LCHF-magasinet har kommit med ett nytt nummer, juni 2014. Som vanligt späckat med bra LCHF-information.
Litet axplock: Reportage från LCHF-kryssningen i maj. Deltagarrekord med 550 deltagare. Många spännande föreläsare.
Ingress av mig, om 5:2 och LCHF. Frågelåda med många intressanta frågeställningar.
Den franska läkaren Annika Sjöberg berättar om hur den Franska paradoxen är en myt. Fransmännen är mycket rädda för fett. De har mer cancer än svenskarna och lika mycket diabetes.
Martina Johansson rapporterar från årets Low Carb Cruise i Karibien. Hon frapperades av att fettskräcken satt så hårt hos amerikanarna, och deras sug efter sött satt lika hårt.
Muskelknutten Fred Hahn – gör träningen enkel för alla.
Ett samtal mellan Sten Sture Skaldeman och My Westerdahl, som vägde nära 170 kg när hon upptäckte LCHF, och nu har närapå halverat sin vikt, och fått många hälsovinster därtill.
Per Wikholm skriver om Resistent Stärkelse, som kan bota insulinresistens.
Bo Zackrisson berättar om forskningsvärlden, om epidemiologins vansklighet, och om jämförande studier som visar att lågkolhydratkost åter är bäst i test.
SS Skaldeman besöker Totebo Gård, en garanterat grön gård.
Tommy Runesson bjuder på läckra LCHF-recept.
En recension av David Perlmutters nya bok: ”Hotet mot din hjärna”. Om hur de flesta sjukdomar, inklusive Alzheimers demens, orsakas av för mycket kolhydrater och för lite mättat fett och kolesterol, och att motsatsen, dvs LCHF kan motverka och även vända förloppet vid etablerad sjukdom.
Prenumerera på LCHF-magasinet.
En jättebra tidning som verkligen är LCHF. Läser den om och om igen
Hej. Jeg bor i Danmark og ville faktisk gerne abonnere på LCHF magasinet, men det er meget dyrt når man ikke bor i Sverige. Har I overvejet at udgive online, så vi danskere også kunne få glæde af magasinet?
Venlig hilsen
Helle
Hej Helle!
Ja, en utlandsprenumeration är dyrare eftersom vi måste ta betalt för portot. Vi har tidigare undersökt frågan om digital version, men funnit att det inte skulle bära sig ekonomiskt. För att få ekonomi på en digital prenumeration måste vi höja prenpriset även där. Mellanhänderna lägger beslag på nästan allt. Hade vi 100 000 ex i upplaga vore det inget problem. Vi är tyvärr för små för att publicera oss digitalt.
Vänliga sommarhälsningar
Bo Zackrisson
ansv utgivare och redaktör
LCHF-magasinet
Dyrt? 320 kr (som utlandsprenumeranter betalar för en helårsprenumeration) för denna fantastiska tidning är verkligen inte dyrt.
Håller med Kattmoster, 320 kr för denna superintressanta tidskrift till utlandet är inte dyrt, det är mycket prisvärt!!
Det här sista numret var lika intressant som alla nummer varit, om inte intressantare! Ni gör ett fantastiskt jobb. Det här med resistent stärkelse till exempel….och era utblickar, USA och Frankrike, roligt läsa om hur man tänker där och inse hur långt vi kommit i Sverige, att vi som gillar LCHF utgör en folkrörelse och att där nånstans ligger en framgångsfaktor. Rörelsen växer…i takt med att vi blir allt friskare.
Tak for dit svar.
Hilsen
Helle
Måske har jeg misforstået prisen. Jeg forstod at der var 320 kr. oveni den svenske abonnementspris. Er det 320 kr i alt?
Hilsen Helle
Som jag har fattat det är den totala kostnaden för utlandsprenumeration 320 kr.
https://www.munsomedia.se/prenumerera/pris-villkor/
För säkerhets skull kan du ju maila Margareta och fråga, så det inte är jag som missuppfattat.
320 kr är för helt år, 4 nummer, under 2013 till länder utanför Sverige. Om det gjorts någon höjning 2014 framgår inte på tidningens hemsida.
Bra tidning, man lär sig något nytt hela tiden, trots internet, sen är det något behagligt med att läsa en tidning.
Hej Annika!
Jag vill prata med dig ang kost och cancer. Läste något här från 2011. Har själv tagit reda på massor. Så min mamma följer den kost vi fått tips om. Men problemet är att hon vägar 40kg så hur får man upp vikten med denna kost?
Ring mig gärna du verkar bra!
0735-101640
Maria
Hur kan en digital utgivning bli dyrare än en pappersutgåva?
För knappt 100 kr/må har jag tillgång till 484 tidskrifter inom alla tänkbara områden.
För samma summa per månad har jag tillgång till 22 miljoner låtar som sammanlagt skulle ta ungefär 160 år att lyssna igenom.
Antalet köpta e-böcker ligger för närvarande för min del på ett 10-tal i månaden. Kostnaden för den digitala utgåvan jämfört med den svenska utgåvan ligger på cirka 30%.
Men för LCHF-magasinet bär sig inte en digital utgåva,,,,,
Jag har nu alla nummer sedan starten av LCHF-magasinet i bokhyllan. Det senaste är inte det minst intressanta med en bra mix av artiklar tycker jag.
Speciellt intressant tycker jag Per Wikholms artikel om resistent stärkelse är med tanke på att vi själva nu har ätit strikt LCHF i fem år nu och mått fint på denna kost. Artikeln andas en djupare förståelse av problematiken än tidigare nätinlägg.
Som jag påpekat verkar det rimligt att testa detta koncept speciellt som man inte verkar ha någonting att förlora på kuppen. Möjligen går man upp lite i vikt om man nu ökar på kolhydraterna – vilket omedelbart händer varje gång när jag själv avviker från den ”smala stigen” men trots min nuvarande ”grekiska ungdomskropp” skulle jag knappast må dåligt av några kilo till. Sedan får vi tydligen enligt Per i oss en del resistent stärkelse genom att vi äter både fiskskinn och brosk på samma sätt som Andersson och Stephenson med förtjusning gjorde i det berömda sjukhusexperimentet på 20-talet.
För en allvarligt sjuk typ 2 diabetiker verkar det dock vara lite vanskligt att plussa på med kolhydrater. Den resistenta stärkelsen och effekten på bakterierna i tjocktarmen låter däremot som en intressant utvecklingsmöjlighet som min hustru nu jobbar med.
@ 11 Maria:
Om man äter tillräckligt mycket av LCHF-mat kan man inte bli utmärglad.
Låt din mamma äta kött och fisk, smör och grädde, och lite lagom av lättuggade grönsaker. Man kan också mixa tillagade kålväxter så att de blir lätta att äta.
@ Thomas Jansson:
Enkelt, tidningen blir inte billigare att göra, det som skiljer är porto- och distributionskostnaden för den tryckta utgåvan, men det finns kostnader för den elektroniska utgivningen också som mycket väl kan bli dyrare än papper och porto i jämförelse.
Jag skall inte trötta ut alla med varför och beräkningar men det är så, det har med upplagor mm att göra.
mvh
Lennart Medin
f.d Förläggare
@ Lennart:
Intressant att ni verkar i en ekonomi som är totalt annorlunda än för oss andra,,,,
@ Thomas Jansson:
Jasså, tror det kallas för marknadsekonomi eller nått sånt 🙂
Dessutom glömde jag att ta med momsen, för en tryckt tidning så är det 6% moms, för en e-tidning är momsen 25%.
Hej!
Jag förstod inte riktigt det med resistenta stärkelserika!