev av med mina sista kärlkrampssymtom för drygt ett år sedan!
Länk till viskositet:https://ndnr.com/cardiopulmonary-medicine/blood-viscosity/
IF och RBC mått:https://www.precisionnutrition.com/intermittent-fasting/chapter-7
Efter att ha sett på bilderna före och efter IF på sista länken inser jag att ”full effekt” på IF fås nog endast med hårt arbete eller träning under åtminstone någon av de sista timmarna t.ex innan lunch varje dag om frukosten skippas.
Beträffande stroke kan man söka vidare: ”The Edinburgh Artery Study,8 as mentioned at the beginning of this article, found that blood viscosity had the highest predictive value for stroke.”
Angående blodgivare så kommer jag ihåg en bekant som berättade att han blev aldrig förkyld sedan han började lämna blod regelbundet. Han tyckte dessutom att han mådde allmänt bättre.
Tack Margareta och Sten. Så mycket intressant information det ges. Nu har jag fått besked från kontaktpersonen till Tyskland som inte hittat någon specialist. Men hon hänvisade mig till Alpha Plus kliniken och Peter Wilhelmsson, som är kunnig på kosttillskott. Får se vad det ger.
Vad jag vet, så är Peter Wilhelmsson mycket duktig, när det gäller det mesta inom näringslära.
Om jag förstått honom rätt i hans bok: Näringsmedicinska Uppslagsboken från 2011, så har han delvis annan syn på fettintag och kolesterol än de flesta på denna blogg.
19 XMargareta
Enligt artikel i Kurera.se är Peter Wilhelmsson vegan.
20 Annika Dahlqvist.
Kan nog stämma, men ändå anger han i sin bok, att fett från kött, fågel och fisk är bra fettkällor bland andra. Så han propagerar inte vad jag har kunnat se för veganism i boken.
Boken är vad jag har märkt mycket innehållsrik och uttömmande och förutom det han nämner, som jag anger nedan har jag inte sett något, som jag inte kan hålla med om i de fall jag själv har kunskapen. (Det har jag inte vad gäller allt han skriver).
Att jag nämner, att han delvis inte håller med denna blogg, när det gäller fettintag/kolesterol beror på.
1. Att han menar att högt kolesterol skall ner och att LDL är ont, samt att vegetabiliska oljor är ok.
2. Han menar också, att om man intar jättemycket för mycket animaliskt fett,så få man för högt kolesterolvärde, liksom att då bildas blodplättsamlingar, vilket ökar risken för blodproppar. Överkonsumtion av kött menar han ger ökad uppkomst av prostaglandin PG-2, som leder till inflammation och smärta. Jag kan inte bedöma i skrivande stund hur han har på fötterna angående det han anser om överkonsumtion av animaliskt fett.
Vad han menar med överkonsumtion av animaliskt fett vet jag inte heller, men som sagt han menar att kött är ok att äta rent hälsomässigt, efter vad jag har förstått.
21 XMargareta
Så han är, som vi alla tidigare har varit, felinformerad vad gäller fetter och kolesterol.
Han tror att mättat fett och LDL-kolesterol är farligt.
Vi har erfarit att så inte är fallet, tvärtom.
Det kan ju också hända att Peter själv har insett sanningen sedan han skrev den boken?
22 Annika Dahlqvist.
Just det.
Till Moventia.
Ett alternativ, eller något du kan göra parallellt med vad du försöker är att ta ett par nattokinasekapsyler om dan. Det sänker blodtryck genom att minska blodets viskositet genom att lösa upp en del fibrin, vilket betyder att de sårskorpor i blodådrorna som vi kallar plack, som läcker då och då, då kan börja läka. Puls över 100 kan gå ned till normal, och medlet förbättrar också cirkulation i kapillärer så att händer och fötter som varit kalla i åratal kan återhämta sig, mm.
Om du mäter ”artärstelheten” eller något annat som upskattar hur mycket plack det är i ådrorna först och om det minskat efter några månader med nattokinase kanske även doktorn tycker att du kan sluta med antikoaguleringsmedlen. Den natto jag fick tag i, Dr’s Best, har inget vitamin k2 (koaguleringsmedel) i sig, för att kunna användas tillsammans med Coumadin och Warfarin, vilket då inte sätter dessas skydd ur spel när de kan behövas.
Moventia,
Jag tar regelbundet runt 10 gram C-vitamin dagligen. Zink är det lite sämre med – händer då och då – har du någon bra referens?
25 Göran Sjöberg,
Hej Göran. Hur ligger ditt blodtryck egentligen ?
Sten
Sten,
Löjligt ”perfekt”!
Alltid 110/60 i vila på kvällen utom när jag träffar arroganta kardiologer som lyckas reta upp mig och få upp trycket till 140/80 och då kan skriva ut sina ”mediciner”.
Göran, mycket imponerande! Själv ligger jag mellan 125 och 145, men jag kanske är för lättretad!
Läste ”buyer feedback” på Nattokinase och bland över 400 positiva kommentarer var det minst ca
30 som bl.a. sa att blodtrycket dök ned snabbt, ibland till 105 syst. Provar med det nu. Men intressantare var att flera också nämnde att hög puls och även A-Fib snabbt normaliserades. Kanske blodlödet lättare hålls stabilt vid lägre motstånd, alltså vid lägre viskositet? Jag har också tidigare haft ”fibrillation”, tänk en 4-cylindrig motor som tänder på allt mellan 1-4 cylindrar, i otakt. Och min frus puls ligger normalt på 70-80 men rasar ibland upp till 120. Vi provar den Japanska modellen ett par veckor och rapporterar sedan!